horoskooppi
Leijonan parisuhdeongelmat helpottuvat, kun hän nielee egonsa ja antaa toiselle tilaa.
Horoskoopit

Tällaisia ovat horoskooppimerkkien tyypilliset parisuhdeongelmat – näin selvität ne ja löydät kipinän uudelleen

Jokaisella horoskooppimerkillä on tyypilliset reagointitapansa, jotka voivat vaikeuttaa parisuhdetta. Oinas jyrää, neitsyt suorittaa suhdetta kuin työtä ja kalat lepsuilee sotkuisena. Lue, miten hallitset hankalia piirteitäsi ja saat rakkauden toimimaan.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.-20.4.) sooloilee kumppaniltaan kysymättä

Oinaan ihmissuhdevaikeudet liittyvät jyräävyyteen, sillä hän tuntee olevansa parisuhteen kippari. Hän tekee päätöksiä ja sählää siellä sun täällä kysymättä kumppaninsa mielipidettä.

Sooloilun lisäksi oinaan helmasynti on kilpailunhalu. Yhteinen kävelylenkki muuttuu kilpajuoksuksi, ja oinas kisailee kultansa kanssa jopa huomionosoituksissa. Hänen pakettinsa ovat aina hieman suurempia ja kalliimpia kuin puolison antamat joululahjat.

Riidat vähentyvät, kun oinas ymmärtää, että parisuhde on kahden kauppa. Vaikka kumppani olisi myötäilijä, hänellekin on annettava tilaa. Myös kilpailunhimoaan kannattaa himmata. Asioita voi tehdä rennosti, eikä kaikessa tarvitse olla ykkönen.

Lue lisää: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.-20.5.) ei jousta periaatteistaan

Tämän horoskooppimerkin rauhallisen kuoren alla on itsepäinen jäärä. Härkä ei jousta mielipiteissään, ja päätettyään kantansa hänen on vaikea ymmärtää vastakkaista näkökulmaa.

Itsepäisyys johtaa naurettaviin pikkumaisuuksiin. Vaikka härkä huomaisi olevansa väärässä, hänen on vaikea myöntää tätä. Hän pyytää anteeksi teoilla, mutta tämä ei riitä sellaiselle kumppanille, joka kaipaa suoraa anteeksipyyntöä.

Härän on ymmärrettävä, että mielipide-erot mahtuvat parisuhteeseen. Mököttäminen ja änkyröinti on lapsellista. Ylpeytensä on myös nieltävä silloin, kun jurnuttaminen loukkaa kumppania, ja hän kaipaa anteeksipyyntöä.

Lue lisää: Härän luonnehoroskooppi

Kaksosiin (21.5.-21.6.) on vaikea luottaa

Kaksoset on parisuhteessa hurmaava ilopilleri, mutta myös raivostuttava tuuliviiri. Kumppani ei ole koskaan aivan varma siitä, missä mennään. Asia, joka innosti eilen, kyllästyttää kaksosta tänään.

Kaksoset on toisinaan epäluotettava. Hän peruuttaa treffit viime hetkellä, ja hänen kertominaan jutut paisuvat, jotta ne olisivat mahdollisimman viihdyttäviä. Kaksoset on myös neuroottinen. Hän miettii jatkuvasti, mitä kumppani ajattelee hänestä.

Kaksosten pitää rauhoittua ja opetella pitämään kiinni sovitusta. Miellyttämisenhalu ja neuroottisuus kumpuavat menettämisenpelosta. Kun kaksoset oppii luottamaan kumppaniinsa, suhteeseen tulee vakautta.

Lue lisää: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.-22.7.) loukkaantuu viattomista sivulauseista

Ravun herkkyys on äärimmäisen romanttista – ja äärimmäisen raivostuttavaa. Tunteellinen horoskooppimerkki loukkaantuu herkästi, vetäytyy kuoreensa ja pelkää tulevansa hylätyksi.

Kumppanin pitää vakuutella ravulle jatkuvasti rakkauttaan. Ravun mieliala muuttuu arvaamatta pienien asioiden vuoksi. Rapu mököttää, itkee ja tiuskii, vaikka mitään erityistä ei ole tapahtunut. Kumppani on tulla hulluksi miettiessään, mitä on tapahtunut.

Ravun on ymmärrettävä, että toisen kaikki möläytykset eivät ole henkilökohtaisia loukkauksia. Suhteen solmuja ei myöskään selvitetä mököttämällä, vaan avoimuudella.

Lue lisää: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.-22.8.) pomottaa puolisoaan kuin lasta

Leijona on karismaattinen horoskooppimerkki, joka vetää kumppaniaan puoleensa kuin magneetti. Valitettavasti hänen huomionkipeytensä imee toisesta myös voimat.

Leijona on kova flirttailemaan, mutta hän raivostuu, jos puoliso vilkuttaa silmää. Leijona kaipaa valtavasti huomiota ja pomottaa toista. Pahimmillaan hän puhuu puolisolleen kuin lapselle ja tunkee nenänsä tämän jokaiseen asiaan.

Leijonan parisuhdeongelmat helpottuvat, kun hän nielee egonsa ja antaa toiselle tilaa. Puolisolla on oikeus omaan elämäänsä, ja leijonan on annettava hänelle huomiota. Leijonan pitää myös hyväksyä, että hän ei ole aina oikeassa.

Lue lisää: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.-22.9.) tappaa romantiikan Exceleillä

Kuten koko elämä, myös parisuhde on neitsyelle projekti, jonka hän haluaa hoitaa hyvin. Tarkoitus on jalo, mutta suorittaminen ja perfektionismi syövät intohimoa.

Neitsyen on vaikea heittäytyä romanttiseen hullutteluun, sillä hän suunnittelee kaiken. Hänessä on myös marttyyrin vikaa. Neitsyt kahmii kotityöt, uupuu ja luettelee kumppanilleen töitään antamatta tämän kuitenkaan osallistua.

Neitsyellä on pulppuileva mielikuvitus, jota kannattaisi käyttää arjessa. Vähemmän siivousta ja Exceleitä, enemmän kynttiläillallisia ja spontaania seksiä. Kotitöitä ei kannata omia, vaan neuvotella kumppanin kanssa, kuka tekee mitäkin.

Lue lisää: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.-22.10.) paapoo kumppaninsa epäitsenäiseksi

Vaaka on miellyttämisenhaluinen ja pohdiskeleva horoskooppimerkki, jonka kanssa on vaikea riidellä. Parisuhde kuitenkin jumittaa, kun vaaka jahkailee osaamatta päättää.

Vaikeuksia suhteeseen luo myös se, että vaaka leikkii sankaria. Hän lähtee joskus tuhoon tuomittuihin suhteisiin, koska uskoo voivansa pelastaa toisen. Auttamishalu voi kuitenkin olla ärsyttävän holhoavaa tai passivoida toisen avuttomaksi.

Vaa’an on ymmärrettävä, että jahkailu ei edistä suhdetta. Joskus on lopetettava pohdiskelu ja tehtävä päätöksiä. Lisäksi kummankaan rooli ole olla toisen hoivaaja. Jos kumppanilla on ongelmia, hänen on otettava niistä vastuuta itsekin.

Lue lisää: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpionin (23.10.-22.11.) tunteet seilaavat jäästä tuleen

Skorpioni on intohimoinen horoskooppimerkki, rakastajana sekä hurmaava että hullu. Turhautuessaan hän provosoi riitoja ja vetää vääriä johtopäätöksiä kumppaninsa sanoista.

Skorpioni kaipaa valtavasti rakkautta, ja epävarmuus tekee hänestä ilkeän. Hän oikuttelee, syyttelee ja muuttuu yllättäen jääkylmäksi. Toisinaan hän on eroottisesti niin kyltymätön, että kumppani uupuu, sillä mikään määrä seksiä ei riitä skorpionille.

Jotta suhde onnistuisi, skorpionin on opittava hallitsemaan tunnekuohunsa. Puolison pienistä mokista ei kannata julistaa sotaa. Anteeksianto ja hyväksyntä ovat rakkauden peruskiviä, ja kumppanin on saatava olla välillä rauhassa itsekseen.

Lue lisää: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.-22.12.) pakenee vakiintumista

Elämä jousimiehen kanssa on seikkailu, mutta seikkalija ahdistuu, jos arki käy tylsäksi. Suhteen urautuminen ja suuret kysymykset saavat jousimiehen pakenemaan vastuuta.

Riitoja syntyy rahankäytöstä, asumisesta, naimisiinmenosta ja lasten hankkimisesta. Umpirakastuneenakin jousimiehen on vaikea tehdä tällaisia päätöksiä. Hän alkaa äksyillä, etääntyy ja pakenee biletykseen, työhön tai matkoille.

Jotta jousimiehen suhteet toimisivat, hänen on kohdattava suhteen suuret kysymykset. Tämä ei tarkoita sitä, että hänen olisi pakko mennä esimerkiksi naimisiin. Haluistaan on kuitenkin uskallettava puhua sen sijaan, että pakenee vaikeita keskusteluita.

Lue lisää: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.-19.1.) suorittaa rakkautta kuin velvollisuutta

Kauris rakastuu harvoin, mutta syvästi. Valitettavasti hänellä on taipumus ihastua toivottomiin tapauksiin, joille hän antaa liikaa mahdollisuuksia, koska ero on hänelle tappio.

Tällä horoskooppimerkillä on valtava tarve tehdä asiat oikein. Kauris tekohengittää kuolluttakin suhdetta vuosikausia, sillä hän on liian sinnikäs. Samaan aikaan hän uppoutuu niin syvälle työhönsä, että tunteet ja romantiikka kärsivät.

Kauriin on ymmärrettävä, että vaikeaa parisuhdetta ei tarvitse puskea väkisin eteenpäin. Tärkeintä on se, että rakkaus tuntuu hyvältä, eivät ankaran yliminän odotukset. Myös työelämässä paahtamisen järkevyyttä kannattaa pohtia.

Lue lisää: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.-19.2.) ilmaisee hellät tunteet kömpelösti

Vesimies on älykkö, joka ratkoo rakkaushuolet järjellä. Tämä voi tuntua kumppanista kylmältä, sillä vesimies ilmaisee itseään välillä turhan kulmikkaasti.

Vesimiehellä on myös voimakas oman tilan tarve. Mitä enemmän kumppani takertuu, sitä kauemmas vesimies pakenee. Hän ei kaipaa lepertelyä, vaan hengenheimolaisuutta. Herkälle ja aistilliselle kumppanille tämä ei kuitenkaan riitä.

Vesimiehen kannattaa valita kumppanikseen yhtä itsenäinen persoona. Lämpöä kannattaa kuitenkin opetella ilmaisemaan, vaikka ette kaipaisi kyljessä nyhjäämistä. Joskus on hyvä olla hellä kuuntelija, ei totuuksien täräyttelijä.

Lue lisää: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.-20.3.) jättää arkityöt toisen vastuulle

Tunteellinen kalat on suloinen unelmoija. Ärsyttävimmilllään hän on kuitenkin naiivi ja takertuva sottapytty, joka jättää vastuun arjen pyörittämisestä kumppaninsa harteille.

Kun kumppani vaatii vastuuta, kalat loukkaantuu, nyyhkii ja draamailee. Myös arjen tylsyys koettelee haaveilijaa, joka kaipaa jatkuvaa pinkkiä yläpilveä. Tämä voi saada hänet flirttailemaan turhankin paljon muiden kanssa.

Kalojen ei tarvitse lopettaa haaveilua, mutta hänen on tehtävä osansa arkitöistä ja otettava itsestään vastuuta. Kumppani ei voi olla hänen assistenttinsa ja terapeuttinsa. On myös hyvä muistaa, että ilman arkea juhliminen ei tuntuisi niin hyvältä.

Lue lisää: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Bustle, Your Tango

X