pelikorteilla ennustaminen
Ennustaminen on kiinnostanut ihmistä kautta aikojen. Näin voit ennustaa pelikorttien avulla.
Viihdy

Pelikorteilla ennustaminen – katso ohjeet ja eri korttien salamyhkäiset merkitykset

Tiesitkö, että myös pelikorteilla voi ennustaa? Ruudulla, ristillä, padalla ja hertalla on kullakin omat merkityksensä. Katso, miten korteista povaaminen onnistuu ja mitä eri kortit merkitsevät.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: iStock

Tiesitkö, että myös pelikorteilla voi ennustaa tulevaa? Ainakin leikkimielisesti!

Pelikortteja on käytetty apuna seuraleikeissä ja ennustamisessa kautta aikojen, aivan kuten tarot-korttejakin. Voit tehdä pelikorteilla ennustuksen esimerkiksi tälle päivälle tai tulevalle viikolle, kuukaudelle tai vuodelle – tai vaikkapa vuoden jokaiselle päivälle. Voi kurkistaa korttien avulla myös menneeseen ja tulevaan.

Mitä erilaiset pelikortit – niiden värit, maat ja luvut – sitten merkitsevät? Nappasimme Anuirmeli Sallamo-Lavin Pieni povauskirja -teoksesta vinkit, miten pelikorteilla ennustaminen onnistuu ja mitä eri kortit voivat merkitä.

Ruutu – vallan kortti

Ruutu symboloi kevättä – uuden alkua ja ilman elementtiä.

pelikorteilla ennustaminen, ruutu

Lisäksi ruutu edustaa ajatuksia. Sen valta-alueeseen kuuluvat nuoruus, aktiivisuus, äly, suunnitelmallisuus ja eteneminen. Kyky innostua ja suuret odotukset elämälle ovat ruudun ominaisuuksia.

Ruutu kuvastaa myös raha-asioita, ulkoista olemusta, valtaa, saavutuksia sekä niiden eteen tehtyä työtä.

Risti – työn ja arjen kortti

Risti symboloi kesää – täyttymystä ja kukoistusta. Sen elementti on voimakas tuli.

pelikorteilla ennustaminen, risti

Risti on toiminnan ja aktiivisuuden kortti. Se liitetään usein käytännön toimintaan, työhön, ammattiin ja arkisiin asioihin. Ristin energia on voimakasta, ja sitä ohjaavat impulsiiviset tunteet.

Risti saattaa merkitä myös surua, menetystä ja kuolemaa.

Hertta – tunne-elämän kortti

Hertta symboloi syksyä – sen elementti on vesi.

hertta, pelikorteilla ennustaminen

Herttaan liittyvät kaikki tunne-elämän asiat. Sen symboliikkaan liittyy juhliminen ja sadonkorjuusta nauttiminen. Hertta on myös elämänkokemuksen kortti, joka kuvastaa rauhaa ja tyyneyttä.

Perinteisesti herttaan on liitetty romantiikka, ja monesti hertta tietääkin rakkautta ja onnea.

Pata – haasteiden kortti

Pata symboloi talvea – pimeyttä, elämän heikentymistä ja syklin päättymistä. Sen elementti on raskas ja muuttumaton maa.

pata pelikorteilla ennustaminen

Vanhuus ja viisaus voivat merkitä sekä vetäytymistä että uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Patakortteja on kavahdettu, sillä niiden on katsottu ennakoivan ongelmia, kuten vastoinkäymisiä ja huolia.

Muista, että haasteisiin ja ongelmiin liittyy aina kasvun mahdollisuus – jotain uutta voi syntyä vasta sitten, kun vanhat ongelmat saa selvitettyä.

Pelikorttien merkitys ennustuksessa – menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus

Poista pakasta pienimmät numerot ja käytä ainoastaan kortteja numerosta seitsemän ylöspäin aina ässään. Kortteja jää näin 32 kappaletta.

Sekoita tämän jälkeen korttipakka huolellisesti. Ota pakasta syrjään ylimmäinen ja alimmainen kortti niitä katsomatta – ne ovat yllätyskortteja, jotka käännetään viimeiseksi.

Kolmenkymmenen jäljellä olevan kortin pakka jaetaan kolmeen osaan niin, että jokaisessa pinossa on kymmenen korttia. Sijoita pakat kolmeen rinnakkaiseen pinoon. Ensimmäisenä vasemmalla oleva pakka kuvaa menneisyyttä, keskimmäinen nykyhetkeä ja oikealla oleva on tulevaisuus.

Tarkastele kunkin pinon kortteja suhteessa toisiinsa – syntyykö niistä jonkinlainen tarina? Katso alta kunkin kortin merkitys.

Hertatpelikorteilla ennustaminen

Herttaässä

Herttaässä voi merkitä viihtyisää kotielämää, tyytyväisyyttä elinympäristöön sekä vierailua. Lisäksi siihen liitetään iloiset, jopa romanttiset, uutiset.

Herttakuningas

Tämä kortti voi merkitä suvaitsevaa, oikeudenmukaista ystävää tai neuvonantajaa. Avulias ja vaikutusvaltainen henkilö, jopa intohimoinen.

Herttakuningatar                  

Herttakuningatar on ystävällinen, huomaavainen nainen. Lisäksi eläväisyys, säkenöivyys, uskollisuus, tietäväisyys ja oikeudenmukaisuus ovat kuvauksia, jotka liitetään tähän korttiin – kuten myös romanssin mahdollisuus.

Herttajätkä

Herttajätkä merkitsee hyväntuulista, huoletonta henkilöä tai hyvää, seurallista ystävää. Se voi enteillä myös romantiikkaa, jos henkilö on sinkku. Toisinaan herttajätkä on viesti uskottomasta rakastajasta tai entisestä kumppanista.

Herttakymmenen                 

Herttakymmenen merkitsee kunnianhimoa, saavutuksia, rauhaa, iloa ja riehakkuutta. Kaikki esteet ovat voitettavissa. Herttakymppi on hyvä enne.

Herttayhdeksän                       

Toiveen täyttyminen tai toteutuminen on nyt mahdollista. Mahdollisesti luvassa on vaikutusvaltaa ja mammonaa. Vilpittömyys ja kova työ palkitaan. Herttaysi on hyvän onnen kortti.

Herttakahdeksan         

Herttakahdeksan voi merkitä romanssia tai kiintymystä – myös pitkäaikainen haave voi toteutua. Luvassa on kutsu juhliin, ystävyyttä, vapautumista ongelmista tai jokin ehdotus.

Herttaseitsemän               

Viisauden kortti. Mietiskelyä ja meditaatiota. Herttaseitsemän kuvastaa myös yksin viihtymistä, itseriittoisuutta tai pettymyksiä.

Padatpelikorteista ennustaminen

Pataässä

Pataässä liitetään nautintoihin ja yleviin aikeisiin. Ole tarkkana paperi- ja lakiasioissa.

Patakuningas

Patakuningas merkitsee korkeassa asemassa olevaa ja kunnianhimoista mieshenkilöä, joka on ystävänä arveluttava ja vihollisena vaarallinen. Seurustelukumppanina hän on puolestaan luotettava.

Patakuningatar        

Patakuningatar on avokätinen, ystävällinen naishenkilö, joka pettyessään muuttuu myrkylliseksi ja julmaksi. Mustan lesken kortti – voi olla myös eronnut nainen, petollinen ystävä.

Patajätkä

Patajätkä on karkea, huonotapainen henkilö, joskin hän on älykäs ja uuttera. Voi olla avulias ystävä, jos ei ole liian kriittinen. Tiedossa voi olla esteitä.

Patakymmenen      

Tiedossa voi olla ajanhukkaa, surkeutta, emotionaalista tuskaa, huolta tai ahdistusta. Voi olla seurausta mustasukkaisuudesta tai tunne-elämän tuskista.

Patayhdeksän

Epäonnen kortti. Tiedossa voi olla riitoja, tappioita, viivytyksiä ja surua.

Patakahdeksan

Kortti kertoo lähestyvästä ahdistuksesta tai terveyshuolista. Vältä kaikkea riskialtista. Onko ympärilläsi epäaitoja ystäviä, salaisia vihamiehiä?

Pataseitsemän

Huolen kortti. Yksi murhe voi aiheuttaa huolta tulevasta. Ajattele hyvää!

Ruudutpelikorteilla ennustaminen

Ruutuässä

Tärkeä kortti: luvassa on viesti, lahja tai lupaus, joka osoittautuu merkittäväksi. Kortti voi kuvastaa myös uskollisuutta ja kihlausta.

Ruutukuningas

Ruutukuningas on vaikutusvaltainen ja avulias mieshenkilö, mutta saattaa osoittautua myös itsekeskeiseksi tai vaaralliseksi, katkeraksi kilpailijaksi.

Ruutukuningatar           

Ruutukuningatar on juoruileva ja dramaattinen naishenkilö, joka voi puhua perättömiä tai flirttailla. Voi olla myös vauras leskirouva.

Ruutujätkä

Ruutujätkä on luotettava, jos on korkeassa asemassa – alempana voi olla myös petollinen ja omaa etua tavoitteleva. Itsekäs nuori mies.

Ruutukymmenen   

Ruutukymmenen merkitsee menestystä, tärkeää työtehtävää, suuria saavutuksia ja elämänmuutoksia.

Ruutuyhdeksän

Ruutuyhdeksän on yrittäjyyden kortti. Se voi merkitä myös toiveita edistymisestä. Omien päämäärien asettaminen etusijalle saattaa aiheuttaa uhrauksia ja ystävien kaikkoamista.

Ruutukahdeksan

Lomakortti. Luvassa matkoja ihaniin maisemiin, uusi kasvoja. Luvassa voi olla myös uusi ihmissuhde, rakkautta ja romantiikkaa. Joskus kortti kuvaa kypsällä iällä solmittavaa avioliittoa tai lupausten uudistamista.

Ruutuseitsemän    

Seuraelämän kortti. Joutavaa puhetta, kutsuja, ehkäpä pieniä juhlia, yllättäviä uutisia. Hieman merkityksetöntä menoa ja eloa, joskin miellyttävää.

Ristitpelikorteilla ennustaminen

Ristiässä

Ristiässä merkitsee vaurautta, terveyttä, hyvinvointia ja onnea. Lisäksi se liitetään asiapapereihin sekä harmoniseen liittoon.

Ristikuningas

Ristikuninkaan merkitys on oikein hyvä, luotettava ja avokätinen ystävä. Se voi merkitä myös ihanteellista elämäntoveria, uskollista aviomiestä tai liikekumppania.

Ristikuningatar                  

Ristikuningatar merkitsee puolestaan romanttista naista. Muita merkityksiä kortille ovat hyvä ystävä tai sisar. Siihen liitetään myös puheliaisuus ja helposti kiintyvyys, sydämellisyys ja miellyttävyys.

Ristijätkä

Ristijätkä merkitsee neuvokasta, yritteliästä ja nuorekasta henkilöä. Se voi merkitä myös vilpittömyyttä, innokkuutta, hyvää piristäjää tai uskollista rakastajaa.

Ristikymmenen                 

Ristikymmenen on rahakortti, joka voi merkitä odottamatonta lahjaa, vakaata toimeentuloa, rahaa tai hyvää onnea sekä seikkailuja. Voi kuitenkin merkitä myös suru-uutista.

Ristiyhdeksän

Ristiyhdeksän merkitys on välittömiä tuloksia, yllättävä lahja, tilaisuus tai perintö. Toisaalta sen merkitys voi olla myös riitoja ystävien kanssa tai erimielisyyksiä.

Ristikahdeksan         

Tämä kortti kuvastaa vaikutusvaltaa, vaurautta, kiintymystä ja rahantarvetta. Ristikahdeksan mukaan povaa myös, että kumppanin valinta tuo elämään parempia mahdollisuuksia.

Ristiseitsemän              

Jos nostat ristiseiskan, jotain pientä mutta tärkeää on luvassa. Maksettu velka tai vastapalvelus tuottaa hyvää tahtoa ja syventää ystävyyttä. Kortti saattaa liittyä myös lapsiin.

Lähde: Anuirmeli Sallamo-Lavi: Pieni Povauskirja (Gummerus 2019)

Lue myös:

Tarot-ennustus – valitse kortti ja lue, mitä se enteilee elämääsi

Tarot-kortit: Nämä asiat suurten salaisuuksien kortit paljastavat sinusta ja tulevaisuudestasi

Keskustele aiheestaPelikorttien tulkinta

X