Koti ja sisustus

Parhaat alkoholittomat juhlajuomat kesän juhliin

Alkoholittomat juhlajuomat eivät ole enää vain absolutistin valinta. Huomaavainen isäntäväki muistaa varata vieraille myös alkoholitonta kuplajuomaa. Poimimme seitsemän kiinnostavaa vaihtoehtoa.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
123Rf, Alko

Alkoholittomat juhlajuomat eivät ole enää vain absolutistin valinta. Huomaavainen isäntäväki muistaa varata vieraille myös alkoholitonta kuplajuomaa. Poimimme seitsemän kiinnostavaa vaihtoehtoa.

Maistuisiko mustaherukkainen kuplajuoma, mansikan makuinen malja vai alkoholiton kuohuviini? Alkoholittomia juhlajuomia on tarjolla Alkossa toista kymmentä.

Alkoholittomien tuotteiden kysyntä kasvoi vuonna 2015 liki kaksinkertaiseksi edelliseen vuoteen verrattuna. Myös tänä vuonna alkoholittomien juomien kysyntä on kasvanut, Alkosta kerrotaan.

Syitä alkoholittomien tuotteiden suosioon on useita, kuten esimerkiksi viime aikoina voimistunut terveystrendi.

– Alkoholittomat juomat eivät ole enää vain absolutistin valinta, vaan moni käyttää alkoholittomia juomia alkoholillisten ohella, Alkon palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen kertoo.

Alkoholittomien kuohujuomien hinnat vaihtelevat noin neljästä eurosta noin viiteentoista euroon.

Alkoholittomat kuohujuomat juhlapöytään:

MakeapihlajastaMakeapihlajasta

Sopii aterin päätteeksi hyvin makeille jälkiruuille, kuten vaniljaiselle pannacottalle tai toscakakulle. Juoma on valmistettu Forssan Koijärvellä viljeltävästä makeasta pihlajasta, jota voidaan kutsua pienoisomenaksi.

13,94 € / 6,75l  (18,59 €/l. Myydään ainoastaan yhdeksän pullon laatikoissa, hinta 125,46 €)

Korpihilla Kuohuva KuusenkerkkäKorpihilla Kuohuva Kuusenkerkkä

Kokeile alkoholittomaksi alkumaljaksi valmistujaisjuhliin. Posiolainen kuohuva juhlajuoma on valmistettu kuusen vuosikasvuista eli kuusenkerkistä. Kullankeltaisen juoman maku on makean hapokas.

14,77 € / 0,75l  (19,69 €/l)

LehtikuohuLehtikuohu

Tämä raikas, aidon herukanmakuinen aperitiivi sopii loppukesän rapujuhliin. Raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta käsin poimitut herukanlehdet. Myös tällä kuohujuomalla voi onnitella kevään ylioppilasta.

13,43 € / 0,75l (17,91 €/l)

MansikkakuohujuomaMansikkakuohujuoma

Hennon punaista juomaa tarjotaan kesällä mansikkakakun tai raparperipiirakan kumppanina. Juoma on mansikkahilloisen makea. Kuohujuoma on valmistettu Riekon Marjatilalla Pylkönmäellä Keski-Suomessa.

10,20 € / 0,75l (13,47 €/l)

Söhnlein Brillant

Söhnlein Brillant

Saksalainen puolimakea alkoholiton kuohuviini sopii suolaisten ja makeiden piknikeväiden kyytipojaksi. Huomioithan, että pullokoko on 0,20 l.

2,58 € / 0,20l (12,90 €/l)

Arctic Rose juhlajuoma

Arctic Rose juhlajuoma

Tämä Lapin marjoista valmistettu juhlajuoma sopii erinomaisesti esimerkiksi leipäjuuston ja lakkojen kumppaniksi. Toimii myös alkumaljana. Juoma on valmistettu Ranua-Revontulen tilaviiniyrityksessä, jonka erikoisuutena on Lapin luonnonvaraisten marjojen käyttö.

13,95 € / 0,75l (18,60 €/l)

Gocce di Luna Organic Sparkling

Gocce di Luna Organic Sparkling

Vaaleankeltainen ja makea alkoholiton kuohuviini sopii alkoholittomiin cocktaileihin eli mocktaileihin kuohuvaksi elementiksi.

7,78 € / 0,75l (10,24 €/l)

Lue myös:

Parhaat kuohuviinit ja samppanjat kevään juhliin – Valitse edullinen, keskihintainen tai luksus!

Mistä tunnistaa hyvän kuohuviinin? – Näin valitset hyvän kuplivan

Keskustelussa: ”Onko joku maistellut alkoholittomia olutia, viinejä, siidereitä? Mitä suosittelette?

X