vanilja-raparperipiirakka eli vanilja-raparperipiiras
Reseptit

Vanilja-raparperipiirakka

Tässä piirakassa raparperit asetellaan ihanan vaniljaseoksen päälle.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vanilja-raparperipiirakan pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Täyte:

  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta
  • 1.5 dl maitoa
  • 1 dl purkki (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 250 g raparperia

Valmistusohje

Vanilja-raparperipiirakka syntyy näin:

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.

2. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Vanilja-raparperipiirakka saa herkullisen täytteen. Sekoita vaniljakastikejauhe kulhossa maitoon ja anna seistä muutama minuutti.

4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna.

5. Valuta vaniljaseos piirakkapohjan päälle ja levitä tasaisesti.

6. Paloittele raparperit ja asettele piirakan pinnalle.

7. Paista vanilja-raparperipiirakka 200-asteisessa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.

Katso myös raparperi-kookosneliöiden ohje.

Katso myös Kotiliesi.fin suosituimmat raparperipiirakoiden reseptit.

X