Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: CC-voiteet vertailussa – Lumene vs. It Cosmetics

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Pidätkö CC-voiteista? Tänään minulla on hyvin mielenkiintoinen postausaihe. Panosta tai pihistä -postaussarja saa jatkoa, sillä tässä postauksessa vertaillaan kahden hyvin suositun CC-voiteen ominaisuuksia. Toinen on kotimainen ja edullisempi, toinen yhdysvaltalainen ja vähän hintavampi. Molempia yhdistää suuri suosio omissa kotimaissaan, mutta myös ulkomailla. On tietysti sanomattakin selvää, että yhdysvaltalainen versio on globaalisti tunnetumpi.

Tässä on kaksi suosikkiani, Lumene Nordic Chic CC Color Correcting Cream sekä It Cosmetics Your Skin But Better CC Cream. Toisesta tuubista näkyvät käytön jäljet vähän selkeämmin. Minulla olisi vähän siistimmässäkin kunnossa oleva tuubi, mutta halusin postauksen kuviin jälkiä siitä, että tuotetta on käytetty. Tässä voidaan myös havaita, miltä tuubit näyttävät niiden oltua käytössä.

Lumenen CC-voiteessa on aurinkosuojakerroin 20, kun taas It Cosmeticsin CC-voiteessa on 50. Molemmista löytyy aurinkosuojakerroin, mutta toisessa se on hyvin korkea.

Lumene Nordic Chic CC Color Correcting Cream

Lumenen CC-voide on jo ehtinyt olla markkinoilla jokusen vuoden. Pakkaus on kokenut uudistuksia tasaisin väliajoin. Minusta vaikuttaa siltä, että minullakin on vanha pakkaus kuvisssa. Uudistettu pakkaus näyttää enemmän tätä kuvassa olevaa edeltäneeltä. Pinkki on palannut tehosteväriksi. Itse tykästyin tähän ruusukultaiseen tehosteeseen, mutta ehkä kuluttajat eivät löytäneet tuotetta kauppojen hyllyiltä, kun vahva pinkki/fuksia oli muuttunut hempeämpään suuntaan eli pastellia ja ruusukultaa.

Lumenen CC-voide on voittanut lukuisia awardseja ja saanut kunniamainintoja. Lumenen CC-voide on saanut kiitosta lukuisilta käyttäjiltään ja taitaa olla ”kansan CC-voide”. Monien meikkilaukusta se löytyy tai ainakin on löytynyt. Moni palaa tuotteen pariin.

Lumenen CC-voide on luonnollisen kaunis iholla. Se ei ole suoranaisesti peittävä, mutta on kerrostettavissa. Kerrostamalla saa lisää peittävyyttä. Se tasoittaa ihon punoitusta ja hieman häivyttää tummuutta silmien alta. Ihosta tulee tasaisempi väriltään, tekstuuriltaan ja ihossa on luonnollinen hehku.

Lumenen CC on mukavan vaivaton levittää ja kestää iholla siistinä pitkään. Lumenen CC-voide ei kuivata ihoa, vaan jopa kosteuttaa. Ohut koostumus helpottaa levitystä ja siksi soveltuu myös aikuisemmalle iholle. Hyvin moni 50+ naisen tiedän käyttävän Lumenen CC-voidetta.

It Cosmetics Your Skin But Better CC Cream

It Cosmetics on tullut tunnetuksi nimenomaan CC-voiteestaan. Lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja saanut CC-voide omaa hyvin mielenkiintoisen tarinan. Lainaan omaa tekstiäni, jonka kirjoitin kesäkuussa, kun esittelin It Cosmeticsin tuotteita. Tarinan kuulin PR-tapahtumassa, kun It Cosmetics virallisesti lanseerattiin Suomeen. It Cosmetics sai alkunsa, kun yhdysvaltalainen Jamie Kern Lima sai aikuisiällä ruusufinnin. Hän toimi paikallisen tv:n uutisankkurina. Hänen meikkinsä usein suli ja halkeili jo lähetyksen loppupuolella. Jamie halusi löytää itselleen meikkipohjan, joka peittäisi punoitusta ja tekstuurista ihoa, mutta kestäisi kuumuutta ja kerrostamista. Hän sai apua plastiikkakirurgeilta ja ihotautilääkäreiltä, joiden kanssa he loivat It Cosmeticsin. Jamie Kern Lima on brändinsä kasvot, sillä hän rohkeasti markkinoi tuotetta omilla kasvoillaan ja esittelee, mitä hänen meikkipohjansa alta löytyy.

It Cosmeticsia käsittelevässä postauksessani toimin Jamie Kern Liman innoittamana. Pyyhin pois meikin ja näytin, mitä sen alta löytyy. It Cosmeticsin CC-voide tasoittaa ihon sävyeroja ja häivyttää punoitusta. Se myös tasoittaa tekstuuria ja häivyttää tummuutta silmien alla. Lisäksi CC-voide kosteuttaa ihoa ja toimii anti-aging-tuotteen tavoin.

It Cosmeticsin CC-voide on melko vaivaton levittää iholle, mutta ei ehkä aivan yhtä vaivaton kuin Lumenen CC-voide. Merkin suosituin sävy on Light. Olen huomannut, että ko. sävy neutraloi ihon punaisuutta tehokkaasti. Minulla on myös PR-tilaisuudesta saatu Fair, joka ei mielestäni sävymiksailunsa vuoksi neutraloi punoitusta yhtä tehokkaasti, mutta peittää kuitenkin hyvin. It Cosmetics on myös kerrostettavissa, mutta sille ei ole yhtä paljon tarvetta kuin Lumenella. It Cosmetics on peittävämpi, mutta onhan sen koostumus paksumpikin.

Tehdään vielä selkeää yhteisvertailua näiden kahden suositun CC-voiteen välillä. Lumene on pakattu perinteiseen tuubiin. It Cosmeticsissa on vähän ylellisempi pakkaus, sillä tuubissa on pumppumekanismi. Pumppu vaikuttaa kestävältä, sillä se ei ole kertaakaan ”kettuillut” käytössä.

Minulla on tässä vertailussa molemmista sävy Light, mutta nämä eivät ole lähelläkään samaa sävyä. Lumenella on uudistuneen sävyvalikoimansa seurauksena Light vaaleampi kuin Fair. It Cosmeticsilla menee toisinpäin, sillä Fair on vaaleampi kuin Light. Sekä Lumenella että It Cosmeticsilla, käytän sävyjä Fair ja Light. Lumenella Fair ja It Cosmeticsilla Light kesäisin. Talvisin Lumenelta Light ja It Cosmeticsilta Fair.

Mielestäni Lumenen sävynimet skaalassa ovat epäloogiset, sillä käsittääkseni kaikilla muilla valmistajilla Fair on vaaleampi kuin Light.

It Cosmetics on koostumukseltaan voidemaisempaa, kun taas Lumene on nestemäisempi koostumukseltaan.

Lumenen ohuemman ja nestemäisemmän koostumuksensa vuoksi, on se helpompi ja nopeampi levittää kasvoille. Ohut koostumus myös sulautuu ihoon luonnolliseksi nopeammin. Paksumpi It Cosmetics vaatii hieman enemmän työstöä, jotta sulautuu ihoon luonnolliseksi, mutta samalla sitä tarvitsee annostella huomattavasti vähemmän.

Tummempi It Cosmetics on peittävämpi. Sitä ei sen vuoksi tarvitse niin runsaasti kerrostella. Olen myös huomannut, että It Cosmeticsin täyteläisempi koostumus myös tasoittaa tekstuuria vähän paremmin, eikä luo efektiä, jossa meikkivoide olisi vajonnut ihohuokosiin. Paksu koostumus tulee työstää hyvin ihohuokosiin, jolloin se täyttää ne ja samalla häivyttää niitä.

Vaaleampi Lumene on kuulaampi ja helpompi käyttää, mutta toki vaatii enemmän kerrostamista, jos peittävyyttä haluaa lisätä. Lumene tasoittaa kevyemmin ihon sävyeroja ja tekstuuria.

Molemmat sanovat olevan keveitä, mutta mielestäni It Cosmetics ei ole sillä tavoin keveältä tuntuva kuin itse sen ymmärrän. Mielestäni Lumene on juuri sellainen keveä. It Cosmetics on kuitenkin peittävämpi. Tykkään molemmista, vaikka vähän erilaisia ovatkin. Mielestäni näiden molempien suosio on helppo ymmärtää. Toki molempien kohdalla kävi niin, että ostettuani CC-voiteen, meni noin viikko tai kaksi, kunnes aloin päästä jyvälle tuotteesta ja sen suosion syistä.

Yhteenvetona, molemmat ovat ihoa hoitavia CC-voiteita, joilla hyvä peittävyys ja tasoittavuus. Molemmat kestävät iholla hyvin ja soveltuvat aikuisellekin iholle. Molemmista löytyy aurinkosuojakerroin – Lumenen SPF 20 ja It Cosmetics SPF 50. Molemmat CC-voiteet levittyvät näppärästi jopa sormin, mutta myös meikkivoidesivellin toimii kätevänä levitysvälineenä. Molemmat ovat kulttimaineisia ja ovat saaneet lukuisia palkintoja sekä kunniamainintoja.

Lumene Nordic Chic CC Color Correcting Cream on edullisempi, noin 14-18 € / 30 ml. Myyntipaikkoja ovat tavaratalot, marketit ja monet verkkokaupat, kuten *Cocopanda ja *Kicks.

It Cosmetics Your Skin But Better CC Cream on hintavampi, 39,00 € / 32 ml. Myyntipaikkoina tietyt Kicksin myymälät sekä *Kicksin verkkokauppa.

Minun hyvin vaikea ottaa tällä kertaa kantaa, että panostaisinko vai pihistäisinkö? Olen ostanut molempia. Viimeisin ostos oli *It Cosmeticsin mattaversio CC-voiteesta. Testailut ovat parhaillaan käynnissä, joten palaan pian kokemuksieni kanssa. Lumenen että It Cosmeticsin CC-voiteet ovat yhtä loistavia, mutta niissä on omat pienet eroavuutensa. Siksi tällä kertaa jätän vastaamatta, mutta kysyn teiltä…

Kummalle lämpenet enemmän? Panostatko vai pihistätkö?

Lue myös nämä:

Parhaimmat meikkivoiteet kautta aikain!

Peittävien meikkivoiteiden vertailu

Aikuisen ihon meikkivoide

Näin peität maksaläiskät vaalealla iholla

Edullinen seerumimeikkivoide

Lue myös

X