Kalkkunapihvit ja yrttikastike
Kalkkunapihvissä maistuvat appelsiinin ja soijakastikkeen yhdessä luoma makumaailma. Yrttikastike, riisi ja kasvikset sopivat pihvien oheen mainiosti.
Ainekset
- 4 kpl kalkkunan fileepihvejä
- 4 rkl appelsiinimehua
- 1-2 tl raastettua appelsiinin kuorta
- 4 tl soijakastiketta
- 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
- 2 tl rypsiöljyä
Kastike
- 1 ruukku basilikaa
- ½ ruukkua persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl valkoista balsamicoa
- 1 rkl appelsiinimehua
- 2 tl hunajaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen pippuria
Valmistusohje
1. Pese appelsiini hyvin ennen raastamista. Mausta kalkkunapihvit appelsiinimehulla ja raasteella sekä soijakastikkeella ja pippurilla. Jätä marinoitumaan.
2. Valmista kastike hienontamalla yrtit joko vihannesleikkurilla tai saksilla. Lisää sekaan muut aineet.
3. Puhdista, pilko ja kypsennä lisäkkeet.
4. Paista pihvejä öljytyllä pannulla molemmin puolin pari minuuttia, niin että ne kypsyvät kokonaan.
5. Tarjoa pihvit kastikkeen, kasvisten ja halutessasi riisin kera.
1370 kJ (330 kcal) annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous