Horoskooppimerkit

Flirttailija, mököttäjä, kontrollifiriikki – horoskooppimerkkien heikkoudet parisuhteessa

Härkä ei tee kompromisseja, vaan jurnuttaa itsepäisesti, kunnes kumppani taipuu. Rapu pelkää hylätyksi tulemista ja takertuu toiseen. Lue, mitkä ovat horoskooppimerkkien huonot puolet parisuhteessa.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Suhteen vakiintuessa kaksoset voi alkaa kaivata toimintaa, yllätyksiä ja flirttailua.

Härkä ei tee kompromisseja, vaan jurnuttaa itsepäisesti, kunnes kumppani taipuu. Rapu pelkää hylätyksi tulemista ja takertuu toiseen. Lue, mitkä ovat horoskooppimerkkien huonot puolet parisuhteessa.

Oinas (21.3.-20.4.) sinkoilee kuuntelematta kumppaniaan

Toisinaan oinaan kumppanista tuntuu, että hän on parisuhteessa yksin. Oinaalla riittää virtaa ja menoja vuorokauden ympäri. Hän haluaa tehdä asiat omalla tavallaan ja on urasuuntautunut, vaikka rakastaa perhettään ja etenkin lapsia yli kaiken.

Jos puoliso on samanlainen tahtopersoona, tiedossa on repiviä riitoja. It´s my way or no way, kuuluu oinaan motto. Elämä oinaan kanssa on täynnä intohimoa, yllätyksiä ja hyvää seksiä, mutta myös rasittavia impulsseja, itsekkyyttä ja rähinää.

Jos oinas oppii tekemään kompromisseja ja rauhoittumaan, hänestä kypsyy kumppani, jonka kanssa liekki roihuaa vielä vuosien jälkeen. Ratkaiseva kysymys on se, kiinnostaako oinasta rauhoittua.

Keskustele: Mieheni ei kuuntele eikä välitä tarpeistani

Härkä (21.4.-20.5.) ei suostu kompromisseihin

Härkä on periaatteessa ihannekumppani. Hän on lämmin, uskollinen ja loistava rakastaja. Miinuslistalla on yksi, mutta sitäkin hallitsevampi piirre: itsepäisyys. Härän uppiniskaisuus aiheuttaa riitoja, mökötystä ja epäselviä tilanteita.

Härkä ei halua joustaa tärkeissä periaatteissaan. Hän ei suostu keskustelemaan asiasta, vaan jurnuttaa ärsyttävän tyynenä odottaen kumppaninsa murtumista. Osa tulkitsee tämän vahvan ihmisen merkiksi, osa sietämättömäksi piirteeksi.

Joustamattomuus onkin parisuhteessa härän suurin heikkous. Hänen pitäisi oppia, ettei suhde ole taistelu, joka hänen pitää voittaa. Diplomaattisuus tekee elämästä helpompaa, ja kumppanilla voi olla mieltä avartavia ideoita.

Lue myös: 6 kompromissia, joita parisuhteessa ei kannata tehdä

Kaksoset (21.5.-21.6.) flirttailee muille kyllästyessään

Kaksoset menee paniikkiin, kun suhde vakavoituu ja arkistuu. Tämä päiväperho kaipaa toimintaa, yllätyksiä ja flirttailua. Kaksosilla on tapana vilkuttaa silmää aidan toiselle puolelle. He unohtelevat myös kumppanille tärkeitä asioita ja puhuvat tämän päälle.

Kaksosten terävä äly on myös hänen heikkoutensa suhteessa. Kypsän keskustelun sijaan hän yrittää ratkoa riidat piikittelyllä ja sarkasmilla. Kaksoset onkin paitsi loistava liehittelijä, myös hapokas ilkeilijä.

Kaksosten pitäisi ymmärtää, että arkistuminen kuuluu suhteen kehityskaareen. Tylsistymistä ei ratkaista hyppäämällä uuteen romanssiin. Hyökkääminen on huono tapa ratkaista riidat, ja kumppania tulisi kuunnella.

Lue myös: Saako ystävän puolison kanssa flirttailla?

Rapu (22.6.-22.7.) roikkuu edellisen suhteen murheissa

Rapu elää kirjaimellisesti rakkautta varten – ahdistavuuteen asti. Hän pelkää hylkäämistä, ja pelko aiheuttaa epävarmuutta, takertumista ja syyttelyä. Ravusta voi kehittyä kyttääjä, joka epäilee kumppaninsa uskollisuutta ja vahtii tätä herkeämättä.

Vanhojen suhteiden haavat sattuvat rapuun kauan. Hän saattaa pilata uuden onnensa voivottelemalla, miten ikävästi ex kohteli häntä. Uusi kumppani kokee olevansa enemmän ravun terapeutti kuin puoliso ja rakastaja.

Jotta suhde toimisi, ravun on opittava luottamaan kumppaniinsa. Molemmilla saa olla oma elämä, menoja ja ystäviä. Menneisyydessä ei voi roikkua, sillä pahimmillaan katkeruus pilaa rakkauden aina uudelleen ja uudelleen.

Lue myös: Kun suhde loppuu, mutta rakkaus ei – miten päästä yli erosta

Leijona (23.7.-22.8.) pompottaa ja besserwisseröi

Leijona on lämmin, hurmaava ja uskollinen, mutta myös näännyttävä kumppani. Mikään ihailu tässä maailmassa ei tunnu riittävän hänelle. Leijona passuuttaa, pompottaa ja uskoo, että hänen charmikkuutensa riittää vastineeksi kumppanille.

Leijonalla on myös pakonomainen tarve olla aina oikeassa. Hän haluaa sanoa viimeisen sanan joka keskusteluun – vaikka ei tietäisi aiheesta mitään. Rasittavimmillaan leijona on maailmanlopun besserwisser.

Leijonan pitäisi oppia olemaan joskus hiljaa ja nöyrtymään. Vaikka kumppani olisi hoivaajaluonne, hänkin tarvitsee huomiota ja hänellä on oikeus tulla kuulluksi.

Lue myös: Narsisti puolisona – 25 merkkiä, joista tunnistat narsistin parisuhteessa

Neitsyt (23.8.-22.9.) uuvuttaa kumppaninsa nalkutuksella

Neitsyt on uskollinen ja omistautuva kumppani, mutta myös nalkuttava neurootikko. Hän pelkää koko ajan tekevänsä virheen, joka karkottaa toisen. Jännittäminen johtaa takakireyteen, ja se jos mikä nostaa puolison piikit pystyyn.

Neuroottisuuden iskiessä neitsyt kyselee, huomauttelee ja panikoi kaikesta. Elokuvaillasta sohvalla ei tule mitään, koska pöytä on vinossa, leffa huono ja ruoka suolatonta. Rento nautiskelu on neitsyen ankaralle yliminälle vaikeaa.

Jotta yhteiselo onnistuisi, neitsyen on rentouduttava. Hänen pitää hyväksyä virheet sekä itsessään että toisessa. Huomio kannattaa keskittää siihen, mikä on hauskaa, hyvää ja onnistunutta.

Keskustele: Vaimo nalkuttaa pienistäkin asioista

Vaaka (23.9.-22.10.) ohittaa rakkaansa kipeät tunteet

Vaa’an paras puoli on myös hänen heikkoutensa parisuhteessa. Vaaka on yltiöpositiivinen – ärsyttävyyteen asti. Kun kumppani haluaisi puhua mieltään painavista asioista, vaaka vaihtaa aihetta ja ohittaa toisen kipeät tunteet.

Toinen vaa’an heikkous on päättämättömyys. Vaaka haluaa olla diplomaattinen ja pitää kaikki ovet avoinna. Joskus pientenkin päätösten tekeminen on tuskan takana. Ravintolan valitsemisesta ei tahdo tulla mitään tämän jahkailijan kanssa.

Vaa’an pitää antaa tilaa toisen heikkouksille. Depressiota ei voi ohittaa pirteydellä, vaan vaikeat asiat pitää surra. Spontaaniuskaan ei ole pahitteeksi. Joskus kannattaa heittäytyä loputtoman harkitsemisen sijaan.

Lue myös: Vaikea valita? Näillä 7 vinkillä helpotat ja nopeutat päätöksentekoa

Skorpioni (23.10.-22.11.) illkeilee, kyräilee ja takertuu

Skorpionin salaperäisen kuoren alla riehuu tunteiden myrsky. Skorpioni pelkää tulevansa petetyksi. Synkimmillään hänen logiikkansa on se, että jos hän pettää tai ilkeilee ensin, toinen ei ehdi satuttaa häntä.

Toisessa ääripäässä ovat pettäjäskorpionit, toisessa taas maaniset takertujat. Takertuja tutkii kumppaninsa taskut ja puhelimen. Hän järjestää nyyhkykohtauksia halutessaan huomiota, mutta on seuraavassa hetkessä kylmä ja puhumaton.

Skorpionin pitäisi ymmärtää, että suhde on aina riski. Tämä pitää hyväksyä, sillä ilman luottamusta ja rentoutta rakkaus ei saa edes mahdollisuutta. Suurin osa ihmisistä on hyviä, kun heitä kohtaan ollaan kilttejä ja luottavaisia.

Lue myös: Oletko taketuja vai välttelijä? Entä kumppanisi? Nämä seikat voivat selittää, miksi suhde ei toimi

Jousimies (23.11.-22.12.) tekee sitoutumiskammoisia ohareita

Jousimies vaikuttaa tapailuvaiheessa täydelliseltä kumppanilta. Ongelmat ilmaantuvat, kun pitäisi sitoutua, sillä tämä sana merkitsee jousimiehelle vankilaa. Hän voi tehdä ohareita ja katoamistemppuja, koska pelkää menettävänsä vapautensa.

Toinen jousimiehen heikkous on epäkypsyys. Hän purkaa sitoutumiskammoaan huonoon huumoriin ja arvaamattomuuteen. Toinen ei jaksa olla loputtomasti hänen likasankonsa huumorin varjolla, eikä tällaiseen rooliin tarvitse suostua.

Jos jousimies ei halua sitoutua, hänen on uskallettava tehdä tämä selväksi. On epäreilua antaa toisen ymmärtää, että tiedossa voisi olla enemmän. Vaikeat tilanteet pitäisi kohdata, ei ohittaa vitsailulla.

Lue myös: Yksipuolinen ihastuja – miksi kiinnostus loppuu, kun toisen tunteet heräävät?

Kauriin (22.12.-19.1.) käytännöllisyys kuihduttaa kipinän

Kauriin rakkaus on syvää ja omistautuvaa, mutta toisinaan tylsää. Hän on perfektionisti, joka yrittää änkeä kaiken Excel-taulukkoon, myös romantiikan. Seksi ja läheisyys jäävät usein työn varjoon ja elämästä tulee kellotettua.

Kauriin on myös vaikea ilmaista tunteitaan. Hän pelkää nolaavansa itsensä ja ajattelee, että kun hurmausvaihe on ohi, runoilua ei tarvita. Äärimmäinen rationalismi on kuitenkin on varma tapa tukahduttaa kipinä.

Jotta kemia ei katoaisi, kauriin on avauduttava ja hulluteltava. Pitkäkin suhde kaipaa vaihtelua ja yllätyksiä. Kauriin kannattaa rikkoa rutiineja ja hemmotella kumppaniaan muulloinkin kuin merkkipäivinä.

Keskustele: Olen todella tylsistynyt tässä parisuhteessa

Vesimiehen (20.1.-19.2.) viileys kuihduttaa suhteen tunteet

Vesimiehet ovat hurmaavia flirttailijoita, mutta heidän heikkoutensa paljastuvat seurustellessa. Vesimies on enemmän äly- kuin tunneihminen. Hän ei osoita kiinnostusta toisen tunteita kohtaan eikä jaa omiaan, sillä älyllinen yhteys riittää hänelle.

Tunteikas kumppani on kuin janoinen kasvi. Mitä enemmän hän kerjää huomiota, sitä enemmän vesimies ärsyyntyy ja  vetäytyy. Hän ei ymmärrä, miksi rakkauttaan pitäisi vakuutella, jos asia on tehty kerran selväksi.

Vesimiehen pitää valita kumppanikseen yhtä itseriittoinen älyihminen tai harjoitettava tunnetaitojaan. Vaikka vesimies ei kaipaisi pusuja ja palvontaa, toisen läheisyydenkaipuuta ei saa väheksyä.

Lue myös: Tunnekylmä puoliso ei koskaan puhu tunteistaan – syynä aleksitymia?

Kalojen (20.2.-20.3.) itsetunto-ongelmat johtavat draamaan

Kalojen perusongelma parisuhteessa on sinisilmäisyys. Kalat janoaa lempeä ja heittäytyy suhteeseen karismaattisen, mutta epäluotettavan kumppanin kanssa. Hän hoivaa aurveaaraa, antaa anteeksi ja nielee tämän selitykset.

Ongelmallinen kaava kumpuaa kalojen huonosta itsetunnosta. Kalat draamailee ja nyyhkii hyvässäkin suhteessa, koska ei usko kelpaavansa toiselle. Hän voi jopa pettää puolisoaan kohottaakseen itsetuntoaan ja tunteakseen olonsa halutuksi.

Jotta rakkaus onnistuisi, kalojen on vahvistettava itsetuntoaan. Hänen on opittava rakentamaan oma onnensa myös parisuhteessa. Elämää ei voi elää toisen kautta, eikä itsetunto saa riippua huomiosta.

Keskustele: Itsetunto-ongelmat vaikeuttavat parisuhteitani

Lähteet: Yourtango ja Yourtango

X