Katkarapuwokki
Katkarapuwokki saa makua chilistä ja paahdetusta seesamiöljystä. Edamamapavut ja suolapähkinät toimivat herkullisina sattumina.
Ainekset
Katkarapuwokki
- 250 g nuudeleita, esim. udonnuudeleita
- 1/2 ps (à 500 g) pakaste-edamamepapuja
- 1 ps (180 g) katkarapuja
- 100 g pakastepinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1/2 tl suolaa
- 1 limetin mehu
Lisäksi
- 1/2 dl suolapähkinöitä
- 1 dl korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Katkarapuwokki valmistuu helposti näin:
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Sulata jäiset edamamepavut ja katkaravut. Sulata pakastepinaatti.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita chilit ja valkosipulit seesamiöljyyn.
3. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää pannulle nuudelit, pavut, katkaravut ja pinaatti. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää seesami-chiliöljy, soijakastike ja suola. Purista joukkoon limetistä mehu. Jatka paistamista vielä 3–5 minuuttia.
4. Viimeistele katkarapuwokki suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoa lisätä aasialaista salaattia.
Vinkki! Nuudelit kannattaa huuhdella kylmällä vedellä kypsentämisen jälkeen, niin ne pysyvät paistettaessa irtonaisina. Jos löydät kaupasta valmiita kypsiä udonnuudeleita, kokkaat ruoan tosi nopeasti. Katkarapujen ja papujen rakenne pysyvät tuoreen veroisina, kun sulatat ne hitaasti jääkaapissa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous