Glitz & Glam

Hyvä sävyeroja tasoittava ja kasvoja kirkastava meikinpohjustaja

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Viime syksynä tilasin ison kasan korealaista kosmetiikkaa elevenin Black Friday -kampanjasta. Itse tuotteethan eivät olleet alennuksessa, mutta tilasin sen verran isolla summalla, että sain kivan alennuksen loppusummasta. Pääasiassa ostokseni olivat ihonhoitotuotteita, mutta tilasin myös kaksi pohjustusvoidetta, eli primeria kasvoille.

Tämä Holika Holikan Naked Face Balancing Primer* herätti kovasti kiinnostustani ihan vain ulkonäkönsä vuoksi. Pastellivärisiä palluroita sisältävä primeri näyttää hauskalta. Vai mitä? Se kutsui minua kokeilemaan itseään.

Naked Face Balancing Primer sisältää erivärisiä pigmenttejä, joiden idea on tasoittaa ihon sävyeroja.

Primerissa on:

VIHREÄÄ punoitusta neutralisoimaan.

VIOLETTIA neutraloimaan kellervän kelmeää tunkkaisuutta ja kirkastamaan ihon sävyä.

PERSIKKAA, jonka funktioksi en keksi muuta kuin tuomaan lämpöä vihreän ja violetin rinnalle. Persikka on tavallaan oranssi, joten se neutraloisi sinisyyttä. Kuitenkaan sinisyyttä harvoin koko kasvoilla esiintyy, joten se on enemmänkin tarpeellinen sävyjen kokonaisuudessa. Vihreän ja violetin sekoitus olisi aika hurja, jos lämpöä ei ole ollenkaan.

Pumppupulloon pakattu pohjustusvoide on helppo annostella kädelle. Pienet sävylliset pallurat rikkoutuvat ja hieman sekoittuvat toisiinsa pumpussa.

Pohjustusvoide näyttää aika veikeältä. Siinä havaitsee selkeästi vihreää, violettia sekä neutraaliutta tuovaa persikkaa. Valossa katsoessa voi havaita pohjustajassa keveästi valoa heijastavia pigmenttejä.

Kuten kuvasta huomaa, niin pohjustaja on emulsiomaista ja notkeaa. Siksi se levittyy hyvin kasvoille ja muistuttaa hyvin paljon päivävoidetta tuntumaltaan. Tuoksu on hieman kukkaismainen.

Mutta miltä tämä hauskalta näyttävä pohjustaja näyttää kasvoilla?

Lähtökohta tässä. On punoittava couperosa-nenä, tummat silmänaluset ja punaisuutta vähän siellä sun täällä. Valaistus vähän hämää ihoani kellertävämmäksi ja tummemmaksi kuin oikeasti on. Mutta tästä on se hyöty, että samalla pääsen näyttämään mitä se violetti sävy tekee kellertävyydelle.

Holika Holika Naked Face Balancing Primer hierotaan puhtaille kasvoille, ihonhoitotuotteiden päälle, mutta ennen meikkituotteita.

Mikä valaistuminen kasvoilla!

Sävyt sekoittuvat keskenään, joten mitään vihreitä tai violetteja raitoja ei jää kasvoille. Tietysti iho näyttää vaaleammalta, koska persikkaisten pigmenttien määrä ei ole riittävän suuri suhteessa vihreään ja violettiin, jotta pohjustaja olisi ihonvärinen. Mutta kun pohjustaja ei tavallaan tuo iholle konkreettista sävyä, se sopii myös erittäin vaaleaihoisillekin. Päällehän on tarkoitus käyttää jotain meikkipohjaa, joka sitten on oman ihonsävyinen.

Punoitus hieman neutraloituu, kellertävä kelmeys on muuttunut raikkaammaksi ja iho selkeästi heijastaa valoa – iho on valoisampi. Tämä valon heijastavuus on se, joka häivyttää kaikkea epämieluisaa. Silmien alla tuo valon heijastavuus korostuu. Persikkaiset pigmentit eivät ole niin voimakkaat, että ne silmien alta sinisyyttä neutraloisi, mutta selkeästi tuli valoa silmien alle.

Holika Holika Naked Face Balancing Primer ei pelkästään tasoita ihon sävyeroja ja tuo valoa ja kirkkautta kasvoille, se myös kosteuttaa ihoa sekä luo tartuntapintaa, jolle meikkipohjan on hyvä tarrautua. Iho on hieman nahkea. Tämä on ihoa kosteuttava pohjustaja, sillä tuote sisältää myös ihonhoidollisia ainesosia, kuten suosikkiani hyaluronihappoa. Näin talviaikaan hyvä pohjustustuote. Kesällä epäilen tätä minulle liian kosteuttavaksi ja täyteläiseksi.

Holika Holika Naked Face Balancing Primer ei niinkään häivytä ihohuokosia, kuten moni on tottunut blurraavien pohjustajien tekevän. Naked Face Balancing Primer häivyttää epätasaisuuksia valoa heijastavien ominaisuuksiensa vuoksi sekä ihon epätasaista väriä se tasapainottaa. Tässähän on se hyöty, että keveämpi meikkivoide tai CC-voide riittää tasoittamaan sävyeroja hieman paremmin. Lisäksi kun tuote on kosteuttava ja ihonpintaa keveästi tasoittava, se ”preppaa” pohjan meikkituotteelle, eli meikkivoiteelle tai vaikka puuteriselle meikkipohjalle. Kokeilin mineraalimeikkipohjallekin – toimii!

Miltä sävyeroja tasoittava pohjustaja näyttää meikin alla?

Kun päälle sitten levittää meikkipohjan, poistuu se kalvakkamaisuus, joka korostui valopigmenttien vuoksi studion kuvausvaloista. Kasvoilla minulla on CC-voide, peiteväriä sekä meikkipuuteria. Lisäksi tietysti kaikki muutkin värikosmetiikkatuotteet. Kokemukseni mukaan Holika Holika Naked Face Balancing Primer tasapainottaa sävyeroja ja minulla keventää nenän punoitusta. Samalla se tuo kivasti kosteutta meikin alle ja kirkastaa kasvoja.

Tämä oli hyvä ostos! Vastasi odotuksiani. Vaikka tietysti pohjustajan ulkonäkö minua ensimmäiseksi kutsui, oli minulla tietysti odotuksiakin, joita halusin tuotteen täyttävän. Kuten juuri sävyerojen tasapainotusta ja kosteuttavuutta. Talviajalle tämän tarkoituksellani hankin.

Holika Holika Naked Face Balancing Primer on mielestäni kuivemmalle ja pintakuivalle iholle sekä normaalille ja sekaiholle talviaikana. Rasvoittuvalle tämä ei aja asiaansa, sillä koostumus on täyteläinen ja moni rasvoittuvan ihon omaava (kuten minä kesäaikana) haluaa pohjustajalta mattaisempaa lopputulosta sekä keveyttä. Tuotetta, joka parantaa meikkipohjan kestoa. Siksi koen tämän tuotteen hyväksi talviaikaan sekä varttuneemmalle iholle. Vaikka iholla ei olisikaan punoitusta, tuo Naked Face Balancing Primer kirkkautta ja hehkua kasvoille sekä häivyttää väsymystä ilmeestä. Todella tummalle iholle en myöskään suosittelisi, sillä vaikka päälle käytetään meikkipohjaa, kirkastaa pohjustaja ehkä vähän liikaa vaaleudellaan tummempaa ihoa. Mutta jos olet vaalea tai jopa hyvin valkoinen, niin tämä on sävyltään loistava!

Hinnaltaan Holika Holika Naked Face Balancing Primer on 19,70 € / 35 g.

Pohjustajan voi tilata esimerkiksi täältä*.

Aika hauska pohjustaja, vai mitä? Sanoin sunnuntaisessa postauksessa, että minun pitäisi päivittää 5 parasta pohjustajaa talvi-iholle tekemällä uusi listaus. Tämä on yksi niistä, jotka nostaisin uudelle listaukselleni.

Lue myös:

Aikuisen ihon suojakertoimellinen pohjustaja

Panosta tai pihistä: kosteuttava pohjustaja

Parhaat ihohuokosia häivyttävät pohjustajat

X