Reseptit

Katkarapuhyytelö

Katkarapuhyytelö on maukas alkuruoka. Koristele hyydyke kuorellisilla katkaravuilla, yrteillä ja sitruunalohkoilla ja saat siitä myös kauniin näköisen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 liivatelehteä
  • vettä
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2.5 dl vispikermaa
  • 400 g katkaraputuorejuustoa
  • 300 g katkarapuja
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu

koristeeksi:

  • katkarapuja
  • vihreää salaattia
  • yrttejä
  • sitruunaviipaleita
  • keitettyjä munia

Valmistusohje

 

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Hienonna tilli ja ruohosipuli. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita hienonnettu tilli ja ruohosipuli sekä kermavaahto tuorejuuston joukkoon. Lisää sulatetut ja huolellisesti kuivatut katkaravut. Mausta seos maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.

Kumoa seos hyytelö- tai kakkuvuokaan, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Koristele hyytelö katkaravuilla ja vati vihreällä salaatilla, yrteillä, sitruunaviipaleilla sekä kuorituilla ja lohkotuilla munilla.

X