Kuukausihoroskoopit

Syyskuun horoskooppi

Teksti:
Seppo Tanhua

syyskuun horoskooppi

Maailmanrauha on järkkymässä Venäjän toteuttaessa omaa mielenkiintoista rooliaan maailmanhistorian kiertokulussa. Edellisen lamakauden alkupamaus oli Neuvostoliitossa tapahtunut veretön vallankaappaus, joka lopulta johti todella mullistaviin poliittisiin ratkaisuihin kaikkialla euroopassa. Uutta kasvuvauhtia jouduttiin hakemaan valuuttakriisin kautta. Nyt lamakauden tehdessä vääjäämätöntä tuloaan täräyttää Venäjä oikean suoran EU:n ja Naton leukaperiin, olemalla välittämättä allekirjoittamistaan sopimuksista näiden kanssa. Tapahtumalla tulee olemaan todella suuri vaikutus myös maailman talouteen, joka jo ennestään oli pahasti kuralla.

Syyskuussa Pluto lopettaa perääntymisen ja aloittaa vääjäämättömän viimeisen etenemisensä kohti pysyvää siirtymistä Kauriin merkkiin. Paljon mielenkiintoisia käänteitä on luvassa niin Venäjän kuin Amerikan suunnalla seuraavien kuukausien aikana. Lama pelottaa kaikkia, ihmiset lopettavat ostamisen ja alkavat säästää noita paperilappusia kaikesta elintasostaan tinkien. Tavaroiden kysynnän pienetessä yrityksiä menee konkurssiin valtavia määriä, työttömyys syvenee, ostokyky heikkenee entisestään, lainahanat menevät kiinni, pörssikurssit sukeltavat ennen näkemättömiin syvyyksiin jne. Kunnes raha uskalletaan laittaa taas liikkeelle ja suunta vaihtuu kasvun puolelle. Tällöin mennään jo seuraavaa vuotta melko pitkällä ja sitä ehditään puida tarkemmin siinä vaiheessa. Mitään todellista syytä säästökuurille ei olisi olemassa ilman tällaista hypnoottista joukkohysteriaa, joka synnyttää ensin ajatusenergian ja sitten konkretisoi sen. Lamakin tulee todeksi vain niille, jotka etukäteen niin ajattelevat.
Suurin syy lamaan ja sen syvenemiseen on ostokäyttäytymisen muutos myös niillä, joiden ei tarvitsisi olla mistään huolissaan. Historia kuitenkin toistaa itseään tässä suhteessa tarkkaakin tarkemmin, joten nenästä vaan kiinni ja valmiina sukeltamaan jokainen sukeltamisesta innostunut.

Syyskuun alkupuolella Aurinko ja Saturnus tekevät yhtymää Neitsyen merkissä antaen loistavia mahdollisuuksia uusien konkreettisten aloitusten tekemiseen. Päätöksilleen saavat kosmista tukea Neitsyiden lisäksi Härät ja Kauriit, joilla kaikilla on paras mahdollinen jakso toteuttaa tärkeiksi katsomiaan päämääriä.

Syykuun puolivälissä osuu täysikuu samaan hetkeen Auringon ja Uranuksen opposition kanssa, joka melko varmasti tulee näkymään vapauystaisteluiden kiihtymisenä ja omien oikeuksien hakemisena myös poliittisin keinoin. Levottomuus kasvaa suuriin mittoihin ja toivoa vain sopii, että Venäjä pysyy nahoissaan, eikä päästä selkkausta laajenemaan.
Levottomista tunnelmista pääsevät nauttimaan erityisesti Neitsyt- ja kalamerkkiset ihmiset. Jos alkukuun mahdollisuudet jäävät syystä tai toisesta hyödyntämättä, niin se kostautuu suhteessa aina vaan suurempana ahdistuksena.

Oinas
Venus, Merkurius ja Mars vaikuttavat kaikki kolme vastakkaisessa merkissäsi Vaa’assa ladaten sinuun huikean energiamällin, joka on osattava suunnata sinulle tärkeään kohteeseen. Ellei suuntauksesi ole kohdallaan, tulee tästä kuusta sinulle melkoinen tuskien taival asioiden solmuuntuessa oikein kunnolla. Venus ja Mars pysyvät yhtymässä koko kuukauden painottaen ihmissuhteiden ja seksuaalisuuden merkitystä jokapäiväisessä elämässä. Jotta voisit nauttia yhteisistä hetkistä kumppanisi kanssa, tulee sinun ensin osata nauttia kaikesta mahdollisesta muusta kivasta elämässäsi. Sinun on osattava olla terveesti itsekäs ja tehdä elämästäsi juhlaa.

Härkä
Syyskuussa Jupiter ja Saturnus tekevät kolmiota merkkiisi ja alkukuusta myös Aurinko on samassa pisteessä Saturnuksen kanssa. Menestyksellisempää aikaa ei ole syytä jäädä odottelemaan, mikäli suunnittelet yhden tai useamman uuden asian käynnistämistä elämässäsi. Tällainen aika antaa unelmillesi siivet, eikä sinun pidä millään tekosyyllä jäädä jauhamaan vanhoja kuvioita. Mahdollisuuksia on ilmassa vaikka millä mitalla ja niihin tulee nyt tarttua lujalla ja epäröimättömällä otteella. Vesta on merkissäsi kultaisessa kolmiossa Jupiteriin ja Saturnukseen, joten sinulla on lupa keskittyä kaikkeen sellaiseen tekemiseen, joka tuottaa suurinta nautintoa.

Kaksoset
Saturnus ja Aurinko ovat syyskuussa tarkassa neliössä merkissäsi vaikuttavaan Pallas Atheneen, viisauden jumalattareen, eikä sinulla tule olemaan mahdollisuutta ohittaa elämässäsi nyt vaikuttavia epäkohhtia. Ajatuksesi toimivat todella kirkkaasti ja tiedät uskomattoman tarkasti, millä sektoreilla haaskaat energiaasi kaikkein tehokkaammin. Sisäinen pakko ajaa sinua korjaamaan tilannetta ja sanoutumaan irti sellaisista velvoitteista, jotka vievät elämääsi kehnompaan suuntaan. Sinussa elää nyt vahva soturienergia ja sitä kannattaa käyttää tietoisesti hyväksi päivittäin eteesi tulevissa valintatilanteissa. Uskalla haastaa jokainen sinusta hyötymään pyrkivä taho reiluun kaksintaisteluun.

Rapu
Me Ravut pääsemme syyskuussa tarkistamaan päivittäisen toimintamme motiiveita, sillä Venus, Merkurius ja Mars rakentavat Jupiterin kanssa t-ristiä merkkiimme. Haluttomuus ja voimattomuus tulevat paistamaan niiden rapujen silmistä, jotka eivät ole löytäneet mielekästä päämäärää omalle elämälleen ja päivän touhuille. Tämä intensiivinen kuvio antaa parhaimmillaan tehokasta potkua kaikille sellaisille hankkeille, joihin Rapu voi sukeltaa täynnä innostunutta ja luottavaista energiaa. Mahdollinen tyytymättömyys nykyiseen ihmissuhteeseen heijastuu aivan varmasti Ravun käyttäytymisessä, joka saattaa helposti heittäytyä lapsellisen ja mahdottoman rajamaille.

Leijona
Leijonilla on mahdollisuus päästä hyötymään tämän ajan päättäväisestä ja vallankumouksellisesta laadusta, sillä raskaat apektit menevät onnekkaasti merkin molemmille laidoille. Ilman omaa tunnerasitetta liikkuvat Leijonat pääsevät valitsemaan parhaat saalistusmaat luontaisen energisyytensä ja lapsekkaan innostuksensa ohjaamina. Tällainen epävakaa aika ajaa monia yrityksiä alas, mutta aivan yhtä varmasti löytyy monia raketin lailla kohoavia aloja, jotka vain odottavat rohkeaa kuljettajaa formulan ratin taakse. Sellaiset Leijonat, jotka eivät ole jumiintuneet päivittäisiin ikäviin rutiineihin, tulevat suorastaan ajautumaan menestyksen onnekkaille poluille.

Neitsyt
Neitsyet ovat yhdessä tämän vuoden tärkeimmistä ratkaisun paikoista Auringon tehdessä yhtymää ja Jupiterin tehdessä kolmiota merkissä vaikuttavalle Saturnukselle. Kaikki sellainen, mikä aidosti kiinnostaa Neitsyttä, tulee avaamaan huikeita näkymiä aina 30 vuodeksi eteenpäin. Paikoilleen jämähtäminen on Neitsyeltä tyhmääkin tyhmempi veto tällaisen jakson aikana, sillä armoton levottomuus tulee lähes välittömästi iskemään teräksiset kapulat vanhentuneiden pyörien rattaisiin, eikä elämällä ole mitään mahdollisuuksia jatkua entiseen malliin. Muutokset vain ovat laadultaan paljon ikävämpiä kuin ne, jotka ovat seurausta omista itsenäisistä ja rohkeista päätöksistä.

Vaaka
Venus, Merkurius ja Mars liikkuvat yhteen kasvaneena ryhmänä merkkisi lävitse syyskuun aikana ja voit olla aivan varma, että menojalkaa vipattaa rajumman puoleisesti kerran jos toisenkin. Jokaiseen sinulle tarjoutuvaan ja samalla hyvältä tuntuvaan mahdollisuuteen kannattaa tarttua kiinni kynsin ja hampain, sillä energisyytesi, vetovoimasi ja häikäisevä hetkellinen älykkyytesi johdattavat sinua menestyksen polulle erehtymättömällä varmuudella. Samanaikainen Jupiterin neliö tälle ryhmälle varoittaa kaikesta väkisin tekemisestä ja pelkkiin tuloksiin tuijottamisesta, sillä syyskuun toinen vaihtoehto on päästä kieriskelemään tyytymättömyyden sitkeässä liejussa.

Skorpioni
Skorpionin syyskuu on parhaimmillaan levottoman rauhallista ja lähes mitäänsanomattoman tylsää aikaa, sillä menohaluja on varmasti jokaisella suuntaan jos toiseen. Nyt ei kuitenkaan parane lähteä hötkyilemään, sillä varsinainen tominnan aika käynnistyy vasta lokakuun puolella Venuksen ja Marsin saapuessa merkkiisi. Silloin niillä on tukenaan myös Uranuksen kolmio, joka takaa mielenkiinnon säilymisen kulloinkin kyseessä olevassa asiassa. Turhan moni Skorpioni erehtyy malttamattomuudessaan ottamaan varaslähdön ja tarrautumaan aivan liian heppoiseen vaihtoehtoon jo syyskuun puolella. Viisainta olisi kuitenkin malttaa mielensä ja säästää paukut lokakuun puolelle.

Jousimies
Tässä kuussa Pluto lopettaa perääntymisen ja kääntyy etenevään liikkeeseen merkissäsi. Jousimiehenä olet yksi maailmassa tapahtuvan suuren murroksen toteuttajista. Jousimiesten tehtävänä on hyväksyä omaa elämäänsä kohtaava pakollinen uudistuminen, vaikka se tässä vaiheessa tuntuisikin varsin tuskalliselta. Päättämisen valtikka on liukumassa Kauriiden hallintaan, mutta kolmen seuraavan kuukauden aikana jokainen Jousimies saa mahdollisuuden vapaaehtoiseen muutosten vastaan ottamiseen. Jos jossakin pitkään jatkuneessa toiminnassa tai hankkeessa näyttää nousevan seinä pystyyn, niin nyt on viisainta hyväksyä tilanne ja etsiä uusia vaihtoehtoja.

Kauris
Jupiter tekee merkistäsi entistä tarkempaa kolmiota Saturnukseen koko syyskuun ajan. Kun sen lisäksi Aurinko paahtaa samasta paikasta kolmiota merkkiisi, kuulut syyskuun onnekkaimpiin ja samalla menestyvimpiin merkkeihin. Paljon kuitenkin riippuu siitä, kuinka valmis olet heittäytymään uusiin ja haastaviin hankkeisiin. Sinun on pystyttävä luopumaan joistakin tähän asti elämääsi kuuluneista turvallisuustekijöistä, ennenkuin pystyt ottamaan riittävän tehokkaan loikan uusien haasteiden kimppuun. Astrologina näen vain yhden mahdollisuuden eli hyppäämisen, sillä paikoilleen jääminen tietää varmaa tappiota. Silti suurin osa Kauriista valitsee näennäisen turvallisuuden ja menettää mahdollisuutensa.

Vesimies
Ilmamerkkinä pääset tässä kuussa nauttimaan Venuksen, Merkuriuksen ja Marsin suotuisista kolmioenergioista, jotka siivittävät elämäsi positiivisia muutoksia niin rakkauden, työelämän kuin erilaisten sopimusten alueella. Tämä jakso ei merkitse mitään suuria mullistuksia, vaikka myötätuuli puhaltaakin navakasti purjeisiisi. Siksi sinun ei kannata ottaa tästä ajasta mitään ylimääräisiä paineita, vaan keskittyä nautiskelemaan asioiden sujumisesta ja seksuaalisen vetovoimasi selvästä kasvusta. Sekä Vesimiesnaiset että -miehet ovat nyt rakkauselämän valtiattaria/valtiaita ja kysyntää riittää normaalia enemmän. Tilanteesta kannattaa ottaa kaikki ilo irti, sillä edessä on pimeä syksy.

Kalat
Aurinko tekee yhdessä Saturnuksen kanssa oppositiota merkkiisi ja puolessa kuussa myös täysikuu loistaa merkkisi keskeltä. Tämä saattaa olla henkisen kehityksesi kannalta merkittävä jakso ja siksi kannattaa varautua positiivisella asenteella pakottavan muutosvoiman läsnäoloon kaikilla elämäsi osa-alueilla. Eämääsi ja luovuuttasi rasittavat seikat, olosuhteet ja ihmiset käyvät tässä kuussa voimillesi enemmän kuin koskaan. Väsymys ja uupumus ovat varmoja merkkejä elämästäsi väistymässä olevista asioista ja sellaisina niitä kannattaa kunnioittaa ja arvostaa. Syyskuussa on osattava päästää irti tarpeettomista ja raskaiksi käyneistä velvoitteista.

Astro.fi

X