Sienimuhennos jouluksi
Kermainen sienikastike tarjoillaan täytetyn kalkkunafileen ja hapankaalilisäkkeen kanssa. Kastikkeen voi maustaa sitruunamehulla tai tilkalla alkoholia.
Ainekset
- 200 g herkkusieniä
- 100 g siitakkeita tai vastaava määrä pakastettuja metsäsieniä
- 1 sipuli
- 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 2 dl kermaa
- 1 1/2 rkl kasvis- tai vasikanfondia
- tilkka sherryä, konjakkia tai sitruunamehua
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Viipaloi sienet. Hienonna sipuli. Kuumenna sieni-sipulisilppua sekoitellen voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Kaada kattilaan kerma, vesi ja fondi. Hauduta kastiketta kymmenisen minuuttia. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi tilkalla alkoholia tai sitruunamehua. Tarjoa sienimuhennosta kalkkunan ja hapankaalin kanssa.
Lisää maistuvia sieniruokia:
Kotiliesi.fi: Marokkolainen kasvistagine
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous