Glitz & Glam

5 parasta kosteuttavaa kuultohuulipunaa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Elizabeth Arden ja Labello saatuja

Oikein mukavaa lokakuun ensimmäistä sunnuntaita! Tuttuun tapaan sunnuntain 5 parasta päivän aiheena. Tälle sunnuntaille ajattelin listailla ihanan kosteuttavia kuultopunia. Niissä on se ihanaa, että ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä, huulia hoitavia ja sopivat hyvin arkeen, mutta miksipä ei juhlaankin. Kuultohuulipunat ovat erityisesti heille, jotka arkailevat huulipunan käyttöä. Nyt kun syksy on edennyt ja ilma alkaa olla aika viimainen ja kipakan kylmä, kosteuttava huulimeikki on oiva valinta töihin tai kouluun mennessä – tai miksipä ei vaikka ulkoillessa huulten suojana.

ELIZABETH ARDEN PLUSH UP GELATO LIPSTICK

Tämän huulipunan käytin loppuun! Elizabeth Ardenin Plush Up Gelato -huulipunat ovat mukavan geelimäisiä ja sulautuvat luonnollisesti huulille. Niissä on runsaasti kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä suojaava kalvo, joka estää kosteuden haihtumisen. Lisäksi huulia hoitaa A- ja E-vitamiinit, peptidit sekä sheavoi. Sävyistä löytyy ihania vaihtoehtoja, joista valita tyylinsä, mieltymyksensä sekä fiiliksensä mukaan.

Elizabeth Arden on edullisempi sele-merkki. Hintataso ei ole kova, mutta pakkauksissa ja tuotteissa on luksusmaisuutta. Esimerkiksi tässä punassa on erinomainen hylsy, sillä korkki ei lähde irti ja sotke käsilaukkua. Logoa liu’uttamalla hylsy tulee ulos korkistaan. Pieniä yksityiskohtia, mutta oikeasti käytännössä aina iso plussa, sillä on äärimmäisen ärsyttävää, jos huulipuna on sotkenut käsilaukussa liian helposti lähtevän korkin vuoksi.

Kuvassa minulla on rakauksen kanssa Plush Up Gelato -huulipuna, mutta yleensä käytin ilman rajausta. Pehmeä, geelimäinen koostumus antoi yksinäänkin selkeyttä huulten reunoille ja antoi vaikutelman täyteläisemmistä huulista. Koostumus on ihanan kosteuttava. Kestävyys ei toki tällaisella koostumuksella ole mikään paras mahdollinen, mutta ei ole huulivoiteellakaan. Minulla ollut sävy oli kaunis vaaleanpunainen, 03 Rose Macaroon.

Huulipunassa on hieman tuoksua, mutta ei häiritsevä tai suussa maistuva. Huulilla tuntuma on liukas ja vähän viilentävä, mutta ei pistelevä. Tämä ei ole huulia turvottava huulipuna. Jos haluat vinkkejä huulia turvottavista tuotteista, niin kurkkaa muutaman viikon takaiseen postaukseeni!

Täältä löydät postaukseni huulipunasta.

Hinta: 20,97-31,00 € / 3,5 g
Saatavuus: *Eleven, *Bangerhead, *Nordicfeel, *Kicks, *Lookfantastic

BY TERRY HYALURONIC SHEER ROUGE

Tämän ihanuuden hankin viime talveksi. By Terryn monissa meikkituotteissa on ihon kosteuspitoisuutta lisäävää hyaluronihappoa. Siksi kovasti kiinnosti hankkia merkiltä jokin arjen helppo kuultopuna. Rakastin tätäkin kuultopunaa. Minä vaan kadotin sen risteilyllä lopputalvesta. Varmaan pudonnut hytin pöydältä ja vierinyt sängyn alle laivan kallistellessa. Harmi! Hankin vielä jossain vaiheessa uuden, varmaan samassa sävyssä tai pari muuta tämän lisäksi.

Hyaluronic Sheer Rouge on läpikuultava ja ihanan kosteuttava huulipuna. Hylsy on laadukas, sillä korkki tuntui pysyvän napakasti. Huulipuna ei kahnaa hylsyn reunaa vasten. Sitä saattaa joskus esiintyä kalliimpienkin merkkien punissa, mutta ei tässä.

Kuten kuvasta huomaa, on By Terryn Hyaluronic Sheer Rouge kiiltävä ja huulilla mukavan kostean näköinen. Se saa huulet näyttämään täyteläisiltä. Kuultopunan kestävyys on se tavallinen – kuluu pois, mutta yhtä helppoa lisätä kuin huulivoidetta. Kuitenkin olen kokenut By Terryn kuultopunan omassa kategoriassaan yllättävänkin kestäväksi.

Puna tasoittaa huulten pintaa ja antaa sävyä. Tummuus on kerrostettavissa, joten lisäilemällä kerroksia, saa vähän intensiivisemmäksi tummuutta, ei kuitenkaan valtavissa määrin.

Täältä löydät postaukseni huulipunasta.

Hinta: 26,45-30,73 € / 3 g
Saatavuus: *Eleven, *Kicks, *Skincity, *Lookfantastic, *Bangerhead

DIOR ADDICT LIPSTICK

Sitten klassikko, joka oli äärimmäisen suosittu joitakin vuosia sitten. Silloin itsekin näitä haalin. Kyseessä on Diorin Addict Lipstick. Sävyä huulille antava ja huulia runsaasti kosteuttava. Kuultopunien suosio vähän laski, kun tulivat äärimmäisen peittävät, nestemäiset mattapunat. Nyt näyttää siltä, että kuultopunat ja huulikiillot tekevät come backin, kuten ennustin lähes pari vuotta sitten.

Nämä Diorin läpikuultavat huulipunat ovat hyvin samanlaisia By Terryn kuultopunien kanssa. Itse asiassa niiden hylsytkin muistuttavat toisiaan. Ainoastaan Diorilla on mahtipontisemmat korkit – niin Dioria, niin Dioria…

Dior Addict Lipstick on todella läpikuultava ja vaaleat sävyt ovat kuin sävyllisiä huulivoiteita. Tummemmat sävyt ovat pigmenttisempiä. Koostumus on todella geelimäinen ja huulia kaunistava. Tasoittaa pintaa sievästi.

Diorin Addict -huulimeikit ovat saaneet paljon täydennystä. Nykyään on esimerkiksi Shellar Shine, joka näyttää olevan Suomessa paremmin saatavilla. Addict Lipstick löytyy edelleen, mutta sitä ei löytynyt Suomen verkkokaupoista. Mitä luin tästä uudemmasta, Addict Shellar Shine, niin vaikuttaa olevan hyvin samanlainen kuin Addict Lipstick. Minulla kuvissa alkuperäinen Addict Lipstick Limited Edition sävy, 457 Candide.

Täältä voit käydä lukemassa esittelyn tummemmasta sävystä. Täältä löydät esittelyn vaaleammasta sävystä.

Hinta: yli 40 euroa
Saatavuus: Sokos ja Stockmann -tavaratalot

LABELLO CRAYON LIPSTICK

Näiden kalliimpien merkkien joukkoon haluan nostaa marketeista ja tavarataloista löytyvän, edullisemman vaihtoehdon. Labellon huulipunat yllättivät minut positiivisesti kevättalvella.

Labello on tunnettu huulivoidemerkkinä, mutta se lanseerasi mielenkiintoiset huulipunat. Näissä yhdistyy huulien hoito, meikkaus sekä helppous. Huulipunat levittyvät helposti huulille, mutta tuntuvat huulivoiteelta. Ne kestävät yllättävän kivasti, mutta eivät toki ole mitään kestopunia. Sävy on huulilla läpikuultava, joten rajauskynän käyttö ei ole välttämätöntä.

Sävyvaihtoehdoista löytyy ihan vaaleita ja kirkastakin, mutta myös tällainen tummempi, jonka halusin nostaa nyt syksyn vuoksi. Meinaan kaivella tuon violettisen sävyn nyt käyttööni, kun silloin keväällä en oikein innostunut tuollaisesta violetista. Käytin punaista ja korallia todella paljon, mutta myös nudeakin silloin tällöin. Nyt olisi hyvä ajankohta tälle luumuiselle sävylle.

Pakkaus ei ole yhtä ylellinen kuin muissa tämän postauksen punissa, eikä korkki ole yhtä varmasti kiinni pysyvä käsilaukussa pyöriessä, mutta hinta on toki paljon edullisempi.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyn Labellon huulipunista ja kuvat kaikista sävyistä, jotka Suomeen tulivat.

Hinta: 4,70-5,90 / 3 g
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

MAC LUSTRE LIPSTICK

Jätin sokeriksi pohjalle MACin Lustre -koostumuksen huulipunan. Esittelin vasta Amplified -koostumuksen lempparipunani, jota juuri tässä postausta kirjoittaessanikin minulla on huulilla. Keväällä ja kesällä olin aivan hulluna sävyyn Lovelorn ja tykästyin kovasti keveän sävyn antavaan Lustre -koostumukseen.

MACilla on lukuisia koostumuksia huulipunissa. Lustre on toisten mielestä liian vaisu, lähinnä sävyllistä huulivoidetta. No, sitä se vähän kieltämättä on, mutta minä pidän siitäkin. Menen huulimeikkien koostumuksissa fiiliksen mukaan ja on sellaisia kausia, kun suosin todella kevyttä ja välillä taas kunnon peittävää. Myös tilanteet ja tilaisuudet vaikuttavat valintaani.

MAC Lustre Lipstick sävyssä Lovelorn oli huulipuna, jossa juhlin valmistujaisiani. Ensin oppilaitoksen virallisessa valmistujaistilaisuudessa ja sitten viikkoa myöhemmin läheisilleni järjestämässä valmistujaisjuhlinnoissa. Tämä puna on ollut käytössä arjessa ja juhlassa. Se on ihanan keveä ja helppokäyttöinen. Huulia ei tarvitse rajata, sen kun vain levittää suoraan puikosta huulille. Kestävyys on kuultopunaksi oikein hyvä, mutta jos oikein kestävää haluaa, niin suosittelen suuntaamaan katseen toisenlaiseen koostumukseen.

Täältä löydät lisää kuvia huulipunasta.

Hinta: 19,50-21,90 € / 3 g
Saatavuus: *Eleven, *Bangerhead, Stockmann ja tietyt Sokokset

Tässä olivat minun mieleeni olevat kuultopunat. Monta loistavaa oli näköjään lopetettu. Harmi, sillä pidin todella paljon Clarinsin Lip Perfector Balmeista sekä Cliniquen Lip Pop -punista. Tämän postauksen huulipunat ovat loistavia nyt, kun huulten iho on koetuksella viiman vuoksi ulkona ja sisällä lämmityksen takia. Huulet pysyvät kunnossa ja ne sopivat, jos huulet pääsevät vähän rohtumaan.

Kuka muu pitää juuri tällaisista kuultavista huulipunista? Mikä/mitkä ovat suosikkejasi?

Lue myös

X