Pähkinäinen raparperipaistos
Pähkinäinen raparperipaistos maistuu kesältä. Voit tehdä paistoksen annosvuokiin tai yhteen isompaan piirakkavuokaan
Ainekset
Pähkinäinen raparperipaistos
- 5 dl raparperipaloja
- kaneli- tai vaniljatanko
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 dl hillosokeria
pähkinäkakku:
- 100 g margariinia (rasvaa 60 %)
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl jauhettua pähkinää
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9 %)
koristeeksi:
- muutama (tuore) mansikka
Valmistusohje
Pähkinäinen raparperipaistos tehdään näin:
- Kuori ja leikkaa raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuumenna palat katti lassa, joukkoon voi lisätä tilkkasen vettä. Mausteeksi voit lisätä kaneli- tai vaniljatangon. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä. Poista kaneli- tai vaniljatanko.
- Valmista kakkutaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Voitele kuusi pientä annosvuokaa tai yksi isompi piirakkavuoka. Lusikoi raparperiseosta vuokiin ja peitä pinta pähkinäkakkutaikinalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa pähkinäinen raparperipaistos vaahdotetun vaniljakastikkeen kera. Voit koristella annokset tuoreilla mansikoilla.
Saatat pitää myös vanilja-raparperipiirakasta tai rapaprperi-granolamurupiirakasta.
Katso myös Kotilieden raparperipiirakkareseptit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous