Kuukausihoroskoopit

Elokuun horoskooppi

Teksti:
Seppo Tanhua
alt

Syksyn tunnelmiin siirryttäessä alkaa talouselämäkin jälleen kulkea selvästi raskaampia latuja. Vasta tämän syksyn aikana todella nähdään, miten lamakausi kehittyy missäkin päin maailmaa. Astrologisesti katsottuna virheet on jo tehty ja tapahtumien vyöryä ei mikään voi pysäyttää. Niiltä osin voimme siis jatkaa elämäämme levollisin mielin.

Elokuun painavin aspekti on ilman muuta Marsin sulkeutuva neliö Plutolle aika tarkasti kuun puolessa välissä. Voimaa ja myös aggressiivisuutta on liikkeellä tavallista enemmän ja voimme kukin omalta osaltamme pyrkiä ohjaamaan energiamme mielekkäisiin kohteisiin, jolloin lataus selkeästi palvelee elämäämme sen sijaan että tuhoaisi sen.

Elokuun puolivälissä kannattaa katsella ympärilleen ja varoa pimeitä paikkoja yksin kulkiessaan, sillä paha olo purkautuu arvaamattomina tekoina tällaisena aikana. Tällä kertaa myös täysikuu osuu kuun puoliväliin, eikä se missään nimessä helpota tilannetta. Alitajuiset pelot ja itse aiheutetut kuvitelmat muuttuvat hyvin toden tuntuisiksi täydenkuun aikaan, joten pitäkäämme siinäkin suhteessa jalat tiukasti maan pinnalla.

Yritysmaailmassa saattaa tapahtua todella suuria mullistuksia, mikäli asioita yritetään ajaa väkisin vanhoihin muotteihin. Tilanne on kriittinen jo valtavan monella suurella yrityksellä pienistä puhumattakaan. Elleivät henkilösuhteet ole kohdallaan, niin elokuu helposti moninkertaistaa kaikki muutkin ongelmat. Hyväksi käytetyt nousevat tällaisena aikana puolustamaan oikeuksiaan ja silloin on pakko tapahtua muutoksia jossain päin organisaatiota.

Venus ja Merkurius tekevät nekin yhtymää Saturnukselle elokuun puolivälin molemmin puolin Neitsyen merkissä. Maamerkeillä (Härkä, Neitsyt ja Kauris) on hyvä tilaisuus laittaa rakkauselämän kuvioita parempaan tai muuten vain uuteen järjestykseen. Elokuun puoliväliin osuvat hääjuhlat omaavat tavallista lujemman rakenteen, mutta se ei suinkaan tee niistä sen helpompia kummallekaan osapuolelle. Sitoutumisen tulee olla todella vahva tällaisena aikana suoritetussa vihkimisessä, sillä muuten liitosta tulee pelottavan raskassoutuinen. Onnea joka tapauksessa kaikille avioliiton satamaan elokuussa aikoville!

Lisää astrologiaa löydät osoitteesta www.astro.fi

Oinas

Elokuun alkupuolella Merkurius ja Venus tekevät kolmiota Plutolle ja yhdessä kultaista kolmiota Oinaan merkkiin. Sinulla tulee riittämään monenlaisia voimakkaita oivalluksia elämäsi eri osa-alueilla ja niitä kannattaa käyttää tehokkaasti hyväksi. Uskalla innostua uusista asioista ja ennen kaikkea omista ideoistasi. niille on olemassa nyt kosminen tilaus. Myös sisäinen vetovoimasi on hyvässä lyönnissä ja vedät magneetin lailla puoleesi lisää ja lisää kaikkea sellaista, mistä päivien mittaan koet eniten nauttivasi. Mitä nautinnollisempaa ja ihanampaa elämää annat nyt itsellesi, sitä suurempia rakkauden osoituksia tulet saamaan myös muilta osaksesi.

Härkä

Jupiterin perääntyessä kolmioon merkissäsi edelleen vaikuttavan Vestan kanssa, tulet todennäköisesti saamaan yllättäviä onnenpotkuja joistakin lähimenneisyytesi ratkaisuista ja päätöksistä tai ylipäätään puhtaan innostuksen vallassa tekemistäsi asioista. Ihan elokuun alussa alitajuntasi on herkimmillään ja saatat löytää elämästäsi asioita, joita joku on yrittänyt pitää sinulta salassa. Jos olisit ollut aikaisemmin ”hereillä”, olisit varmasti huomannut jo silloin jotain olevan pielessä. Et voi kuitenkaan syyttää kuin itseäsi ja sekään ei kannata pennin vertaa. Ainoa mikä nyt kannattaa, on ottaa asioista kunnolla selvää ja korjata tilanteet parhaan mahdollisen kykysi mukaisesti.

Kaksoset

Elokuussa Kaksosilla on loistava mahdollisuus kohdistaa massiivinen energia lataus kaikkien mahdollisten mieltä painavien asioiden kuntoon laittamiseen yhdellä kunnon rykäyksellä. Tulet suurella todennäköisyydellä huomaamaan rasittavina ja ärsyttävinä sellaiset seikat, jotka syystä tai toisesta eivät vastaa sinun näkemystäsi hyvästä elämästä, rakkaudesta tai menestyksestä. Adrenaliini virtaa suoniisi salamannopeasti ja vaatii toimintaa. Menetät suurimman osan mahdollisuuksistasi saman tien, jos annat tämän voiman kääntyä vihaksi tai katkeruudeksi toista tai toisia ihmisiä kohtaan. Ärhentelyn sijasta kannattaa pistää toimeksi ja tehdä päätöksiä, päätöksiä ja vielä muutamia peruuttamattomia päätöksiä.

Rapu

Rapujen tehojakso on alkanut mukavasti hiipua jo heinäkuun loppupuolella planeettojen siirryttyä seuraaviin merkkeihin, joten nyt on sopiva hetki ottaa lopultakin vähän lomaa tai muuten vaan hengähtää hiukan tehokkaammin. Jupiter perääntyy oppositiossa merkkiisi ja saa sinut tuntemaan jopa katkeraa tyytymättömyyttä kaikkia sellaisia asioita kohtaan, jotka eivät tarjoa sinulle uusia haasteita. Tämä onkin otollisinta aikaa harjoittaa omaa mieltä löytämään jokaisesta päivästä jotain uutta ja sitten myös toimia oman hetkellisen innostuksesi ohjaamana. Nyt on vaarallista miettiä, mitä hyötyä tai tappiota jostakin tekemisestä seuraa. Menestys seuraa vain niitä, jotka osaavat tarttua jokaiseen hetkeen juuri nyt.

Leijona

Venus vaikuttaa merkissäsi edelleen elokuun alkupäivinä ja tekee silloin kolmiota Plutolle. Saatakin löytää itsesi varsin yllättävistä ja haastavista tilanteista, jotka kuitenkin saavat sinut tärisemään innosta ja ihastuksesta. Elokuu ja etenkin elokuun alkupuoli on aikaa, jolloin Leijonien on uskallettava yllättää lähipiirinsä omilla hienoilla tempauksillaan. Suotuisia aikoja lupaavat myös Merkurius ja Arinko, jotka yhtälailla rakentavat kolmiota Plutolle elokuun aikana. Rakkauselämän huipentumien lisäksi tiedossa on myös uraan ja ammattiin liittyviä uusia oivalluksia ja yllättäen eteesi nousevia mahdollisuuksia kohentaa ratkaisevasti sosiaalista asemaasi.

Neitsyt

Mars vaikuttaa elokuun loppupuolelle saakka merkissäsi ja antaa sinulle päivä päivän jälkeen potkua persauksille. Neitsyen ei pidä jäädä odottelemaan kuuta taivaalta, vaan mentävä hakemaan se ihan omin konstein. Elokuun puolivälissä Mars tekee neliötä Plutolle ja lataa samalla sinut koko eläinradan voimakkaimmaksi merkiksi. Tällä voimalla saat aikaan valtavan määrän hyviä asioita elämässäsi kaikilla sen osa-alueilla, kunhan vain kohdistat energiasi riittävän tehokkaasti aktiiviseen omaan toimintaan, odottamatta että joku muu tekisi kaiken puolestasi. Ellet saa peppuasi irti penkistä, niin energia muuttuu ahdistukseksi ja purkautuu aggressiivisena käyttäytymisenä muita kohtaan.

Vaaka

Elokuun alku saattaa tuntua hiukan liiankin rauhalliselta, jopa hiukan painostavalta; Vähän samalta kuin ennen kovaa ukonilmaa. Mitään konkreettista ei kuitenkaan ole tehtävissä ennen elokuun puoltaväliä, jolloin Mars siirtyy merkkisi rajalle. Vasta siinä vaiheessa elämä heittää eteesi mielenkiintoisia haasteita, joihin on pakko vastata jollakin tavalla. Tästä alkaa sinun ehkä toiminnallisin aikasi tänä vuonna. Symbolisesti Mars käynnistää uutta kahden vuoden mittaista jaksoa, jonka aikana pystyt kohdistamaan energiasi tehokkaasti vain sellaisiin asioihin, jotka seuraavien kahden kuukauden aikana laitat liikkeelle. Nyt on uskallettava innostua ja heittäytyä uusien mahdollisuuksien kimppuun.

Skorpioni

Elokuu ja etenkin elokuun ensimmäinen puolikas ovat sinulle hyvin herkkää aikaa, jolloin kannattaa kuunnella vaistoja ja sisäistä ääntäsi suurella kunnioituksella. Tulet kohtaamaan elämässäsi asioita, jotka osoittavat sinun ajautuneen harhaan yhdellä tai useammalla elämäsi polulla.  olet ehkä mielessäsi kuvitellut asioista tai ihmisistä enemmän kuin mitä he todellisuudessa ovat. Tällainen ylioptimistinen ennakointi kostautuu aina tavalla tai toisella ja tässä kuussa näet, mistä on kysymys sinun kohdallasi. Käytännössä tällainen aika koetaan pettymyksinä ja siksi sinun on koetettava nähdä oma osallisuutesi asioiden kulkuun. Ketään ulkopuolista ei voi eikä kannata syyttää tässä kuussa mahdollisesti kohtaamistasi pettymyksistä.

Jousimies

Mielialat ja tilanteet vaihtelevat nyt nopeassa tahdissa ja tulet olemaan tässä kuussa todella kovassa muutospaineessa. Uusia ja välillä täysin ennalta arvaamattomia haasteita nousee tämän kuun aikana esille niillä elämäsi alueilla, jotka eivät enää vastaa sisäisen arvomaailmasi tarpeisiin. Kaikki sellainen tekeminen, jota et tällä hetkellä koe mielekkääksi, tulee nyt muuttumaan äärimmäisen ahdistavaksi ja tuskalliseksi. Samaan aikaan sinulle ja kaikelle energiallesi tarjotaan uutta purkautumisväylää, joka tulisi uskaltaa ottaa avosylin vastaan. Uudistuksiin on nyt heittäydyttävä apinan raivolla ja ennakkoluulottomuudella. Käytössäsi on valtava voimalataus, jonka osumisesta oikeaan kohteeseen olet yksin vastuussa.

Kauris

Merkissäsi perääntyvä Jupiter hiljentää vauhtiaan koko elokuun ajan, päästäkseen jälleen etenevään liikkeeseen syyskuun alkupäivinä. Elokuun aikana kannattaa hoitaa loppuun kaikki keskeneräiset asiat ja mahdollisuuksiesi mukaan sanoutua irti kaikesta sellaisesta, mikä ei enää aidosti kiinnosta sinua. Syyskuussa käynnistyvä uusien mahdollisuuksien ja elämässäsi menestymisen aika vaatii paljon tilaa, aikaa ja vapautta. Keskitä energiasi päivittäisen tekemisesi tietoiseen tarkkailuun. Uskalla ottaa selvää, mikä sinua todella kiinnostaa ja mikä ei. Seuraa etenkin tyytymättömyytesi antamia tärkeitä vinkkejä asioista, jotka tulisi pikimmiten siirtää pois tulevien onnistumisten tieltä.

Vesimies

Elokuun ensimmäisellä puoliskolla Venus, Merkurius ja Aurinko pommittavat oppositioasemasta merkissäsi vaikuttavia Chironia ja Neptunusta. Alitajuntasi on paljon normaalia herkemmässä tilassa vaistoamaan sellaisia seikkoja, jotka estävät sinua kohdistamasta energiaasi oikeisiin kohteisiin. Havaitset elämäsi epäkohdat kumppanuudessa, vaistoat epärehellisyyden ihmisten puheen läpi ja huomaat milloin luova energiasi on täysin jumissa. Tällaiset hetket ovat omiaan aktiivisen toiminnan käynnistämiseen tilanteiden korjaamiseksi. Nyt ei kannata epäillä omia tuntemuksia, vaan käyttää niitä lähtölaukauksena tarkemmille tutkimuksille asiasta kuin asiasta.

Kalat

Vapaudenkaipuusi on korkeammalla kuin aikoihin Uranuksen ottaessa vastaan Marsin oppositiota heti elokuun alkupäivistä lukien, eikä tilanne ainakaan helpotu Marsin tehdessä neliötä Plutolle kuun loppuaikoina. Elokuu saattaa olla Kalojen tehokkain vallankumouskuukausi tänä vuonna ja siihen voit valmistautua ilmoittamalla asiasta avoimesti kaikille mahdollisille tahoille. Kaikki liian ahtaiksi tai muuten ahdistaviksi käyneet olosuhteet saavat sinut tempoilemaan kahleissasi sellaisella vimmalla, että vapautuminen on vain ajan kysymys. Tunnista sisälläsi se ehdoton voima, joka juuri nyt on käytössäsi ja päätä selkeästi, mitä haluat sillä tehdä. Tässä kuussa pystyt ihan kaikkeen mitä vain päätät saavuttaa.

Astro.fi

X