Piparkakku-suklaatahna
Koukuttavan ihana, piparkakkumausteella maustettu tahna maistuu ja tuntuu suussa suklaiselta piparitaikinalta.
Ainekset
- 200 g hasselpähkinöitä
- 200 g maitosuklaata
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 1/2 dl tomusokeria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinöiden kuori on tummunut hieman. Kaada pähkinät puhtaan leivinliinan päälle ja hiero liinan avulla kuumista pähkinöistä kuoret pois. Kaada pähkinät monitoimikoneen kulhoon ja hienonna jauheeksi.
2. Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa monitoimikoneen kulhoon hasselpähkinäjauheen joukkoon sulatettu suklaa, rypsiöljy, piparkakkumauste, tomusokeri ja suola. Pyöräytä aineet monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi.
3. Tahna säilyy huoneenlämmössä viisi päivää, jääkaapissa kuukauden.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous