Glitz & Glam

5 parasta kasvovettä

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hei vaan sunnuntaihin! Viikot viuhahtelee hurjalla vauhdilla. Tuntuu kuin vasta eilen olisin kirjoittanut viime viikon 5 parasta -postausta.

Parhaimpia kasvovesiä on toivottu sunnuntaiseen 5 parasta -listaukseen. Vihdoin ja viimein olen tämän aiheen äärellä. Pahoitteluni, että kesti.

Osa ei tulisi toimeen ilman kasvovettä. Toisten ihohoitorutiineihin se ei edes kuulu. Onko kasvovesi välttämätön? Tämä on seikka johon en ota henkilökohtaisesti kantaa. Kerron kuitenkin muutaman asian kasvovesiin liittyen.

  1. Kasvoveden sanotaan tasoittavan ihon pH-arvoa kraanaveden jälkeen. Kraanavesi ei olisi yhtä hyväksi iholle, kuin kasvovesi. Tähän joudun sanomaan, että en ole nähnyt puolueettoman tahon kiistatonta tutkimustulosta. Voihan näin olla, mutta aina tulee olla vähän kriittinen ja skeptinen.
  2. Kasvovesi kosteuttaa ihoa – silloin kun se on kosteuttavia ainesosia sisältävä.
  3. Kasvovesi kuivattaa ihoa – liian vahvoja alkoholeja sisältävät saattavat kuivattaa. On myös väitetty, että alkoholit eivät kuivattaisi, koska ne haihtuvat nopeasti iholta. Jokainen käsidesiä paljon käyttävä osaakin kertoa, että haihtuuko alkoholin mukana muutakin, vai onko se pelkästään alkoholi joka iholta haihtuu? (Jos sarkastisuuteeni ei tullut esiin, tarkoitin käsideseissä olevan alkoholin kuivattavan ihoa)
  4. Kasvovesiä on erilaisilla tarkoituksilla. On tärkeää valita omalle ihotyypilleen ja tarpeilleen optimaalisin vaihtoehto.
  5. Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen. Kaula on äärimmäisen kätevää puhdistaa kasvovedellä.

Kuten sanoin, niin kasvovesillä on erilaisia tarkoituksia. Olen ottanut tähän parhaimpia erilaisia kasvovesiä. Olen valikoinut ihoa kuorivaa, epäpuhtauksia puhdistavaa, kosteuttavaa ja hellävaraista. Kaikkea ei saa samaan pakettiin – valitettavasti. Siksi kasvovesi tulee valita tarpeen mukaan. Mieti oma tarpeesi ja tee valintasi sen mukaan. Myönnän, että luistan aika herkästi kosteuttavista kasvovesistä. Mutta jos minulla on tarve saada ihohuokoset puhtaammiksi, niin olen hyvin tunnollinen siihen sopivan kasvoveden käyttäjä.

L’Occitane Pivoine Sublime Perfecting Toner

Ihastuttava pioneilta tuoksuva kasvovesi. Pivoine Sublime Perfecting Toner on virkistävä, ihoa pehmentävä ja kosteuttava. Tästä kasvovedestä on netissä ristiriitaista tietoa. L’Occitanen eri maiden sivuilla vaihtelee tieto siitä, että onko kasvovesi alkoholipitoinen vai ei? INCI-luettelosta ei löydy vahvoja alkoholeja, mutta rasva-alkoholeja löytyy. Nuo rasva-alkoholit ovat iholle hyväksi ja ovat hyvin erilaisia kuin denaturoitu alkoholi esimerkiksi on. Tästä syystä joidenkin maiden valmistajan sivut sanovat kasvovettä alkoholittomaksi ja toisten maiden taas alkoholilliseksi.

Pivoine Sublime Perfecting Toner viimeistelee ihonpuhdistuksen ja sitä voidaan käyttää meikittömille kasvoille puhdistajana. Esimerkiksi aamuisin voidaan kasvot vain pyyhkäistä kasvovedellä. Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon omaavien kannattaa olla aamuisinkin tunnollisia ja hoitaa kasvojen puhdistus vedellä ja likaa puhdistavalla puhdistusaineella. Pivoine Sublime Perfecting Toner ei ole sellainen tehopuhdistaja, että se veisi kaiken iholta mennessään. Siksi se niin oiva onkin normaalille, kuivalle ja sekaiholle talvella.

Ihoa pehmentävä ja kosteuttava!

Hinta: 18,50 € / 200 ml
Saatavuus: L’Occitanen verkkokauppa sekä liikkeet, Helsingin keskustan Stockmann

Pixi by Petra Glow Tonic

Tämän pienen pienen kasvoveden sain Lookfantasticin joulukalenterista. Vaikka pieni pullo, sain testauksesta hyvän käsityksen tuotteesta. Glow Tonic on hyvin suosittu. Se on aina välillä loppunut jopa valmistajalta.

Pixin Glow Tonic on ihoa kevyesti kuoriva ja kirkastava kasvovesi. Se on tarkoitettu aikuisemmalle ja kuivalle iholle, mutta soveltuu äärettömän hyvin nuoremmallekin iholle. Kun kasvoille meinaa kertyä kuivan ihon aiheuttamaa sameutta, Glow Tonic kirkastaa. En itse koe kasvovettä kuivattavana. Vaikka se saattaa hieman hilseilyä aiheuttaakin, se ei ole kuivuutta, vaan sitä kuollutta ihosolukkoa, joka ”rapisee” pois. Glow Tonicin tehoaine on glykolihappo, joka toimii kasvoveden kuorivana ainesosana. Lisäksi kasvovedessä on aloe veraa, joka tunnetaan ihoa rauhoittavista ominaisuuksista. Glow Tonic on alkoholiton.

Suosittelen oikeastaan kaikille, jotka haluavat kevyesti kuorivan kasvoveden ihoa kirkastamaan. Erityisesti aikuisemmalle iholle ihana tuote.

Ihoa kirkastava!

Hinta: 29,70 € / 250 ml
Saatavuus: eleven.fi

Estée Lauder Nutritious Radiant Energy Lotion Intense Moist

Jos kaipaat kasvovettä, joka toimisi ihoa puhdistavana, mutta olisi myös hoitovesi kasvoille, niin tämä! Nutritious Radiant Energy Lotion Intense Moist on koostumukseltaan hieman paksumpaa. Ei aivan vesimäisen ohutta. Se tuntuu kasvoilla hieman öljymäiseltä, mutta ei jätä kasvoille öljymäistä rasvaisuutta. Nutritious Radiant Energy Lotion Intense Moist puhdistaa kasvoilta epäpuhtauksia ja meikkijäämiä. Tuoksussa tuntuu hieman alkoholimaisuutta, mutta en ole kokenut kasvovettä kuivattavana. Kasvovedellä ja vanulapulla voidaan pyyhkiä kasvot tavalliseen tapaan tai kasvoveden voi annostella käsien kautta kasvoille ja taputella tai pyöritellä iholle. Paksumpi koostumus mahdollistaa tällaisen. Siksi Estée Lauderin Nutritious Radiant Energy Lotion Intense Moist ei ole pelkästään kasvovesi, se on myös hoitovesi.

Ehkä enemmän varttuneemmalle iholle tai sitten epäpuhtaudesta kärsivälle kuivalle iholle.

Monitoimivesi kasvoille!

Hinta: 46,50 € / 200 ml
Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

Elivo Kasvovesi herkälle iholle

Jos kaipaat hellävaraista kasvovettä, jolla voidaan huolettomasti puhdistaa myös silmänympärysihoa, niin tämä on hyvä vaihtoehto. Elivo on nyt näkynyt yhteistyön kautta täällä Glitz & Glamissa. Ihastuin paljon tämän kotimaisen merkin tuotteisiin. Vaikka Elivo ei apteekkimerkinä tarjoa mitään ylellisyyttä, niin oikein hyvää ja toimivaa kosmetiikkaa se tarjoaa.

Elivon herkän ihon kasvovesi ei ole mikään tehopuhdistaja, joka veisi kaiken rasvan ja kosteuden mustapäineen ihosta. Kasvovesi on ihon kosteustasapainoa parantava ja puhtautta viimeistelevä tuote. Näkisin Elivon kasvoveden olevan käytännössä kosteusveden ja miselliveden välimaastosta. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, sopii herkälle silmänympärysiholle ja kosteuttaa ihoa. Iho on raikas ja pehmeä sekä kosteutettu. Se on valmis vastaanottamaan seuraavat ihonhoitotuotteet. Elivon kasvovedellä voi puhdistaa hyvin kevyen meikin, mutta mitään raskaampaa meikkiä ei ole mitään järkeä yrittää puhdistaa. Menee vanulappuja ja iho kuluu puhki siitä pyyhkimisen määrästä, jonka joutuisi tekemään.

Viimeisimmässä yhteistyövideossa näkyykin kasvoveden hellävaraisuus. Iho ei lehahda punaiseksi, eikä silmiäni kirvele kasvovedellä pyyhkiminen. Vai apua, näkyykö sillä videolla se silmien pyyhintä vai jäikö se kohta editorin pöydälle? Nyt en muista. Tästä tuotteesta löytyy juttua ja videoita täältä ja täältä. Viimeisimmässä on voimassa oleva arvontakin.

Erityisesti kuivalle ja/tai herkälle iholle suositeltava kasvovesi.

Hellävarainen ja silmänympärysiholle sopiva!

Hinta: n. 10-12 € / 200 ml
Saatavuus: apteekit ja apteekkiverkkokaupat (Nettiterveysapteekki, Suomiapteekki, Yliopistonverkkoapteekki)

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

Kasvovesiä käytetään myös ihohuokosien puhdistamisen ja puhtaana pitämisen vuoksi. Tämä tuote on ehdoton, jos ihohuokoset täyttyvät kaikenlaisesta liasta ja mustapäistä. En parempaa ihohuokosien puhdistajaa tiedä.

Varmaan ihan kyllästymiseen asti tätä tuotetta esittelen, sillä Paula’s Choicen BHA-neste esiintyi ensimmäistä kertaa Glitz & Glamissa vuonna 2012. Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid ei kanna nimeä kasvovesi, vaikka käytännössähän se on just sitä. Erittäin kuoriva ja ihohuokosia puhdistava kasvovesi. Minusta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Zoomasin teille nähtäväksi eräästä reilun kuukauden takaisesta kuvasta ja ihan hetki sitten otetusta kuvasta minun nenäni.

Kuvassa zoomaus nenästäni helmikuussa ja maaliskuussa.

Mustapäiden määrä on vähentynyt! BHA-happo, eli salisyylihappo on tehokas ihohuokosien puhdistaja ja ”avaaja”. Jos tuote herätti kiinnostuksesi, niin löydät tarkemman esittelyni täältä.

Ihohuokosia puhdistava!

Hinta: n. 30-33 € / 118 ml
Saatavuus: Paula’s Choicen oma verkkokauppa Euroopassa, Lookfantastic ja Skin City (ruotsalainen verkkokauppa)

Tässä olivat parhaimmat kasvovedet vähän erilaisiin tarpeisiin ja ihotyypeille. Minulla tarve vaihtelee, joten käytän erilaisia kasvovesiä. En aina tarvitse järeimpiä ihohuokosien puhdistajia, vaan ne toimivat kuuriluontoisina ja sitten muutaman kerran viikossa käytettäviksi. Muulloin pidän kosteuttavista ja ihoa heleyttävistä kasvovesistä – joiden käyttö saattaa välillä vähän lipsua.

Minkälaiseen tarpeeseen käytät kasvovettä? Ihon puhdistukseen, kosteutukseen vai kuorintaan? Oletko tunnollisin kasvoveden käyttäjä?

Mukavaa sunnuntaita teille kaikille!

Elivo ja L’Occitane saatuja, muut itse ostettuja.

Lue myös

X