Ihmiset ja suhteet

Muistatko teinitähti Maiju Jokisen? Tätä hänelle kuuluu nyt – tunnistetaan kadulla yhä viikoittain

90-luvun teinitähti näyttelijä Maiju Jokinen tunnistetaan kadulla yllättävän usein. ”Siitä tulee tosi hyvä mieli ja ajattelen, että olemme tehneet jotain oikein. Aikaa on kuitenkin kulunut tosi paljon”, Maiju sanoo.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Maiju Jokinen esiintyi 1980- ja 1990-luvulla televisiosarjoissa Mummo ja Kyllä isä osaa.

90-luvun teinitähti näyttelijä Maiju Jokinen tunnistetaan kadulla yllättävän usein. "Siitä tulee tosi hyvä mieli ja ajattelen, että olemme tehneet jotain oikein. Aikaa on kuitenkin kulunut tosi paljon", Maiju sanoo.

Näyttelijä Maiju Jokiselle 90-luvulla esitetty Kyllä isä osaa -tv-sarja on ollut järkälemäinen tienviitta. Sarjalla oli tuolloin 15-vuotiaalle Maijulle iso merkitys, jonka vaikutus näkyy yhä. 

– Jos Pekka Lepikkö, joka on luonut ja ohjannut Mummo-sarjan ja ollut tekijänä myös Kyllä isä osaa -sarjassa, ei olisi minua näihin napannut niin en tiedä olisinko alalla edes. Koen olevani hyvin etuoikeutettu, Maiju kertoi Kyllä isä osaa -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Kadulla vastaantulevat ihmiset tunnistavat Maijun hämmästyttävän usein. 

– Melkeinpä viikoittain. Siitä tulee tosi hyvä mieli ja ajattelen, että olemme tehneet jotain oikein. Aikaa on kuitenkin kulunut tosi paljon. 

Lue myös: Jukka Kuoppamäen ja Inka-tyttären kiertue päättyi äkillisesti: ”Isä soitti minulle ja sanoi, että nyt en jaksa”

Maiju Jokinen äitinsä Tuija Ernamon kanssa kutsuvierasensi-illassa. © Tiia Ahjotuli

Näyttelijätyön epäsäännöllisyys kävi taakaksi

Jyväskylässä asuva Maiju työskentelee tällä hetkellä Radio Keskisuomalaisessa. Sitä ennen Maiju kiersi yli 15 vuotta Teatteri Eurooppa Neljän mukana, mutta epäsäännöllisyys otti veronsa.

– Olen yksinhuoltaja ja ex-mieheni matkustaa työkseen niin meillä oli aikamoinen palapeli hoidettavana. Se alkoi käydä työstä, ei se näytteleminen niinkään vaan se miten pystyin menemään töihin. Ikää kun tulee niin se epäsäännöllisyys kävi turhan isoksi taakaksi. 

Maijulla on kaksi lasta, jotka ovat nyt 9- ja 12-vuotiaita. Maiju viihtyy sinkkuna. 

– En ole ajatellut sitä asiaa hirveän pitkään aikaan. Nyt kun olen saanut oman äitiyden toimimaan tässä nykyisessä hetkessä niin olen aika tyytyväinen. Lapsistani tulee toivottavasti täysipäisiä ja onnellisia ihmisiä. Se on minulle kyllä se ykköstavoite. 

X