Hiukset

Back to work

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Niin se aika vaan menee nopeaan! Äitiysloma ja vanhempainvapaa on minun osaltani ohi ja on aika päästää mies vanhempainvapaan loppuosaksi ja isäkuukaudeksi kotiin. Huomenna palaan täysipainoisesti takaisin työelämään ja samalla jatkuu opintoni. Kesän olen tehnyt osa-aikaisesti töitä, kuten lauantaisin hää- ja juhlameikkauksia jne.

Leikkaussakset check, muotoilusakset check, leikkauskampa check…

NipsNaps! Takaisin opiskelun pariin. Aloitin viime kesänä opiskelun parturi-kampaajaksi oppisopimuksella. Tällä opiskelu tavalla opiskelen omassa kehittymistahdissa ja opinkin enemmän käytännön kautta. Toki minulla on teoriaa myös, mutta en istu teoriatunneilla samoissa määrin, kuin ammattikoulussa. Näyttötutkinnot on minulla aivan samat, kuin ammattikoululaisillakin.

Mitä kaikkea olen jo ehtinyt tekemään hiuksille? Perusleikkauksia naisille, miehille ja lapsille, värjäyksiä kesto-, kevyt- ja suoraväreillä, raidoituksia & vaalennuksia (+taittoa) ja yksi permanenttikin on jo takana. Haudehoitokin on tullut tehtyä pari kertaa. Tästä onkin hyvä jatkaa opiskelua paremmaksi, taitavemmaksi, luovemmaksi ja nopeammaksi. Opittavaa on vielä paljon! Olen tässä lähiaikoina treenaillut niinkin yksinkertaista, kuin letittäminen. Uskokaa pois, en osannut ranskanlettiä vielä joku aika sitten. *nolona myöntää*

En minä vieläkään kunnolla osaa, mutta harjoittelemalla kehittyy. Harjoituspäänä minulla on toiminut oma 4-vuotias tytär Milla.

Lapsen hiukset on varmasti haasteellisin tapa harjoitella letitystä.

Hiukset ovat hentoiset, liukkaat ja lasimaiset. Lapsen pää ei pysy paikoillaan, eikä lapsi muutenkaan jaksaisi olla aloillaan. Lapset ovat muutenkin herkkiä. Jos yksikin hius kiristää, niin se sattuu. Olen letitellyt Millan hiuksia ilman muotoilutuotteita, edes vettä en ole käyttänyt helpottamaan työskentelyä.

Tässä on ollut minulle haastetta kerrakseen, mutta haluan oppia hyväksi letittäjäksi. 

Milla tykkää leteistään, mutta se hetki, kun niitä tehdään ei ole aina mieluinen. 

Onneksi on lahjominen sallittua. 😀 Kummasti se mehujää antaa motivaatiota istua ja auttaa kestämään äidin harjoittelua.

Pienen varoituksen sanan sanon postauksien suhteen. Pyrin pitämään tämän joka toisen päivän postaustahdin, mutta joskus voi käydä niin, että en yksinkertaisesti ole ehtiny tai energiani ei ole riittänyt koneella istumiseen. Älkää siis ihmetelkö, jos joskus päivän postaus puuttuukin. Muutenkin pyrin lyhentämään postauksiani hieman. Aina teitä ei odotan vähintään puolta tuntia aikaanne vievä kuvien ja tekstin ryöppy. Minulla on mitä todennäköisemmin muitakin työkuvioita syksyllä, kuin opiskeluni ja työskentelyni meikkaajana kampaamolla. Kun en saa vuorokauteen lisää tunteja, niin on pakko jostain karsia. Katsotaan nyt miten suoriudun kahden lapsen äitinä, mieheni vaimona, opiskelijana, työssäkäyvänä ja bloggaajana yhtä aikaa. Pidelkää peukkuja, että suoriudun tärkeimmistä mallikkaasti ja muista riittävän hyvin. 🙂

Lue myös

X