8.5.2012

Vanilja-raparperipiirakka

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

pohja

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte

1 pussi vaniljakastikejauhetta
1.5 dl maitoa
1 dl purkki (250 g) mascarponejuustoa
1 kananmuna
250 g raparperia

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.

2. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita vaniljakastikejauhe kulhossa maitoon ja anna seistä muutama minuutti.

4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna.

5. Valuta vaniljaseos piirakkapohjan päälle ja levitä tasaisesti.

6. Paloittele raparperit ja asettele piirakan pinnalle.

7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.