Glitz & Glam

Uudet shampoopalat marketista muovittomilla pakkauksilla

Palashampoiden valikoima laajenee kaiken aikaa. Palashampoot vähentävät muovijätettä, kun tuotteet ovat riittoisia ja niitä ei pakata muoviin.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Palashampoiden valikoima laajenee kaiken aikaa. Palashampoot vähentävät muovijätettä, kun tuotteet ovat riittoisia ja niitä ei pakata muoviin.
Tuotteet saatu L’Oréalilta

Palashampoot alkavat olla melko yleisiä. Alkujaan niitä sai vain muutamilta merkeiltä. Nyt myös marketeistakin tuttu Garnier on tuonut markkinoille ensimmäisen palashampoonsa.

Itse tutustuin palashampoiden maailmaan vuonna 2013 LivBoxista saadun palashampoon kautta. Tuote oli ihan ok, mutta en siihen niinkään hurmaantunut.

Myöhemmin testasin Lushin palashampoita, jotka ostin miehelleni isänpäivälahjaksi, mutta toki samalla itsekin niitä testasin.

Lue myös: Palashampoolla hiukset tuuheammiksi

Myöhemmin olen testaillut jonkun verran palashampoita, ja löytänyt niistä oikein hyviäkin. Kuitenkin olen vielä pääsääntöisesti pysytellyt nestemäisten shampoiden käyttäjänä.

Palashampoiden yksi merkittävimmistä syistä suosion kasvuun on pakkausjätteen vähentäminen. Muovijätettä ei synny, kun palashampoot voidaan pakata pahviin tai irtomyynnissä silkkipaperiin tai paperipussiin.

Lisäksi yksi palashampoo vastaa kahta shampoopullollista, joskus jopa useampaa. Pieneen tilaan menevä ja kevyempi tuote on myös logistiikassa ideaalimpi kuin nestemäiset shampoot.

Ei siis ihme, että monet haluavat suosia palashampoota.

Lue myös: 5 parasta edullista shampoota – Pihistelijän laatushampoot

Garnierin palashampoot on pakattu ilman muovia. Shampoopalat ovat pahvipakkauksessa, joka on mielestäni järkevää.

Tuoksut pääsee haistelemaan ilman pakkauksen avaamista, sillä pahvipakkauksessa on pieni reikä. Tuoksu tulee hyvin helposti ulos, joten nenää ei edes tarvitse viedä lähelle reikää.

Palashampoissa on käytetty puhdistavana ainesosana Sodium Cocoyl Isethionatea, jota valmistetaan kookosöljystä. Se on erittäin hellävarainen ja biohajoava pinta-aktiivinen ainesosa. Hyvin tyypillinen puhdistava ainesosa palashampoissa.

Koska palashampoo on niin sanottu ”kuivatuote”, se ei myöskään pilaannu yhtä helposti säilytyksessä. Siksi tuote on voitu valmistaa ilman useita säilöntäaineita. Ainoastaan Benzyl Alcohol lasketaan myös säilöntäaineiksi, mutta se on myös hajuste, jota ei yleensä lisätä tuotteisiin yksinään, vaan esimerkiksi eteerinen öljy tai hajustesekoitus sisältää tuota mainittua ainesosaa.

Lisäksi Garnierin palashampoot ovat silikonittomia. Shampoo on 94 % luontaista alkuperää ja sen koostumuksesta 97 % on biohajoavia.

Miten palashampoota käytetään?

Lyhythiuksisille palashampoo on erittäin helppokäyttöinen, mutta voin omalla kokemuksellani kertoa, että myös pitkähiuksinen pystyy melko pienellä vaivalla käyttämään palashampoota.

  1. Ensin kastellaan hiukset kunnolla kosteiksi. Myös palashampoo kostutetaan käsissä.
  2. Sen jälkeen shampoopalaa hierotaan hiuksiin tyvestä alkaen – näin pitkähiuksisena suosittelen käymään hiusrajat läpi.
  3. Vaahdota palashampoota hiuksiin, joka jälkeen se laitetaan kuivumaan.
  4. Tämän jälkeen hierotaan hiuspohjaa sormin, jolloin vaahto yleensä lisääntyy.
  5. Kun hiuspohja on kauttaaltaan hierottu ja vaahdotettu, huuhdellaan shampoo pois hiuksista.

Garnier Respons Solid Shampoo Hydrating

Kosteuttava shampoopala normaaleille hiuksille.

Tuoksu:

Tuoksultaan miedoin näistä kolmesta. Kuvailisin tuoksua vesimäiseksi, jossa ei niinkään tuoksu kookos vaan ennemminkin kookosveden raikas tuoksu.

Ainesosat:

Kookosöljy ja aloe vera

Kokemuksia:

Tämä shampoo tuntuu juuri sellaiselta, joka soveltuu useille hiuslaaduille ja pituuksille. Ei liian hoitava, ainakaan minun hiuksilleni. En kuitenkaan luokittele tätä palashampoota tuuheuttavaksi, vaikka se ei niin selvittävä minun vaalennetuille hiuksille olekaan. Ei kuitenkaan pahasti takkuja aiheuttava.

Erityismaininta shampoon kyvystä pitää hiuspohja puhtaana.

Garnier Respons Solid Shampoo Softening

Pehmeyttä antava shampoopala hennoille hiuksille.

Tuoksu:

Voimakastuoksuinen pala, mutta tuoksu haihtuu hiuksista melko miedoksi. Tuoksusta tulee mieleen entisaikojen palasaippuat kukkaismaisella tuoksullaan.

Ainesosat:

Kauramaito ja riisikerma

Kokemuksia:

Odotin hennoille hiuksille tarkoitetulta shampoolta jotain vähän tuuheuttavampaa kokemusta, mutta Softening-shampoo onkin yllättävän selvittävä. Oikeastaan koen tämän shampoon aika hyväksi hiuksilleni.

Garnier Respons Solid Shampoo Strengthening

Vahvistava palashampoo haurastuneille ja kuluneille hiuksille.

Tuoksu:

Voimakastuoksuinen shampoo. Todella makea tuoksu, jossa voi aistia hunajaisuutta. Tuoksu haihtuu hiuksissa miedoksi.

Ainesosat:

Hunaja ja mehiläisvaha

Kokemuksia:

Selkeästi näistä kolmesta hoitavin vaihtoehto. Minun vaalennetut ja hiuslaatuna todella takkuuntuvat hiukset saavat ravitsevaa hoitoa. Hunajashampoo on näistä kolmesta myös vähiten hiuksiani takkuunnuttava, vai sanoisinko enemmin parhaiten selvittäväksi.

Yllättävää kyllä, hiuspohja ei rasvoitu nopeammin, vaikka shampoo niin hoitavalta tuntuukin.

Kokemukseni Garnier Respons Solid -palashampoosta

Shampoopalat sopivat hyvin pieneenkin käteen, joskin pienille lapsille uusi shampoopala saattaa olla vähän kookas. Palat kuluvat käytössä, joten tuolloin ne sopivat mukavasti pieneen lapsen käteenkin. Shampoot vaahtoavat melko hyvin, ja vaahto on mukavan pehmeää.

Jotkut palashampoot aiheuttavat hiusteni kuivumista tai ne pesevät liian tehokkaasti, jolloin olen ihan pulassa takkujen kanssa. Jotkut palashampoot jättävät hiukset liian koviksi ja karheiksi.

Garnierin palashampoot olivat yllättävä kokemus. Hiuspohja tuntuu pitävän ainakin näin lyhyemmällä testailulla, eivätkä latvatkaan vaikuta haastavilta. Pidän näistä! Hiusteni pituuksille sopii parhaiten hunajainen Strengthening -shampoo. Hiuspohjan tuntumassa pidin eniten normaalien hiusten Hydrating -shampoosta.

Olen kuitenkin havainnut, että kaikki nämä miedoilla pinta-aktiiviaineilla olevat palashampoot jättävät hiuksiin vähän erilaisen tuntuman. Tykkään pestä välillä nestemäisellä shampoolla, niin tuntuma säilyy parempana.

Ainut hankaluus, jonka koen aina näissä palashampoissa, on niiden säilytys. Minulla ei ole mitään niille tarkoitettua kuppia tai alustaa, jossa palashampoo pääsisi kuivumaan niin, että vettä ei jäisi ollenkaan palan alle.

Toinen hankaluus liittyy hiusten pituuteen, kun nestemäistä shampoota on vain hieman nopeampi käyttää. Ei kuitenkaan mitään mahdottomia hankaluuksia, jotka voin ratkoa tahtoessani.

Näkisin, että palashampoot tulevat lisääntymään entisestään, kun nyt tunnettu markettimerkkikin toi oman versionsa markkinoille. Iso suunnannäyttäjä muille isoille toimijoille.

Aikaisemminhan palashampoot ovat olleet vain pienempien valmistajien tuote. Kosmetiikassa vanhan sanonnan voisikin kääntää seuraavasti: Mitä pienet edellä, sitä isot perässä.

Garnierin palashampoot ovat myynnissä monissa marketeissa ja tavarataloissa. Hinnaltaan nämä shampoot ovat 5,49-7,50 € / 60g.

Yhtä asiaa olen aloin pohtia tämän postauksen myötä. Milloin salonkimerkit luovat omat versionsa palashampoosta? Onko niitä?

Kerro kommenteissa, jos tiedät palashampoita tunnetuilta salonkimerkeiltä.

 

Lue myös:

5 parasta hiustuotetta – Parhaista parhaimmat hiuksille

Kokemuksia luonnonkosmetiikka La Provencale BIO:n suihkusaippuoista

5 parasta sulfaatitonta shampoota – Hellävaraisempaan hiusten pesuun

X