Kesän ihanimmat ja älyttömän helpot mocktailit – katso Teresa Välimäen 5 drinkkiohjetta
Tänä kesänä trendikkäimmät drinkit ovat alkoholittomia. Raikkaat mocktaildrinkit maustetaan marjoilla, hedelmillä ja yrteillä.
Tänä kesänä trendikkäimmät drinkit ovat alkoholittomia. Raikkaat mocktaildrinkit maustetaan marjoilla, hedelmillä ja yrteillä.
Teresa Välimäen mukaan kesän makoisin drinkki on trendikkäästi alkoholiton mocktail. Katso viisi ihanaa ohjetta.
Persikka-mansikkasangria
Mausta mocktail kesäisesti mansikoilla ja makoisilla persikoilla.
Ainekset:
- 2 dl persikkasosetta (esim. Piltti)
- 3 persikkaa viipaleina
- 500 g pakastemansikoita
- runsaasti jäitä
- 1 l laimennettua seljankukkamehua
- 1 l pinkkiä limonadia
Valmistusohje:
1. Lusikoi persikkasose kannuun tai isoon boolimaljaan.
2. Lisää persikkaviipaleet, jäiset mansikat ja jäät.
3. Täytä kannu seljankukkamehulla ja pinkillä limonadilla.
4. Tarjoa kuumana kesäpäivänä.
Vinkki! Mocktail pysyy pitempään kylmänä, jos pakastat persikkalohkot ennen juoman valmistamista.
Minttu-ananasmojito
Ainekset:
- 1 limetti lohkoina
- 1/2 rkl ruokosokeria
- pari palaatuoretta ananasta
- 2 rkl tuoretta minttua
- 1 dl ananassosetta (esim. Piltti)
- muutama jääpala
- kivennäisvettä
- mintunlehtiä koristeluun
Valmistusohje:
1. Laita kaksi limettilohkoa juomalasiin. Purista päälle kahden lohkon mehu.
2. Lisää lasiin sokeri, ananaspalat ja minttu. Murskaa aineksia lusikalla tai haarukalla lasissa.
3. Lisää ananassose ja jäitä.
4. Täytä lasi kivennäisvedellä ja sekoita. Koristele mintunlehdillä ja tarjoa heti. Mocktail on valmis!
Vinkki! Saat ananaslohkosta kauniin koristeen, kun leikkaat siihen pitkän viillon lähes lohkon loppuun asti. Pujota lohko viillosta lasin reunaan ja tarjoile.
Mocktail kannussa: kurkku-vadelmakannu
Mocktail saa vaihtelua, kun vaihdat basilikan tilalle vaikkapa sitruunamelissan tai piparmintun.
Ainekset:
- 1 kurkku
- 200 gtuoreita vadelmia
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
- 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
- runsaasti jäitä
- 1 l limetillä tai sitruunalla maustettua kivennäisvettä
Valmistusohje:
1. Pese kurkku. Leikkaa se pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kannuun.
2. Murskaa puolet vadelmista ja lisää kannuun ne sekä kokonaiset vadelmat ja basilikanlehdet.
3. Lisää kuohuviini ja jäät.
4. Täytä kannu maustetulla kivennäisvedellä.
Mocktail melonilla
Raikkaan oranssi melonimocktail on kaunista tarjottavaa. Pinkki versio syntyy vesimelonista.
Ainekset:
- 500 gallia- tai cantaloupemelonia paloina (ilman kuorta)
- 2 limetin mehu
- 2 tl sokeria
- kourallinen tuoretta minttua
- 1 tlk/ 1⁄3 l ginger alea
- 2 dl vichyä
- runsaasti jäitä
Valmistusohje:
1. Mittaa tehosekoittimeen tai blenderiin melonit, limettien mehu, sokeri ja minttu. Soseuta tasaiseksi.
2. Kaada seos kannuun ja lisää joukkoon ginger ale ja vichy. Sekoita.
3. Täytä lasit jäillä ja kaada päälle mocktail.
4. Nauti.
Mansikka-kookosmocktail
Kuumana kesäpäivänä välipala voi olla myös juotavassa muodossa. Tämä mocktail on sen verran ruokaisa, että se toimii myös välipalana.
Ainekset:
- 500 g mansikoita
- 2 dl kookoskermaa
- 3 dl mansikkamehua
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 rkl inkiväärisiirappia (tai 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna ja 2 rkl vaaleaa siirappia)
- kourallinen jäitä tai jäämurskaa
Valmistusohje:
1. Mittaa mansikat, kookoskerma, mansikkamehu, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä inkiväärisiirappi tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää jäät ja sekoita ne juoman joukkoon hileiksi.
3. Kaada juomalaseihin.
4. Koristele halutessasi lasien reunat melkein halkaistuilla mansikoilla ja tarjoa mocktail heti.
Lisää reseptejä löydät Annan reseptihausta!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous