Sitruunamoussekakku
Sitruunamoussekakku kätkee sisäänsä mangopaloja ja reilut kerrokset kirpeän makeaa sitruunamoussea. Tee kakku kuorruttamista vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin sen maut ehtivät tasaantua herkullisiksi.
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- sitruunalimua tai sitruunan makuista kivennäisvettä
Sitruunamousse
- 4 dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl sitruunamehua
- 5 liivatelehteä
Väliin
- 1-2 (600 g) kypsää mangoa
Pinnalle
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- keltaista elintarvikeväriä
Koristeeksi
- ananaskirsikoita
- värikkäitä makeisia
Valmistusohje
Sitruunamoussekakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 22 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen ja kaada vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
2. Leikkaa kakkupohja täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Pilko mango(t) hyvin pieniksi kuutioiksi.
3. Vatkaa kerma ja sokeri moussea varten vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Raasta sitruunoista kuori ja puserra mehu talteen. Sekoita kuoriraaste ja puolet mehusta täytteeseen. Kuumenna loput mehusta kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puserretut liivatteet mehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana mousseen samalla sekoittaen.
4. Kokoa kakku. Kostuta alimmainen pohja kevyesti. Levitä puolet mangopaloista ja moussesta ensimmäiseen väliin, nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja täytä toinen väli. Nosta päälle kolmas kakkupohja, kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen koristelua tai yön yli.
5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää keltaisella elintarvikevärillä ja levitä kakun pinnalle ja päälle. Koristele sitruunamoussekakku nameilla ja ananaskirsikoilla.
Katso myös: Sitruuna-juustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous