Juomat

Kesän ihanimmat ja älyttömän helpot mocktailit – katso Teresa Välimäen 5 drinkkiohjetta

Tänä kesänä trendikkäimmät drinkit ovat alkoholittomia. Raikkaat mocktaildrinkit maustetaan marjoilla, hedelmillä ja yrteillä.
7.7.2018 Teksti: Anna.fi Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Teresa Välimäen mukaan kesän makoisimmat mocktailit ovat trendikkäästi alkoholittomia. Katso viisi ihanaa ohjetta.

Reseptit:

Persikka-mansikkasangria

Minttu­-ananasmojito

Melonimocktail

Kurkku-vadelmakannu

Mansikka-kookosmocktail

Persikka-mansikkasangria

persikka-mansikkasangria

Persikka-mansikkasangria virkistää hellepäivänä.

Mausta mocktailit kesäisesti mansikoilla ja makoisilla persikoilla.

Ainekset:

  • 2 dl persikkasosetta (esim. Piltti)
  • 3 persikkaa viipaleina
  • 500 g pakastemansikoita
  • runsaasti jäitä
  • 1 l laimennettua seljankukkamehua
  • 1 l pinkkiä limonadia

Valmistusohje:

1. Lusikoi persikkasose kannuun tai isoon boolimaljaan.

2. Lisää persikkaviipaleet, jäiset mansikat ja jäät.

3. Täytä kannu seljankukkamehulla ja pinkillä limonadilla.

4. Tarjoa kuumana kesäpäivänä.

Vinkki! Persikka­-mansikkasangria pysyy pitempään kylmänä, jos pakastat persikkalohkot ennen juoman valmistamista.

Minttu­-ananasmojito

minttu-ananasmojito

Minttu-ananasmojito maustetaan kesäisesti tuoreella ananaksella ja raikkaalla mintulla.

Ainekset:

  • limetti lohkoina
  • 1/2 rkl ruokosokeria
  • pari palaatuoretta ananasta
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • 1 dl ananassosetta (esim. Piltti)
  • muutama jääpala
  • kivennäisvettä
  • mintunlehtiä koristeluun

Valmistusohje:

1. Laita kaksi limettilohkoa juomalasiin. Purista päälle kahden lohkon mehu.

2. Lisää lasiin sokeri, ananaspalat ja minttu. Murskaa aineksia lusikalla tai haarukalla lasissa.

3. Lisää ananassose ja jäitä.

4. Täytä lasi kivennäisvedellä ja sekoita. Koristele mintunlehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki! Saat ananas­lohkosta kauniin koristeen, kun leikkaat siihen pitkän viillon lähes lohkon loppuun asti. Pujota lohko viillosta lasin reunaan ja tarjoile.

Kurkku-vadelmakannu

kurkku-vadelmakannu

Kurkku-vadelmakannu on maistuva ja näyttävä kesäjuoma.

Saat siihen kurkku-vadelmakannuun vaihtelua kokeilemalla basilikan tilalle vaikkapa sitruunamelissaa tai piparminttua.

Ainekset:

  • kurkku
  • 200 gtuoreita vadelmia
  • kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
  • runsaasti jäitä
  • 1 l limetillä tai sitruunalla maustettua kivennäisvettä

Valmistusohje:

1. Pese kurkku. Leikkaa se pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kannuun.

2. Murskaa puolet vadelmista ja lisää kannuun ne sekä kokonaiset vadelmat ja basilikanlehdet.

3. Lisää kuohuviini ja jäät.

4. Täytä kannu maustetulla kivennäisvedellä.

Melonimocktail

melonimocktail

Melonimocktail on ihanan raikas drinkki.

Raikkaan oranssi melonimocktail on kaunista tarjottavaa. Pinkki versio syntyy vesi­melonista.

Ainekset:

  • 500 gallia- tai cantaloupemelonia paloina (ilman kuorta)
  • limetin mehu
  • 2 tl sokeria
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 1 tlk/ 1⁄3 l ginger alea
  • 2 dl vichyä
  • runsaasti jäitä

Valmistusohje:

1. Mittaa tehosekoittimeen tai blenderiin melonit, limettien mehu, sokeri ja minttu. Soseuta tasaiseksi.

2. Kaada seos kannuun ja lisää joukkoon ginger ale ja vichy. Sekoita.

3. Täytä lasit jäillä ja kaada päälle melonimocktail.

4. Nauti.

Mansikka-kookosmocktail

mansikka-kookosmocktail

Mansikka-kookosmocktail

Kuumana kesäpäivänä välipala voi olla myös juotavassa muodossa. Mansikka­ kookosmocktail on sen verran ruokaisa, että se toimii myös välipalana.

Ainekset:

  • 500 g mansikoita
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 dl mansikkamehua
  • sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl inkiväärisiirappia (tai 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna ja 2 rkl vaaleaa siirappia)
  • kourallinen jäitä tai jäämurskaa

Valmistusohje:

1. Mittaa mansikat, kookoskerma, mansikkamehu, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä inkiväärisiirappi tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää jäät ja sekoita ne juoman joukkoon hileiksi.

3. Kaada juomalaseihin.

4. Koristele halutessasi lasien reunat melkein halkaistuilla mansikoilla ja tarjoa heti.

Lisää reseptejä löydät Annan reseptihausta!

Annan keittiössä – tule mukaan inspiroivaan Facebook-ryhmään!

Liity innostavaan Annan keittiössä -Facebook-ryhmäämme: jaa reseptejä, vinkkejä ja kuvia kokkailuistasi, keskustele ruoasta ja ruoanlaitosta ja voita ruoka-aiheisia palkintoja! Liity mukaan tästä. 

.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme