Ihmissuhteet

Merkit, joista tiedät, että olette kasvamassa erillenne

Tuntuuko sinusta, että olette kasvamassa kumppanisi kanssa eri suuntiin? Listasimme 10 merkkiä, jotka kertovat, että on aika alkaa tehdä töitä keskinäisen yhteytenne palauttamiseksi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Välinpitämättömyys on jopa riitoja vakavampi merkki erilleen kasvamisesta.

Tuntuuko sinusta, että olette kasvamassa kumppanisi kanssa eri suuntiin? Listasimme 10 merkkiä, jotka kertovat, että on aika alkaa tehdä töitä keskinäisen yhteytenne palauttamiseksi.

Jos parisuhteen kumpikin osapuoli ei tee työtä suhteen kukoistamisen eteen, alkaa suhde todennäköisesti hiipua hitaasti kohti parin kasvamista erilleen. Vaivaa suhteen eteen kannattaa alkaa nähdä jo ennen kuin parisuhde on ratkeamassa liitoksistaan.

Nämä merkit kielivät siitä, että olette kumppanisi kanssa kasvamassa erillenne:

1. Ette koskettele toisianne

Onko seksielämänne hiipunut ja kosketuksen voima hävinnyt suhteestanne? Parisuhteeseen kuuluu läheisyys sekä kumppanin hoivaaminen ja koskettaminen. Jos ne puuttuvat kokonaan, parisuhde tuskin tulee kestämään.

2. Ette vietä aikaa yhdessä

Vietätkö enemmän aikaa yksin tai ystäviesi seurassa kuin kumppanisi kanssa? Oma aika ja ystävien näkeminen on toki tärkeää myös parisuhteessa. Ne eivät kuitenkaan saisi sulkea kokonaan pois pariskunnan yhteistä laatuaikaa, johon jokaisen parin kannattaa priorisoida.

3. Ette tee yhdessä mitään uutta

Pelkkiin arjen rutiineihin jumiutuminen ei tee hyvää parisuhteelle. Jo tutkimustulokset osoittavat, että uusia asioita yhdessä kokeilevat parit ovat onnellisempia yhdessä.

4. Kommunikointitaitonne ovat ruostuneet

Keskitytkö usein muuhun, kun kumppanisi puhuu sinulle? Kommunikointi ei tarkoita pelkästään sitä, että pystyy puhumaan toiselle. Myös kuunteleminen on tärkeää.

5. Olette välinpitämättömiä toisianne kohtaan

Luulitko, että jatkuva tappeleminen on varmin merkki erilleen kasvamisesta? Jatkuvia yhteenottoja pahempi asia on välinpitämättömyys. Se viestii, että toisen asiat ja tunteet eivät hetkauta millään tavalla.

6. Kritisoitte toisianne jatkuvasti

Jatkuva syytteleminen syö parisuhdetta ja keskinäistä kunnioitusta. Opettele kritisoimaan kumppania rakentavasti ja ilman riitaa.

7. Olette kumpikin herkästi puolustuskannalla

Kun ihminen tuntee joutuvansa hyökkäyksen kohteeksi, hän asettuu puolustuskannalle. Opetelkaa puhumaan ongelmista avoimesti, ilman hyökkäävää asennetta. Jokaisella meistä on heikkouksia. Kummankin on tärkeää ottaa vastuu omista teoistaan.

8. Et ole varma kumppanisi tuesta

Tuntuuko sinusta, että ette pelaa enää samassa joukkueessa kumppanisi kanssa? Asia kannattaa ottaa puheeksi. Hyvässä suhteessa kumppanin tuki ei jää arvailujen varaan.

9. Et luota kumppaniisi

Terveessä suhteessa ei tarvitse arvuutella, puhuuko puoliso totta. Jos kärsit luottamuspulasta, kerro kumppanillesi asiasta ja pohtikaa yhdessä, mistä epäluottamus on voinut saada alkunsa.

10. Ette enää naura yhdessä

Huumori on yksi parisuhteen parhaista liimoista. Älkää antako parisuhteen kaatua vakavuuteen, vaan tehkää yhdessä hauskoja asioita ja yrittäkää tuoda myös arkeen leikkisyyttä.

Lähteet: All Women’s Talk, Bustle, The Jewish Website

Lue myös:

Vaikenetko parisuhteessa? 5 vinkkiä parisuhteen parantamiseksi

4 lausetta, jotka enteilevät eroa

Suomalaisten avioerojen 8 yleisintä syytä – tunnista parisuhteen hälytysmerkit

Pitäisikö erota, jos parisuhde kyllästyttää? 9 keinoa, joilla rakkaus ja kipinä löytyvät jälleen

X