Puuroleipäset
Käytä tähteeksi jäänyt puuro puuroleipäsiin.
Ainekset
Puuroleipäset:
- 3 dl veteen keitettyä kaurapuuroa
- 2 dl kuumaa vettä
- 2 tl suolaa
- ripaus sokeria
- n. 4 dl sämpyläjauhoja
- 1 ps kuivahiivaa
- 1/2 dl öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita puuron joukkoon vesi, suola ja sokeri. Sekoita sämpyläjauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää jauhot sekä öljy puuron joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä pehmeä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai pellille tasaiseksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä neliöiksi ja anna levyn kohota liinalla peitettynä.
3. Voit ripotella leipästen pinnalle puurohiutaleita tai sämpyläjauhoja. Paista leipäsiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Murra ne jäähtyneinä irti toisistaan viivoja pitkin.
Vinkki: Kaurapuuron sijasta voit käyttää puuroleipäsiin mitä tahansa tähteeksi jäänyttä puuroa tai vaikkapa perunamuusia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous