Horoskooppimerkit

Tuoksuhoroskooppi – Lue, mikä aromaterapeuttinen öljy tasapainottaa ja hoitaa tähtimerkkiäsi

Eteeriset öljyt sisältävät aromaattisten kasvien parantavaa voimaa. Horoskooppi kertoo, mikä öljy tukee kunkin tähtimerkin hyvinvointia.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Laventeliöljy tuo ravun elämään lohtua ja rauhaa.

Eteeriset öljyt sisältävät aromaattisten kasvien parantavaa voimaa. Horoskooppi kertoo, mikä öljy tukee kunkin tähtimerkin hyvinvointia.

Tähdet paljastavat ihmisen piileviä kykyjä, henkilökohtaisia vahvuuksia ja salaisia intohimoja. Horoskoopin avulla on myös mahdollista löytää omaa hyvinvointia, tarpeita ja haluja tukeva aromaattinen öljy.

Eteeriset öljyt vaikuttavat sekä kehoon että mieleen. Ne auttavat tasapainottamaan tunne-elämää sekä rentouttamaan väsynyttä kehoa.

Listasimme kullekin horoskooppimerkille sopivat eteeriset öljyt.

Oinas: appelsiini ja rosmariini

Oinaat ilmentävät rohkeutta ja uutteruutta. Heidän päättäväisyytensä ja määrätietoisuutensa voi kuitenkin joskus näyttäytyä kärsimättömyytenä. Oinas on myös taipuvainen käyttämään aikaansa muiden viihdyttämiseen, mikä voi johtaa uupumiseen.

Oinas kaipaa rauhoittavaa ja viilentävää eteeristä tuoksua elämäänsä. Appelsiiniöljy voi auttaa helpottamaan stressiä ja poistamaan turhautumista.

Toinen hyvä vaihtoehto oinaalle on eteerinen rosmariiniöljy. Rosmariinin rauhoittava tuoksu auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia ja uupunutta mieltä.

Vinkki! Sekoita rosmariiniöljyä hierontaöljyyn, sillä rosmariini tuo helpotusta särkeviin ja kireisiin lihaksiin.

Härkä: Setripuu ja ylang ylang

Härillä on sekä taiteellinen että käytännöllinen puolensa. He ovat luotettavia ja uskollisia ystäväviä ja kumppaneita, jotka kaipaavat elämäänsä varmuutta.

Härkä nauttii siitä, että saa tuntea olonsa turvalliseksi. Setripuun öljy sopii hyvin härälle, sillä se tukee merkityksellisyyden tunnetta.

Härkä höytyy myös ylang ylang -öljystä, joka ylistää tähtimerkin sensuaalista puolta.

Tuoksuhoroskooppi. Ylang ylang -öljy sopii härälle.
Ylan ylang rentouttaa härkää.

Ylang ylangilla on myös rentouttava vaikutus, ja se voi auttaa härkää päästämään irti mahdollisista mustasukkaisuuden tunteista ja palauttaa hänen mielenrauhansa.

Vinkki! Lisää ylang ylang -öljyä kylpyveden joukkooon. Anna öljyn ja höyryn vallata aistisi ja lämpimän veden rentouttaa lihaksesi.

Kaksoset: Kardemumma ja basilika

Kaksoset ilmentävät toisaalta eloisuutta ja toisaalta levottomuutta elämää kohtaan. Heidän ylitsevuotava energiansa auttaa ilmaisemaan rakkautta mutta voi myös johtaa loppuunpalamiseen.

Täydellinen eteerinen tuoksu kaksosille on kardemummaöljy. Kardemumman virkistävä tuoksu piristää kehoa ja auttaa lataamaan henkisiä akkuja.

Koska kaksonen on innokas keskustelija, hän hyötyy myös basilikaöljystä. Basilika tukee älykkyyttä ja auttaa löytämään henkisen yhteyden muihin ihmisiin.

Vinkki! Basilika toimii hyvin huonetuoksuna. Voit myös lisätä tuoretta basilikaa salaattiin tai tomaattikeittoon, jos haluat saada yrtistä kaikki terveyshyödyt irti.

Rapu: Laakeri ja laventeli

Kuu ohjaa rapujen elämää. Ravut ovat herkkiä ja tunteellisia persoonia, jotka nauttivat yksinolosta ja mietiskelystä.

Rapu voi löytää tasapainon laakerista, joka auttaa rohkeuden ja itsevarmuuden kehittämisessä. Lisäksi laakeri voi auttaa selviämään järkytyksistä ja ristiriidoista.

 

 

Tuoksuhoroskooppi: laakeri auttaa selviämään järkytyksistä.
Laakeri auttaa selviämään järkytyksistä.

Myös laventeli, jolla on mielipahaa ja ahdistusta vähentäviä ominaisuuksia, sopii hyvin ravulle. Laventeli tuo ravun elämään lohtua ja rauhaa.

Vinkki! Lisää pari tippaa laventeliöljyä tyynyliinaan. Kun nukut laventelin tuoksun ympäröimänä, voit herätä virkeämpänä ja vapaana ahdistuksesta.

Leijona: Inkivääri ja valkosipuli

Leijonat luonteeltaan vahvoja ja energisiä auringon lapsia. Kunnianhimoisuus on leijonan vahvuus, mutta toisaalta se voi ajaa hänet myös rajun uupumuksen partaalle.

Leijona saa energiaa inkivääriöljystä, joka hellii koko kehoa. Valkosipuli puolestaan auttaa leijonaa vapautumaan turhaumista ja tukahdetuista intohimoista.

Vinkki! Jos olosi on turhautunut, sekoita valkosipuliöljyä sitruuna- tai piparminttuöljyn sekaan ja voitele sillä jalkapohjasi.

Neitsyt: Rosmariini ja kamomilla

Loogisuus, järjestelmällisyys ja täsmällisyys korostuvat neitsyen tähtimerkissä. Neitsyt nauttii omasta rauhasta ja introvertistä elämäntyylistä.

Rosmariiniöljy virkistää ja kirkastaa neitsyen ajatuksia. Kamomillaöljyn rauhoittavat ominaisuudet puolestaan auttavat tynnyttämään liian nopeasti laukkaavaa mieltä.

Vinkki! Lisää pari tippaa kamomillaöljyä suosikkishampoosi joukkoon. Voit myös nauttia tuoreesta kamomillasta teen joukossa.

Vaaka: Frankinsensi

Vaaka on rauhaa rakentava tähtimerkki. Vaa’at ovat armollisia, ihastuttavia ja auttavaisia persoonia, jotka etsivät elämäänsä tasapainoa.

Frankinsensiöljy tukee vaa’an luontaista kykyä sopeutua siihen, mitä elämä tuo tullessaan. Frankinsesi auttaa kuljettamaan vaa’an alueelle, jossa hän tuntee olonsa mukavaksi. Se auttaa vaakaa löytämään mielenrauhan ja häätämään pois stressin ja väsymyksen.

Vinkki! Kun hierot frankinsensiöljyä kämmeniin ja jalkapohjiin, mielialasi voi kohentua välittömästi.

Skorpioni: Ruusu ja patsuli

Skorpionit ovat uskaliaita ja rohkeita persoonia. Tutkivan luonteensa ansiosta he jaksavat jatkuvasti paneutua elämän monimutkaisiin mysteereihin.

Skorpionin intensiivistä energiaa tukee parhaiten ruusuöljy, joka auttaa hyväksynnän löytämisessä ja pakkomielteiden tasapainottamisessa.

Tuoksuhoroskooppi: ruusu tasapainottaa skorpionia.
Ruusun tuoksu tasapainottaa skorpionia.

Skorpioni saa voimaa myös patsulista, joka auttaa toipumaan stressin psykologisista vaikutuksista.

Vinkki! Jos haluat välittömän rentoutuksen, lisää pari pisaraa patsuliöljyä pyyhekääreeseen ja aseta kääre otsallesi.

Jousimies: Ylang ylang ja pelargonia

Jousimiehet ovat huolettomia persoonia, jotka rakastavat matkustelua ja uusia kokemuksia. Ystävällinen ja seurallinen luonne on jousimiehen vahvuus, mutta se tekee hänet myös välillä levottomaksi.

Ylang ylang -öljy rauhoittaa jousimiehen sielua heikentämättä hänen elämäniloaan. Pelargoniöljy puolestaan auttaa kärsimättömyyteen.

Vinkki! Hellitä hetkeksi, lisää muutama tippa pelargoniöljyä kylpyveden joukkoon ja nauti omasta ajastasi.

Kauris: Mustapippuri ja eukalyptus

Kauris on liikkeeissään harkitsevainen, viisas ja suunnitelmallinen. Hän asettaa usein itselleen sääntöjä ja rajoituksia.

Jos eteen tulee vaikeuksia, kauris on taipuvainen pessimistisyyteen. Mustapippuriöljy auttaa kaurista vapauttamaan potentiaalinsa ja löytämään uusia tapoja katsoa maailmaa.

Myös eukalypusöljy tasapainottaa kaurista. Se helpottaa uupumusta ja lisää kestävyyttä.

Vinkki! Lisää eukalyptusöljyä shampoon joukkoon ja koe eukalyptuksen rauhoittava vaikutus.

Vesimies: Kamomilla ja sitruuna

Vesimiehet ovat edistyksellisiä visionäärejä, joilla on usein ainutlaatuisia ajatuksia. Myös ihmisystävällisyys kuvaa hyvin vesimiestä.

Kamomillaöljy auttaa vesimiestä kirkastamaan ajatuksiaan sekä rauhoittamaan hänen toisinaan yliaktiivista mieltään.

 

Tuoksuhoroskooppi: kamomilla kirkastaa ajatuksia.
Kamomilla kirkastaa ajatuksia.

 

Vesimies hyötyy myös sitruunaöljystä, joka auttaa katsomaan asioita myönteisestä näkökulmasta.

Vinkki! Lisää sitruunaöljyä kylpyveteen tai sitruunamehua teen joukkooon, ja anna sitruunan rentouttavan ja rauhoittavan voiman sulkea sinut syleilyynsä.

Kalat: Santelipuu ja teatree

Kalat ovat intuitiivisia ja luovia persoonia. Unelmointi ja omissa ajatuksissaan vaeltelu kuuluvat kalojen tyypillisiin piirteisiin.

Santelipuun öljy on kaloille ideaalinen. Sen energia auttaa kaloja keskittymään meditointiin ja avaamaan mielen universumille.

Teatreeöljy puolestaan tukee kalan kykyä nähdä ihmisissä hyvyyttä.

Vinkki! Kun pinnasi on kireällä, lisää teatreeöljyä kuuman veden joukkoon ja hengitä sisään lämmintä ja rauhoittavaa höyryä.

Lähteet: Gaia, Mind Body Green

Lue myös:

Aromaterapia – Tuoksu avaa tunteet

Kaipaatko rauhaa vai virkistystä? Vaikuta mielialaasi tuoksuilla

Horoskooppimerkkisi paljastaa, mikä hajuvesi sopii sinulle!

Hyvää energiaa ja tukea henkiseen kasvuun – näistä kivistä horoskooppimerkkisi saa voimaa

X