Hyvinvointi

Elimistösi tarvitsee vitamiineja ja kivennäisaineita

Teksti:
Anna.fi

Vitamiinit ovat ihmiselle välttämättömiä ravinnosta saatavia aineita, joita elimistö ei pysty valmistamaan joko lainkaan tai normaalin aineenvaihdunnan kannalta riittävästi. Vitamiineja kutsutaan suojaravintoaineiksi, eli puutostaudeilta suojaaviksi ravintoaineiksi. Ne osallistuvat mm. solujen kemiallisiin reaktioihin tuottamatta energiaa. Vitamiineja on saatava riittävästi ja tasapainoisessa suhteessa mm. kasvun ja kehityksen sekä terveyden ylläpitämiseksi. Vitamiinit osallistuvat erilaisiin tärkeisiin reaktioihin elimistössä ja tämän vuoksi niiden riittävä saanti on välttämätöntä. Ravinnosta ei aina saada riittävää määrää vitamiineja ja tällöin on tarpeellista käyttää vitamiinilisää.

Tuoteperhe

C-vitamiini

C-vitamiini

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka edistää kasvua sekä luuston ja hampaiden muodostumista. Se toimii myös antioksidanttina suojaten elimistöä haitalliselta hapettumiselta. C-vitamiinia saadaan mm. kasviksista ja hedelmistä. C-vitamiinin liian pieni saanti aiheuttaa väsymystä ja infektioherkkyyttä. C-vitamiinin on tutkimuksissa todettu pienentävän flunssan riskiä ja lyhentävän flunssan kestoa etenkin urheilijoilla.

Aina ravinnosta ei saada riittävää määrää C-vitamiinia. Tällöin on perusteltua käyttää C-vitamiinilisää. Etenkin runsaasti sairastavat henkilöt voivat hyötyä päivittäin otettavasta C-vitamiinilisästä.

Hyvänmakuinen kotimainen Ctrl PLUS C-vitamiini/Luonnonkarpalo on ainutlaatuinen kombinaatio C-vitamiinia ja karpaloa. Myös karpalolla on todettu paljon suotuisia vaikutuksia elimistöön. Se mm. ennaltaehkäisee ja tukihoitaa virtsatietulehduksia, sekä estää bakteereita tarttumasta virtsateiden limakalvoihin.

Ctrl PLUS C -vitamiini/luonnonkarpalo on makeutettu ksylitolilla. Siinä ei ole käytetty mitään keinotekoisia väri tai aromiaineita.

CtrlPLUS

Voiko luustosi hyvin?

Luumassa on aina yksilöllinen asia ja riippuu monista eri tekijöistä. Tähän vaikuttavat perintötekijät, liikunta ruokavalio ja sairaudet. Luuston hyvinvointiin vaikuttavat myös useat eri vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet.

Kalsium

Kalsium on yleisin kivennäisaine elimistössä. Sitä on elimistössä aikuisella ihmisellä noin 1 kg. Lähes kaikki kalsium on kalsiumfosfaattina luiden ja hampaiden mineraaliaineksessa. Kalsium onkin todella tärkeä kivennäisaine luun muodostumisessa. 

D-vitamiini

Talviaurinko

D-vitamiinia saadaan ruoasta ja lisäksi D-vitamiinia syntyy auringonvalon vaikutuksesta iholla. Se on rasvaliukoinen vitamiini, jota tarvitaan luun ja hampaiden muodostumisessa ja kalsium- ja fosforiaineenvaihdunnassa. D-vitamiinin puute voi aiheuttaa lapsilla riisitautia ja aikuisilla osteomalasiaa, eli luun pehmenemistä.

D-vitamiinin saanti ravinnosta on välttämätöntä olosuhteissa, joissa auringon ultraviolettisäteiden määrä ei riitä D-vitamiinin muodostukseen iholla ympärivuoden, kuten esimerkiksi Suomessa.

Sinkki

Luusto

Sinkki on välttämätön hivenaine yli 200 erilaisen entsyymin toiminnalle. Sinkkiä tarvitaan mm. kasvun ja kehityksen säätelyssä. Sinkistä riippuvaisia entsyymejä tarvitaan mm. immuunipuolustuksessa, lihassolujen energiatuotannossa sekä hemoglobiinituotannossa.

Ctrl PLUS -tuotesarjasta löydät itsellesi sopivan valmisteen luustosi vahvistamiseen.

Ctrl PLUS Luustotabletti sisältää tärkeimmät vitamiinit sekä hiven- ja kivennäisaineet, joita luusto tarvitsee voidakseen hyvin. Kalsiumin ja D-vitamiinin lisäksi Luustotabletissa on magnesiumia, sinkkiä, C-vitamiinia sekä B6-vitamiinia. Jos haluat ainoastaan kalsium – ja D-vitamiinilisän on helppo ratkaisu Ctrl PLUS Ca/D3, joka sisältää 600mg kalsiumia ja 10ug D-vitamiinia.

Pelkän D-vitamiinilisän tarvitsijalle sarjasta löytyy hyvänmakuinen pieni Ctrl PLUS D-vitamiinitabletti, joka on helppo nielaista, imeskellä tai pureskella. Tabletti on makeutettu ksylitolilla, joten se on hyväksi myös hampaille.

Magnesiumista helpotusta lihaskramppeihin

Elimistössä olevasta magnesiumista sijaitsee luustossa n. 50 prosenttia. Loppuosa sijaitsee lähes kokonaisuudessaan pehmytkudosten solujen sisällä. Magnesium osallistuu yli 300 aineenvaihduntareaktioon elimistössä. Se auttaa mm. säätelemään glykogeenivarastojen käyttöä energiatuotannossa.

Magnesiumin puutos voi aiheuttaa lihaskramppeja, koska magnesium on tärkeä mineraali lihassupistuksen säätelyssä. Etenkin pitkäkestoisissa liikuntasuorituksissa sekä kuumissa olosuhteissa on tärkeää huolehtia riittävästä magnesiumin saannista.

Ctrl PLUS magnesium on pieni nieltävä tabletti, jossa on päällystetty pinta helpottaen tabletin nielaisua. Tabletissa ei ole ylimääräisiä makeutus- ja väriaineita.

Suomessa valmistetut Ctrl PLUS -tuotteet on valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia, hiivattomia ja sokerittomia.

Tutustu kotimaiseen Ctrl PLUS -tuoteperheeseen osoitteessa www.ctrlplus.fi ja voita vuoden vitamiinit!

Ctrl PLUS -tuoteperhe sisältää seuraavat tuotteet:

– C-vitamiini
– D3-vitamiini
– Kalkki/D3
– Laktaasientsyymi
– Luustotabletti
– Magnesium

X