Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi joulukuu 2020

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Heippa vaan, Pluto! Ne valtaa käyttävät voimat, jotka ovat olleet erityisen hanakoita käyttämään Pluton ajattelua samentavaa manipulointipuhetta, saavat nyt kohdata synnyttämänsä vastavoiman: pelottomat ja totuudelliset ihmiset. Koko joulukuun Jupiter ja Saturnus kulkevat yhdessä vahvistaen oivalluksia ja uusien rakenteiden ideoita. Tämä on itseluottamuksen ja ihmisten omien voimien löytämisen kuukausi. Kun me löydämme rauhan ja varmuuden itsessämme, meidän ei tarvitse pelätä, eikä vihata ketään. Saturnuksen ja Jupiterin yhteistyö on yhteyden luomista universaaleihin ideoihin, jotka nyt virtaavat omassa kruunussamme. Mars tekee vielä joulun aatonaattona neliön Oinaasta Plutolle. Uskon, että meillä on jouluna iso valinnan paikka: valitsemmeko rakkauden vai pelosta toimimisen?

Me kaipaamme aina profeettoja, vahvoja johtajia, pelastajia, ottamaan vastuun elämästämme. Näin ei kuitenkaan enää voi tehdä. Meillä on apuja olemassa, mutta ne ovat siinä yhteydessä, jolla tavoitamme aavistukset enkeleihimme, Korkeampaan tietoisuuteen, rukouksen puheella ja meditaation kuuntelulla. Joulu on tänä vuonna suuri tapahtuma: sen merkitys yritetään ehkä sammuttaa, se voidaan yrittää rajoittaa ja vaieta, mutta tämä joulu on suuren parantumisen aikaa, jos itsemme viritämme hartauteen ja kuunteluun. Merkuriuksen yhtyminen Aurinkoon on aina merkittävä hetki sydänvoimien liittymiselle päätöksiin ja yhteistyöhön, kommunikaatioon ja hyviin tekoihin. Nyt tämä tapahtuu tarkassa kulmassa, hienossa yhteydessä Jupiterin ja Saturnuksen rakentavin ja vapauttaviin voimiin.

Juuri joulun alla 21. päivä Merkurius ja Aurinko siirtyvät käsi kädessä Kauriiseen ja Jupiter ja Saturnus Vesimieheen. Kun keskitymme ponnistelematta, hiljennymme ja asetumme omaan ihmisen osaamme, me saamme suuren mahdollisuuden: tuntea itsemme, löytää todellisen Minämme, oman sydämemme, joka on kosmoksen kuva ja sen kaltainen. Meidän on pakko valita: me joko alistumme pelkoon ja turvattomuuteen, tai alamme rakentaa tulevaisuutta sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat osa ratkaisua. Meillä ei ole elävää ja toimivaa yhteisöä ilman vahvoja yksilöitä. Nyt on aika kasvaa omaan mittaan, omaan voimaan ja luottamukseen. Tämä vuosi on ollut suuri vedenjakaja, suuri mittari oman ihmisyyden laadulle. Manipulaatio ja ihmisyyden halventaminen tulee jatkumaan. Mutta me olemme itse ratkaisu: ratkaisu on jatkuva työ, hyvän, kauniin ja toden puolesta!

Oinas

Todellakin: jouluna Mars merkissäsi tekee neliötä Plutolle. Älä yritä ratkaista mitään väkisin, kerralla, pelosta tai millään kyseenalaisella motiivilla. Energiaa tuntuu olevan liikaakin, mutta se on hyvin pitkälle turhautumisesta ja epävarmuudesta syntyvää. Paras päätös, minkä voit tehdä on sitoutua luottamukseen ja kärsivällisyyteen. Vallankumous jouluna ei ratkaise mitään. Täytyy vain sitoutua oman luovuuden iloon, alkaa käyttää omaan lahjakkuutta kaikkien iloksi, se on velvollisuus itseäsi kohtaan.

Rakkaus

Joulu on sinulle tunteellisen parantamisen ja parantumisen aikaa. Älä hukkaa sitä millään levottomalla häiläämisellä tai oman napaan tuijottamisella. Venus tulee mukavaan kolmioon oman merkkisi Khironin kanssa sopivasti jouluksi. Tämä on periaatteessa samalla valintaa tuon plutoenergian ja khironenergian välillä. Nyt on parempi todella antaa joulun hengelle, läheisyydelle ja intiimiydelle ihan oma aika ja tila. Olet helposti todella kärsimätön ja ylienerginen, mutta tee kaikkesi rauhan tilan luomiseksi mieleesi ja sieluusi.

Härkä

Voi olla hieman haastavaa löytää positiivisia näkökulmia ja näköaloja. Vaikka realistisesti ottaen kaikki näyttäisikin kovin vaikealta, se ei ole koko totuus. Kaikki todellinen muutos vaatii oikeastaan ihmeitä, sitä, että joku tekee jonkin odottamattoman ratkaisun. Tämä on monesti yllättävä siinä suhteessa, että se on tehty yleisen hyvän ajattelemisessa. Sinun on aika miettiä, miten voit laajentaa näköalaa, miten voitkin toimia myös itsesi hyväksi auttamalla muita. Nyt tämä voi sujua vain yhteispelillä.

Rakkaus

Isot kysymykset asettuvat eteesi tässä kuussa. Sinulle tarjotaan tärkeimmissä suhteissa jotakin ihan uutta. Tämä tuo suorastaan pienen haasteen: Nyt pitää tehdä joitakin päätöksiä, joissa on enemmän, kuin pinnalta katsoen näyttää. Jotenkin aavistat tämän ja mietit kovasti, millainen se Sinun kantasi ihan oikeasti tähän kysymykseen on. Ensin kaikki tulee tunnetasolla niin innostavana ja vahvana, mutta sitten järki ja sydän täytyy saada toimimaan yhdessä, samaan tahtiin.

Kaksonen

Vaikka ajan vaatimukset ja epävarmuus ahdistavat, älä tee mitään paniikkinappularatkaisuja. Nyt liiallinen aloitteellisuus saattaa kostautua. Parempi on rauhoittua ja odottaa, että voi alkaa toimia sisäisen rauhan tilasta käsin. Paras joululahja taitaa olla juuri se kokemus yhdessäolosta ja se oivallus, että nyt kaiken toiminnan täytyy tukea jotenkin toisiaan, jotta hyvä elämässä voi edistyä ja tapahtua. Oivallus vie varmasti hyvään päätökseen, jos vain suhtaudut asiaan tosissasi.

Rakkaus

Odottava tunnelma hallitsee koko kuukautta. Kaikki on tässä, mutta jotain puuttuu silti? Kuukauden puolivälissä törmäät suhde-elämässä varmaan vähän isompaan kysymykseen, johon tulee vähän yllättävä ja isompi vastaus kuun lopussa, kun Venus tulee merkkisi Kuun noususolmua vastapäätä. tällainen asetelma on omiaan viemään elämää johonkin uuteen suuntaan. Tämä tapahtuu yleensä sen kautta, että joku vanhan asian käsittely saadaan päätökseen. Tarkka oppositio on kuun viimeisenä päivänä.

Rapu

Joulukuu on hyvin rakentavaa aikaa Ravuille. Sillä edellytyksellä toki, ettei itse sotke asioiden luonnollisen kehityksen rytmiä yliyrittämisellä, jonka Pluton ja Marsin neliö voi tuoda mukanaan. Meidän kaikkien muidenkin on hyvä opetella vähitellen asettumaan tapahtumien rytmiin, vaikka se olisi hidas, epämääräinen ja kummallinen. Neptunus tukee tällaista vähän härömpää elämänasennetta kyllä ihan mukavasti. Olet varmaan huomannut, että suunnitelmia on vähän turha tehdä, kun mikään ei toteudu suunnitellusti?

Rakkaus

Sinun kannaltasi parasta suhdesotkujen selvittelyn aikaa on alkukuukausi. Tällaiselle pienelle siivoukselle taitaa olla vähän tarvetta: jos nyt ainakin tuulettaisi… Joulunajan merkitys nimittäin nousee varsin korkealle. Nyt on katsottava rohkeasti tulevaisuuteen ja kommunikaatio, myötätunto, rohkeus ja ajattelun kirkkaus mahdollistavat suuriakin ratkaisuja. Nyt täytyy rakentaa luottamusta tulevaisuuteen, ja se vahvistaa myös suhdetta. ”Anna käsi, me mennään tän läpi…”

Leijona

Sinulle rytmiin asettuminen on kaikkein tärkeintä. Pitkä jakso, jonka aikana suunta on ollut aika hukassa ja nyt paineet ovat kasautuneet aika suuriksi. Mutta kun kaikkea ei vain pysty ratkaisemaan kerralla. Kaikki todellinen täytyy tehdä sellaisella motiivilla, joka sopii oman elämän tulevaisuuteen ja maailman rytmiin, kaikki todellinen vaatii nämä molemmat. Ja joulun aika on erittäin sopiva nyt tällaiseen kuunteluun, hiljentymiseen, meditaatioon, jossa kiireen voit nakata ikkunasta ja keskittyä olennaiseen.

Rakkaus

Kannattaa olla varsin tarkkana, millaisia keskusteluja, tapahtumia ja ihmisiä tiellesi sattuu kuukauden puolivälin huitteilla. Elämän kuviot ovat menneet tietysti varsin pieniksi ja muuttuneet monilla tavoilla, mutta silloin myös rutiininomainen suhtautuminen elämään tulee ravistelluksi. Alkaa nähdä asioita uudella tavalla, ehkä merkityksellisempinä. Kun mikään ei olekaan niin itsestään selvää, alkaa tajuat, että ”sattumilla” voi ollakin juurensa vähän syvemmällä elämän rakenteessa, siellä jossakin, piilossa.

Neitsyt

Rohkeasti kohti tulevaisuutta! Ajan laatu on muuttumassa varsin merkittävällä tavalla, kun Jupiter ja Saturnus siirtyvät Vesimiehen tulevaisuusmerkkiin. Tämä suurien linjojen laatu ei ehkä ole ominta itseäsi, mutta Aurinko ja Merkurius kyllä ”selittävät” asian Sinullekin. Joulu tarjoaa ainutlaatuisen henkisen ilmapiirin luoda läheisyydestä ja yhteisymmärryksestä käsin tulevaisuuteen suuntaviivoja. Sinun kykysi nähdä käytännöllinen taso ja konkreettiset toimet ja aikataulut on todella iskussa.

Rakkaus

Kuukauden alkupuolella kannattaa olla hereillä. Nyt on omassa ”rakkauden talossasi” ikkunat auki, joten kaikelle uudelle on mukavasti tilaa. Jos vain nössöttelee ja kaivelee omaa napaansa, saattaa jotakin varsin tärkeää mennä ohi. Tämä kun taitaa olla niitä tapauksia, joita ei sitten enää myöhemmin saa kiinni, vaikka kuinka yrittäisi. Tämä voi olla todellakin jokin kohtaaminen, mutta ehkä vain tärkeä sana, pieni huomaamaton asia, joka voisi avata jonkun kauan häirinneen solmun. Jota sitäkään ei ehkä ole edes tajunnut.

Vaaka

Vähän sellainen tunnelma, kuin olisit unohtanut käsijarrun päälle ja apukuski nykäisisi sen yllättäen pois. Joulukuun kuviot sopivat Sinulle erittäin hyvin. Tämä ei varmaan vielä ihan kuukauden alussa tapahdu, mutta joulu antaa juuri sen pienen hengityksen hetken, jonka tarvitset tilanteen selkiyttämiseksi. Nyt alkaa tehty työ kantaa hedelmää, ja eteneminen on vauhdikasta. Sitä ei missään nimessä kannata yrittää itse enää vauhdittaa. Aalto kantaa jo todella mainiosti ja ympäristö alkaa päästä kärryille.

Rakkaus

Tuo puolenkuun Venus-Jupiter-Saturnuskuvio näyttää Sinun kohdallasi aika jännittävältä. Olisiko jonkinlainen suurempi irtiotto tai kiinniotto mahdollinen tai aiheellinen. Tässä on vähän sellaista ”nyt tai ei koskaan”-kutinaa. Jos tämä, mitä tässä kerron on ihan väärä hälytys, se selviää viimeistään sitten uuden vuoden vastaanottojuhlissa. No, Sinulle joulun aika on kyllä vähintään yhtä merkityksellinen kuin kaikille muillekin. Ja se on kyllä juuri se aika, jolloin se käsijarru tuntuu lähtevän päältä, into vaan kasvaa.

Skorpioni

Kaikki alkaa tapahtua vähän jo omalla painollaan. Toki epävarmuus ja sellainen yleinen sekavuus ja sumuisuus ärsyttävät, mutta se ei saisi provosoida Sinua hätäilyyn. Kaikki ei mene lähellekään niin kuin olet suunnitellut tai kuvitellut, mutta sitten kun palaset alkavat asettua paikalleen, niin eipä se nyt niin paha olekaan. Äärimmäisen tärkeää on pitää omat motiivit tiedostettuina ja pyrkimys aina aitona ja hyvänä, vaikka vaihtoehtojen todellisista vaikutuksista on varsin vaikea saada selvää. Malttia ja luottamusta…

Rakkaus

Marraskuun ja joulukuun taite on todella mielenkiintoinen. Ihmissuhteissa on varsin isojen avausten ja muutosten paikka. Tämä tarina, joka alkoi jo marraskuussa jatkuu hyvin tunteellisena rikkautena joulukuun puolivälissä, kun Venus jättää merkkisi. Tässä taitaa olla kyse aika isoista asioista. Tilanne jotenkin kummasti rauhoittuu jouluun, jossa on omat jännitteensäkin, mutta sitä suuremmalla syyllä täytyy pyrkiä pois draamasta, kohti ymmärrystä ja myötätuntoa. Näillä voimilla voidaan korjata melkein vaikka mitä.

Jousimies

Nyt todella täytyy löytyä jotakin sen arvoista, mihin oma mestarilaukauksesi jousestasi lähtee. Millainen on se Sinun suunnanmuutoksesi? Mikä on uusi suuntasi? Tämä koskee kyllä erityisesti jousimiehiä: joulun aika pitäisi toimia suurena inspiraattorina. Anna itsellesi tilaisuus määritellä tyhjässä tilassa, hiljaisuudessa, itsesi ja elämäsi uudelleen. Eikö totta: moni vanha asia on menettänyt merkitystään ja sydängeneraattoriin on tullut tilaa alkaa luoda jotakin ihan uutta, itsesi näköistä. Usko talenttiisi!

Rakkaus

Sinulla pitäisi olla tässä kuussa kaikki parhaat mahdollisuudet valtavan rikkaaseen elämään sisäisesti, tunteellisesti, tasapainon löytymisen kannalta. Kaikki hyvä ja onnellistuttava tiivistyy jouluun, jolloin voit vahvistuneena siirtää kapulan Kauriille. Kaikki, mikä tahansa hyvä, lämmin ja hellä on nyt Jousimiehen parasta aikaa. Siis: kunnon paussi, akkujen lataus hyvässä seurassa ja sitten liikkeelle ihan uudella energialla. Sellaisella, joka on täysin omaa, joka loistaa ja toimii. Anna Sinun itsesi vahvistua, näkyä ja tulla todelliseksi.

Kauris

Joulu on Sinulle aina merkittävää aikaa. Nyt se on vielä paljon tavallistakin merkittävämpää. Luulisin, että vaikean ”kiirastulen” läpikäyminen tuntuu ihan suunnattoman hyvältä. Huokaa oikein kunnolla helpotuksesta. Mitä pelättävää Sinulla on? Meidän menestyksemme on todellisuudessa mahdollista mitata vain omassa sielussamme, omassa kokemuksessamme. Uskon, että olet saavuttanut niin suuren voiton sisälläsi, että se, joka alkaa toimia uudessa vuodessa, uudessa ajassa, on aika eri ihminen kuin se vuoden takainen…

Rakkaus

Tämä joulun käännekohta kannattaa ottaa todellisena rauhan juhlana. Sinun kannattaa noudattaa hyvin tarkasti sisäistä tunnelmaasi, sillä ”sisäinen plutosi” on vielä vähän herkällä, kun Mars neliöi sitä. Minkäänlainen rasitus ihmissuhteissa tai toiminnassa ei nyt oikein toimi. Jos seura on hyvää, eikä rasita, vietä rauhan juhlaa vaikka kuinka sosiaalisesti. Mutta jos vähänkään tuntuu siltä, että on paremoi rauhoittaa tilannetta ja ihan vaan chillailla keskenään, niin se voi olla todella tarpeen. Mikä juhlan paras muoto Sinulle on?

Vesimies

Kyllä! On tätä odotettukin. Jupiter ja Saturnus täräyttävät merkkiisi sisään oikein näyttävästi jouluna. Aurinko ja Merkurius tekevät tästä henkilökohtaisen inspiraation, joten uskon, että nyt alkaa jotakin ihan uutta ja uskomattoman rakentavaa. Ainakin kaikki mahdollisuudet siihen ovat olemassa. Mikään ei kuitenkaan tipahda taivaasta ilman omaa pyrkimystä. Nyt Sinun on aika keskittyä ihan uusien mahdollisuuksien tutkimiseen ja edistämiseen. Älä jää katsomaan menneisyyden maisemia.

Rakkaus

Venus lisää Sinun tarinaasi jännitystä kuun puolivälissä. Jokin tai joku liikuttaa vahvasti sisäisiä kieliäsi, koskettaa. Jos tunnistat tämän ja uskallat lähteä seuraamaan outoa sisäistä aavistusta, jossa ei sinänsä ole paljonkaan järkeä, voit saada elämääsi jotakin, mitä olet kaivannut. Nyt täytyy olla hyvin rehellinen sisäisille tunnelmille ja valita seura tarkasti. Venuksen neliö tuossa vaiheessa tekee sinusta hyvin herkän myös epäsoinnuille. Siksipä tämä voi tarkoittaa myös vain tervettä vetäytymistä omaan rauhan tilaan.

Kalat

Aisti tarkasti mikä on Sinun roolisi muutoksessa. Sinulle Jupiterin ja Saturnuksen siirtymien Vesimieheen sopii mainiosti. Silloin ollaan jo lähestymässä Sinun oman laatusi piirteitä. Koska tähän liittyy sydämen äänen lisääminen, kun Aurinko siirtyy Kauriiseen, käytä Sinä tätä ääntä. Kaikkiin ajateltuihin kuvioihin tulee todellinen järki ja toimivuus vasta, kun ne ovat myös oikein. Ja sen näkee vain sydänvoimin. Sinä voit olla varsinainen ”joulupukki”: lahjanasi sosiaalinen hyvinvointi ja positiivinen omatunto.

Rakkaus

Puolenkuun ”romantiikkayllätys” osuu Sinulle varsin mielenkiintoisesti. Jos Sinun sielusi kannelta soitellaan hellästi ja taitavasti tuossa vaiheessa, kannattaa ovet ja ikkunat avata ihan apposelleen. Jos kyse on ohimenevästä ja häilähtävästä katinkullasta sekin varmaan selviää jo vuoden loppuun mennessä. Kun Pluto ja Neptunus testaavat todellisen arvon, tunteellinen selkeys voi taas vahvistua ja olet jotakin kokemusta rikkaampi, oppiläksyä viisaampi. Kyllä tällä joku merkittävä viesti on. Joka tapauksessa tässä voittaa.

X