Horoskooppimerkit

Rahahoroskooppi – lue, oletko pihi vai tuhlari ja miten voit säästää rahaa

Leijona maksaa omat ja muiden viulut, mutta skorpioni piilottelee rahojaan. Lue, millainen rahankäyttäjä olet, ja ota talteen talousvinkit eri tähtimerkeille.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
123Rf

Leijona maksaa omat ja muiden viulut, mutta skorpioni piilottelee rahojaan. Lue, millainen rahankäyttäjä olet, ja ota talteen talousvinkit eri tähtimerkeille.

Oinas villiintyy nettikaupoissa

Oinas suhtautuu kaikkeen räjähtävällä intohimolla – myös rahaan. Olet äkkipikainen, ja jos keksit keskellä yötä haluavasi aidot Jimmy Choon kengät, et nuku ennen kuin olet toteuttanut mielitekosi. Rakastat etenkin verkkokaupoissa pörräämistä, ja teet suuretkin ostopäätökset impulsiivisesti. Et ole kovin kiinnostunut ostostesi käytännöllisyydestä. Tärkeämpää on se, että hankinta tuottaa sinulle mielihyvää. Kaupoissa tyylisi on nopea ja tehokas. Tiedät mitä etsit, ja kun löydät haluamasi, lyöt rahat tiskiin ja hoputat myyjää pakkaamaan ostoksesi nopeasti.

Talousvinkki oinaalle: Kun shoppailunhimo iskee, vedä syvään henkeä. Kuuntele rauhallisesti, mitä myyjä kertoo tuotteen takuusta ja palautusehdoista. Skannaa aina kuitit tai ota niistä kopiot, sillä kuittien muste haalistuu nopeasti. Opettele myös pitämään kuitit tallessa.

Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä jahkailee ostopäätöksiään

Härkä ei luota verkkokauppoihin. Sinulle on tärkeää saada nähdä, tunnustella ja vertailla materiaaleja. Inhoat vaatekauppojen tungosta ja ahtaita sovituskoppeja, ja käyt mielelläsi ostoksilla aamulla tai juuri ennen sulkemisaikaa. Sinun on vaikea tehdä ostopäätöksiä. Haluat saada rahoillesi parasta mahdollista vastinetta, ja saatat vertailla tuotteita ja jahkailla päätöksesi kanssa loputtomasti. Alennusmyynneissä jäät odottelemaan, saisitko himoitsemasi tuotteen vielä hieman halvemmalla. Lopulta joku nopeampi vie tavaran nenäsi edestä.

Talousvinkki härälle: Opettele tekemään nopeampia päätöksiä ja luota harkintakykyysi. Jos olet tehnyt tuotevertailua ja harkinnut ostamista pitkään, voit hankkia tuotteen heti, kun löydät sopivan. Muista, että voit palauttaa normaalihintaiset tuotteet lähes aina, jos et ole tyytyväinen.

Härän luonnehoroskooppi

Testaa: Oletko jahkailija vai pikapäättäjä?

Kaksoset myy yhtä paljon kuin ostaa

Kaksoset osaa paitsi tuhlata rahaa, myös tehdä sitä. Rakastat nettikirppiksiä, ja sinulla on huutoja vetämässä yhtä aikaa kymmeniin kohteisiin. Myyt tavaraa yhtä hanakasti kuin ostat sitä, ja välillä kotisi muistuttaa kaupan varastoa paketteineen. Et voisi viedä vanhoja vaatteitasi kierrätykseen, sillä parin euron puroistakin kertyy mahtavia virtoja – kunhan vain jaksaa nähdä vähän vaivaa. Kiertelet vapaa-ajallasi alennusmyynneissä ja selvittelet tavaroiden jälleenmyyntiarvoa. Suurinta tyydytystä saat, kun onnistut myymään halvalla ostamasi tavaran kunnon voitolla.

Talousvinkki kaksoselle: Muista fiksut käytöstavat kirpputoreilla. On todella huonoa käytöstä ostaa tuote ja laittaa se heti kalliimmalla myyntiin viereiseen pöytään. Keskity osto- ja myyntivimmasi lomassa myös nauttimaan parhaista hankinnoistasi.

Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu tuhlaa sisustamiseen ja astioihin

Kaunis koti on ravulle kunnia-asia. Haluat, että kaikki yksityiskohdat sopivat kokonaisuuteen, ja olet valmis käyttämään aikaa ja hurjia summia sisustamiseen. Yksi arvoastiasto ei riitä sinulle, vaan jokaiselle juhlapyhälle pitää olla omansa. Keräilet pöytähopeita, vanhaa posliinia ja vitriinejä, joihin voit asettaa aarteesi esille. Sinun on todella vaikea luopua tavarasta, ja vuosien saatossa kotisi alkaa muistuttaa antiikkiliikettä. Sinua se ei haittaa, koska haluat pitää rakkaat tavarat lähelläsi, mutta perheesi voi tympääntyä tilanpuutteeseen.

Talousvinkki ravulle: Hemmottele itseäsi muillakin tavoilla kuin tavaralla. Milloin viimeksi kävit kosmetologilla tai hieronnassa? Voisiko elämässäsi olla myös aineettomia iloja? Romantikkona saat upeita elämyksiä myös musiikista, luonnosta ja kirjallisuudesta.

Ravun luonnehoroskooppi

Leijona tarjoaa aina kavereillekin

Leijona rakastaa sekä shoppailua että siitä puhumista. Innostut, kun saat esitellä löytöjäsi ja uusia asujasi muille, ja yleisösi huokailee lumoutuneena. Koet, että kun muut kehuvat ostoksiasi, he kehuvat myös persoonaasi ja arvostelukykyäsi. Kuluttaminen on sinulle sosiaalinen tapahtuma. Lähdet mielelläsi shoppailumatkoille ystäviesi kanssa, ja jaksat juosta ostoksilla vaikka koko viikon. Kun sinulla on rahaa, jaat sitä erittäin avokätisesti. Ostat usein lahjoja läheisillesi, etkä epäröi lainata tai lahjoittaa rahaa, jos ystäväsi on tiukassa tilanteessa.

Talousvinkki leijonalle: Anteliaisuus on kaunis piirre. Varo kuitenkin, ettei sinua käytetä hyväksi. Voit auttaa ihmisiä muillakin tavoilla kuin rahalahjoituksilla. Läsnäolosi on monelle kultaakin kalliimpaa, mutta unohdat sen, kun viiletät menoissasi.

Leijonan luonnehoroskooppi

Lue myös: Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä – näin löydät tapasi auttaa

Neitsyt ostaa vähän, mutta usein

Neitsyt on tarkka rahoistaan. Tarkistat jatkuvasti pankkitilisi saldon ja lompakkosi sisällön. Pidät mielelläsi mukanasi käteistä, koska haluat nähdä ja tuntea rahasi. Senttien kilinä on mielestäsi ihana ääni. Keräilet kolikoita, ja kotisi on täynnä kippoja, joihin keräät pikkuhiluja parkkirahaksi. Et uskalla tehdä suuria ostoksia, ja kuvittelet säästäväsi, kun käyt kaupassa vähän väliä ostamassa ”vain jotain pientä”. Teet myyjät hulluiksi tivaamalla tuotteiden pienimmätkin yksityiskohdat. Käyt liikkeessä norkoilemassa monta kertaa, ennen kuin vihdoin avaat lompakkosi.

Talousvinkki neitsyelle: Kerää kaikki kauppakuittisi ja laske viikon aikana kuluttamasi summa. Se on paljon suurempi kuin kuvittelit, eikö? Jatkuva pikkuostoksilla käyminen nielee usein enemmän rahaa kuin suuret ostokset 12 kertaa viikossa.

Neitsyen luonnehoroskooppi

Lue myös: Ruokakuluissa säästäminen vaatii itsekuria

Vaaka haluaa maksaa kaiken puoliksi

Vaaka jos kuka huolehtii siitä, että rahat eivät lopu yllättäen. Keräät kuitit ja teet taulukoita menoistasi ja tuloistasi. Tämä on tiettyyn rajaan asti järkevää, mutta välillä ajat läheisesi hulluuden partaalle. Haluat jakaa talousmenot tasan puolisosi kanssa, vaikka hän tienaisi vähemmän. Ravintolassa vaadit, että kaikki maksavat oman laskunsa ja jättävät yhtä paljon juomarahaa. Harrastat maltillista sijoittamista, mutta et ole erityisen kova rahantekijä, sillä välttelet ponnistuksia, joita kultasuoneen iskeminen vaatii.

Talousvinkki vaa’alle: Opettele olemaan kohtuullisempi ja anteliaampi. Menojen jakaminen kaikissa tilanteissa on pikkumaista, ei taloudellista. Yritä ymmärtää, että pihiytesi on loukkaavaa, jos kutsut rahapulassa olevan ystäväsi lasilliselle ja haluat puolittaa laskun.

Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpioni kerää mammonaa salaa

Skorpioni muuttaa kullaksi kaiken, mihin koskee, mutta hän ei pidä varallisuudestaan meteliä. Rakastat hillittyjä luksustuotteita, joiden arvon vain harvat huomaavat. Olet kylmähermoinen bisnesnainen ja sijoittaja, etkä hätkähdä talouden nousuja ja laskuja. Sinulla on tapana piilotella rahaa, ja kolikkojemmoja löytyy mitä ihmeellisemmistä paikoista. Olet niitä ihmisiä, jotka saattavat kerätä kaikessa hiljaisuudessa jättimäisen omaisuuden. Totuus paljastuu ällistyneille sukulaisillesi vasta, kun testamenttisi luetaan ja palkitset ne, jotka olivat sinulle lojaaleja.

Talousvinkki skorpionille: Mieti, miksi keräät rahaa. Voisitko saada tyydytystä myös rahojesi käyttämisestä, et vain niiden ajattelemisesta? Sinun ei tarvitse tuhlata ylettömästi, mutta joskus on mukavaa tarjota läheisilleen upea illallinen ja lähteä lomamatkalle.

Skorpionin luonnehoroskooppi

Lue myös: Miten pienentää perintöveroa tai laatia testamentti? Näillä vinkeillä perinnöstä ei tule taakkaa

Jousimies haksahtaa turistikrääsään

Matkamuistomyymälät keksittiin jousimiehen ansiosta. Kotona et juuri shoppaile, mutta reissussa panet setelit sileäksi. Juokset kaupasta toiseen, ja ihastuksissasi ostat myös krääsää, jolla ei ole mitään tekemistä autenttisen kulttuurin kanssa. Rahantekijänä olet parhaimmillasi kansainvälisessä bisneksessä. Olet peloton ja pulppuat ideoita, ja päädyt usein matkailualan johtotehtäviin ja kansainvälisiin start up -yrityksiin. Kun liikeidea on tarpeeksi innostava, unohdat shoppailun tuomat ilot ja heittäydyt täysillä työntekoon.

Talousvinkki jousimiehelle: Rakastat matkustelua, mutta kosketuksesi maailmaan jää pinnalliseksi, jos juokset turistikaupoissa. Selvitä tuotteiden alkuperä ja laatu, ja yritä olla eettisempi kuluttaja. Matkamuistot ovat usein unohtumattomampia kuin tavarat.

Jousimiehen luonnehoroskooppi

Lue myös: Elämysmatkailu – Irtiottoja arjesta

Kauris nolostelee rahasta puhumista

Kauriin mielestä tuhlailu ei ole tyylikästä. Tärkeämpää on kartuttaa varallisuutta maltillisesti viisaan sijoittamisen ja säästämisen avulla. Kipuat työelämässä usein johtotehtäviin, joten palkkasi auttaa omaisuuden keräämisessä, vaikka et pidäkään melua tienesteistäsi. Et kuitenkaan ole niin antimaterialisti kuin haluat antaa ymmärtää. Rakastat luksusta ja keräilyä. Kauris saattaa haalia kokonaisen huoneen täyteen merkkilaukkuja, koska hänen on pakko saada lempisuunnittelijansa uusi malli joka kevät – maksoi mitä maksoi.

Talousvinkki kauriille: Älä suhtaudu rahaan tekopyhästi. Jos olet varakas, voit auttaa muita työllistymään hankkimalla tuotteita ja palveluja. Muista, että etenkin naisten kannattaa puhua avoimesti palkoistaan, jotta naisen euro ei olisi ikuisesti 80 senttiä.

 Kauriin luonnehoroskooppi

Lue myös: Hävettääkö rahasta puhuminen? Lopeta ujostelu ja toimi näin

Vesimies hukkaa laskut ja pankkitunnukset

Vesimies ei välitä trendivaatteista, mutta kuluttaa sitäkin enemmän kulttuuria. Käyt konserteissa ja keikoilla, keräilet harvinaisia vinyylilevyjä ja voit ostaa kerralla kassillisen kirjoja. Vapaa-ajallasi kiertelet mielelläsi vintage-liikkeissä aistimassa vanhan ajan tunnelmaa. Sinulle on tärkeää, että ostamaasi tavaraan liittyy jokin tarina, tai se on sinulle erityisen merkityksellinen. Olet raha-asioissa melko hajamielinen. Hukkaat takuupaperit, unohdat maksaa laskut ja kadotat verkkopankkisi tunnukset tuon tuosta.

Talousvinkki vesimiehelle: Kun huolehdit raha-asioistasi, huolehdit myös itsestäsi. Luottotiedoistaan kannattaa pitää kiinni, sillä niiden menttäminen aiheuttaa harmia vuosiksi. Laita kännykkääsi muistutuksia laskujen eräpäivistä, ja hoida asumiseen liittyvät kulusi säntillisesti.

Vesimiehen luonnehoroskooppi

Lue myös: Identiteettivarkaus – Varjele yksityisyyttäsi netissä

Kalat pyristelee irti rahan vallasta

Kalat on usein erittäin kulutuskriittinen. Haaveilet omavaraisesta elämästä ja oravanpyörän hylkäämisestä. Välillä kriittisyytesi lähentelee hölmöyttä. Säänmukaiset vaatteet, terveys ja ravinto ovat asioita, joista ei kannata tinkiä. Hakeudut usein taiteellisille aloille tai hoivatyöhön, etkä tienaa kovin paljon. Se ei harmita sinua, sillä liike-elämä tuntuu pinnalliselta ja kylmältä. Teet mieluummin vapaaehtoistyötä ja harjoitat vaihdantataloutta, jossa ihmiset vaihtavat keskenään palveluksia ja tavaroita, eivät rahaa.

Talousvinkki kaloille: Downshiftaaminen voi tuntua hyvältä idealta, kun olet nuori ja terve. Niin idealisti kuin oletkin, mieti edes hieman tulevaisuuttasi. Jos osakesijoittaminen tuntuu vieraalta, aloita eläkesäästäminen. Huolehdi myös, että vakuutuksesi ovat kunnossa.

Kalan luonnehoroskooppi

Lue myös: Leveämpää leipää eläkeläisenä

Lähteet: Astrology Club, Zodiac Signs Astrology

X