Horoskooppimerkit

Ruokahoroskooppi – Lue, millainen ruokavalio sopii tähtimerkillesi

Chili rasittaa oinaan ja skorpionin vatsaa ja hermostoa. Aran neitsyen taas kannattaa herkutella mausteilla rohkeammin. Ruokahoroskooppi paljastaa, millainen ruokavalio sopii horoskooppimerkillesi, ja mitä aineksia sinun kannattaa välttää.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
123Rf

Chili rasittaa oinaan ja skorpionin vatsaa ja hermostoa. Aran neitsyen taas kannattaa herkutella mausteilla rohkeammin. Ruokahoroskooppi paljastaa, millainen ruokavalio sopii horoskooppimerkillesi, ja mitä aineksia sinun kannattaa välttää.

Oinas elää chilillä ja lihalla

Oinaan mieltymykset ovat maskuliiniset: lihaa, mausteita ja suuria annoksia. Olet kaikissa liikkeissäsi nopea ja hotkit ruokasi. Ahmiminen aiheuttaa närästystä, ja tuliset maut kiihdyttävät valmiiksi vilkasta hermostoasi.

Rauhoita ateriahetket ja pureskele jokainen suupala kunnolla. Opettele käyttämään chilin sijaan yrttejä. Ne antavat ruokaan vahvoja makuja, mutta eivät aiheuta hikoilua ja sydämentykytystä. Kokeile rakastamasi grillilihan mausteiksi rosmariinia ja basilikaa. Näissä yrteissä on syvä aromi, mutta ne rauhoittavat hermostoa ja vatsaa.

Keskustele: Miksi kuumissa maissa syödään mausteista ruokaa?

Testaa resepti: Yrttilammasvartaat

Härkä on heikkona suklaaseen

Jo ruoasta puhuminen nostaa hymyn härän huulille. Olet perso sokerille, varsinkin suklaaleivonnaisille. Rakastat herkuttelua niin paljon, että se vaarantaa terveytesi. Pidät enemmän löhöilystä kuin liikunnasta. Laiskottelu ja makean popsiminen altistavat sinut 2-tyypin diabetekselle jo nuorena.

Härän ruokavaliossa tärkeintä on ateriarytmi ja kohtuullisuus. Älä napostele, vaan syö säännöllisesti. Lisää joka ateriaan proteiinia. Liha, kala, kana, pavut ja munat pitävät hyvin nälkää, etkä sorru makeisiin. Voit syödä joka päivä pienen herkun, kuten pari keksiä, kunhan pääateriasi ovat terveellisiä.

Lue myös: Laihdutushoroskooppi – millainen dieetti sopii tähtimerkillesi?

Testaa resepti: Broileria ja papu-paprikariisiä

Kaksonen tarvitsee rauhoittavia yrttejä

Kaksonen pitää hyvästä ruoasta – jos muistaa syödä. Olet koko ajan menossa tai uppoudut kiinnostavaan kirjaan niin syvälle, että unohdat nälkäsi. Ateriavälit venyvät pitkiksi, ja sudennälässä turvaudut roskaruokaan ja eineksiin. Juot paljon kahvia ja energiajuomia, jotka lietsovat levottomuuttasi.

Lopeta aterioiden korvaaminen limsoilla ja hampurilaisilla. Lisää ruokavalioosi kuituja, jotka tekevät hyvää stressivatsallesi. Kaksosen kannattaa käyttää viilentäviä ja rauhoittavia ruoka-aineita. Kokeile kuorittua kurkkua, luonnonjugurttia, kauraa, laventelia ja minttua. Kuppi kamomillateetä rauhoittaa kehosi ja mielesi iltaisin.

Lue myös: Kokeile näitä viljattomia kuidunlähteitä

Testaa resepti: Omena-vadelma-kuitupommi lasissa

Rapu lotraa kermalla ja voilla

Rapu on todellinen kodinhengetär. Tämä horoskooppi käyttää valtavasti aikaa aterioiden suunnitteluun, liemien keittelyyn ja lihojen hauduttamiseen. Viikkosi kohokohta on kiireetön sunnuntaipäivällinen perheesi kanssa. Pidät pataruoista, kermaperunoista ja kastikkeista.

Rasvainen ruoka ja mieltymyksesi sohvalla makoiluun eivät ole terveellinen yhdistelmä. Vähennä kovien rasvojen ja hiilihydraattien käyttöä. Hae inspiraatiota Välimeren ruokakulttuureista, jotka pursuilevat kasvispohjaisia herkkuja. Korvaa kermakastikkeet tomaattimurskalla. Saat ruokiin pikantin säväyksen yrteillä, sitruunalla ja viinitilkalla.

Lue myös: Rypsiä, oliivia vai kookosta? 10 vinkkiä fiksuun rasvojen käyttöön

Testaa resepti: Välimeren paprikat

Leijona tuhlaa luksusruokaan

Luksusta rakastava leijona tuhlaa tryffeleihin, ankanmaksaan ja Kobe-härkään. Ateria ei ole ateria ilman viinilasillista, mieluiten samppanjaa. Valitettavasti alkoholi rasittaa maksaasi ja ruokashoppailu kukkaroasi. Sinun on opittava, ettei hyvän ruoan tarvitse olla kalliista ulkomaalaisista raaka-aineista.

Suosi sesongin mukaisia aineksia, jotka ovat edullisia ja laadukkaita. Säästä viini viikonloppuihin ja sulje korkki kahden lasillisen jälkeen. Lisää ruokavalioosi kasviksia ja kalaa ja hulluttele mausteilla. Intialainen keittiö on sinulle tarpeeksi jännittävä. Kasviscurry ei myöskään tule yhtä kalliiksi kuin kaviaari.

Lue myös: Juotko tietämättäsi liikaa? nämä merkit paljastavat vaarallisen tissuttelun

Testaa resepti: Kesäkurpitsacurry

Neitsyt arastelee vahvoja mausteita

Neitsyt on tarkka kokki. Inhoat improvisointia ja noudatat reseptejä täsmällisesti. Jämähdät helposti samoihin ruokiin ja käytät arasti mausteita. Sinulla on tapana lääkitä stressiäsi iltasyömisellä, minkä vuoksi kärsit usein ummetuksesta.

Opettele suhtautumaan kokkailuun velvollisuuden sijaan luovuuden lähteenä. Korvaa peruna ja pasta ruokaisilla salaateilla ja kvinoalla. Ne hellivät vatsaasi eivätkä turvota. Aloita ruokamatkailu vietnamilaisesta ja thaimaalaisesta keittiöstä. Kokeile raikasta sitruunaruohoa ja lempeää kookosta. Kun olet tottunut eksoottisempiin makuihin, testaa varovasti inkivääriä, mietoa chiliä ja kalakastiketta.

Lue myös: Ummetus – vaiettu kansantauti

Testaa resepti: Vietnamilainen kesäkeitto

Vaaka syö myös silmillään

Tälle esteettiselle horoskoopille visuaalisuus on puoli ruokaa. Vaaka haluaa lautaselleen värejä, ja ruoan koostumus vaikuttaa olennaisesti makunautintoon. Et voi sietää mössöksi keitettyä pastaa, nuupahtanutta salaattia tai raakoja tomaatteja. Olet härän ohella eläinradan toinen herkkusuu. Etenkin jälkiruoat ja punaviinit ovat heikkouksiasi.

Makeiset saavat verensokerisi pomppimaan, ja harmoniaan pyrkivä kehosi kärsii tästä. Vähennä sokerin ja alkoholin käyttöä. Korvaa runsaat punaviinit ja liköörit pienellä lasillisella kuivaa valkoviiniä. Kokoa kaunis ja ylellinen salaatti lohesta, avokadosta, artisokansydämistä ja parmesaanista.

Keskustele: Pitääkö nirppanokka jättää juhlien ulkopuolelle?

Testaa resepti: Lohi-avokadoceviche

Skorpioni ahmii ja nirsoilee

Skorpionin suhde ruokaan on ehdoton. Sinulla on vain lempiruokia ja inhokkeja. Ahmit herkkujasi surutta, mutta jos ruoka ei miellytä, paastoat jopa päiviä. Mystiikasta ja erotiikasta kiinnostunut luonteesi näkyy kokkailussasi. Herkuttelet monien kavahtamilla sisäelimillä ja libidoa kiihottavilla ostereilla. Pidät myös raa’asta lihasta, pippurista ja vahvoista chileistä.

Mausteet, ahmiminen ja paastoaminen rasittavat suolistoasi. Syö edes hieman silloinkin, kun tarjolla ei ole lempiruokaasi. Voimakkaista mausteista sinulle sopivat verenpainetta alentava valkosipuli sekä suolistoa suojaava, vastustuskykyä vahvistava kurkuma.

Lue myös: Näin viettelet miehen ruoalla horoskooppimerkin mukaan

Testaa resepti: Rosmariinimaksa

Jousimies maistaa jopa heinäsirkkoja

Tälle eksotiikkaa rakastavalle horoskoopille on turha tarjoilla lihapullia ja perunamuusia. Pompit kiinalaisesta keittiöstä nepalilaisen kautta slaavilaiseen. Ei ole olemassa ruokaa, jota et uskaltaisi maistaa. Sammakonreidet ovat sinulle yhtä arkista purtavaa kuin kalapuikot. Odotat innolla, koska hyönteisiä aletaan syödä myös Euroopassa.

Valitettavasti vatsasi ei ole yhtä ihastunut villeihin kokeiluihisi. Välttele matkoillasi raakaa kalaa, maitotuotteita ja jääpaloja, jotta et saa ruokamyrkytystä. Valmista suolistosi vieraaseen bakteerikantaan nauttimalla probiootteja, kauraa ja pellavansiemenrouhetta.

Lue myös: Probiootit – anna hyvien pöpöjen parantaa

Testaa resepti: Intialainen kardemummakala

Kauris kokkaa klassikkoita

Kauris on konservatiivinen horoskooppi myös keittiössä Arkena syöt keittojen ja laatikoiden tyylisiä, tuttuja kotiruokia. Juhla-aterioille valmistat klassikoita, kuten kukkoa viinissä ja Wallenbergin pihvejä vasikasta. Sinua on turha pakottaa maistelemaan meksikolaista katuruokaa, eikä hampurilainen ole mielestäsi kunnon ateria.

Voit pysytellä perinteisissä mauissa, mutta päivitä reseptejä korvaamalla voi oliiviöljyllä. Korkea verenpaine vaanii kaurista. Vähennä suolan määrää ja loihdi ruokaan makuja yrteillä. Tilli ja timjami eivät ole liian eksoottisia, mutta ne antavat hienostuneen aromin perinteisiin kala- ja liharuokiin.

Lue myös: Verenpaine tarkkailuun

Testaa resepti: Timjamilla maustettu maa-artisokkapaistos

Vesimies suosii eettistä ruokaa

Periaatteelliset ja humaanit vesimiehet ovat usein kasvissyöjiä. Et halua tuhota luontoa tai vahingoittaa eläimiä valinnoillasi. Vaikka olet kiinnostunut vaihtoehtoisista ruokavalioista ja terveydestä, olet kehno kokki. Et halua noudattaa reseptejä, ja koska puuhailet keittiössä kymmentä asiaa yhtä aikaa, luomuksillasi on tapana epäonnistua.

Tuhti smoothie on helppo valmistaa ja sisältää aterian edestä ravinteita. Lisää pirtelöön avokadoa ja mantelirouhetta, joissa on hyviä rasvoja ja paljon energiaa. Varaa laukkuusi kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Terveellisen välipalan voimalla jaksat kiitää joogatunnilta maalauskurssille.

Lue myös: Fleksaus eli osa-aikainen kasvisruokavalio villitsee maailmalla

Testaa resepti: Banaani-macadamiasmoothie

Kalat nauttii keitoista ja äyriäisistä

Ei ole yllättävää, että kalat rakastaa merenherkkuja. Visuaalinen puolesi saa tyydytystä, kun asettelet jättikatkaravut kauniisti salaattipedille ja simpukat rustiikkiseen pataan. Pidät kevyistä ruoista, joissa on runsaasti nestettä. Etenkin keitot ja vaahtomaiset jälkiruoat maistuvat sinulle. Voisit syödä suklaamoussea litroittain, ja nuolet leivonnaisesta usein vain kerman päältä.

Paheesi ovat onneksi melko vähäsiä, ja herkuttelet mieluiten äyriäisillä. Älä ahmi katkarapuja ylettömästi, sillä ne nostavat kolesterolia. Kevennä kermavaahtoa rahkalla tai jugurtilla. Päästä luovuutesi valloilleen, ja kehittele upean värikkäitä kasviskeittoja.

Lue myös: Kolesteroli alas – 7 hyvää syytä laskea kolesteroliarvojaan

Testaa resepti: Tomaattinen kala-simpukkakeitto

Lähteet: Astrology, Delish, Huffington Post, Luontoemo

X