Anna Perho
Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus inspiroi ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.
Itsetuntemus

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus, osa 7: ”Saat sellaisen elämän, mihin käytät aikaasi”

Onko sinulla aina kiire tai estääkö kiire muutostoiveesi toteutumisen? Anna mennä! -verkkovalmennuksen seitsemännessä osassa syvennytään ajanhallintaan ja aikatauluttamiseen.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Mirva Kakko

Anna mennä! -verkkovalmennus on muutosvalmennus, jonka tehtävänä on inspiroida ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Ajanpuute on kenties kaikkein tyypillisin tekosyy, jonka varjolla muutoksia välttellään.

– Jos ajattelee sitä, millaiset olosuhteet meille on pedattu Pohjoismaihin, niin meillä on enemmän vapaata omaa aikaa käytössä kuin millään muulla ihmisryhmällä ihmiskunnan historiassa koskaan aikaisemmin. Silti kiirettä koko ajan hoetaan ja huudetaan, Anna mennä! -valmennuksen pitäjä, toimittaja, yritysvalmentaja ja inspiraatiopuhuja Anna Perho sanoo.

Annan mukaan olisikin tärkeää karsia tehtäviä asioita.

– Meidän pitäisi tehdä paljon vähemmän asioita, jotta aidosti tärkeät asiat etenisivät.

Tärkeille asioille löytyy aina aikaa

Muutokselle on varattava aikaa kalenterista. Muuten se ei tule toteutumaan. Tärkeille asioille löytyy aina aikaa.

– Se, että minulla ei ole jollekin asialle aikaa, vaikkapa tavoitteeni eteenpäin viemiselle, tarkoittaa suomeksi sitä, että tämä ei ole minulle oikeasti tärkeätä.

Mutta mitä jos kaikki asiat elämässä tuntuvat kovin tärkeiltä?

– Jos kaikki on tärkeää, loppujen lopuksi mikään ei ole. Kysymys on siitä, että olemme usein kauhean pelokkaita. Meitä pelottaa tehdä valintoja, joissa me kerromme itsellemme ja muille, että teen tämän nyt ensin ja vasta sitten tämän muun. Se on pelottavaa sen takia, että se edellyttää meiltä jämäkkyyttä, kykyä sanoa ei, kykyä sietää keskeneräisyyttä ja aikatauluttamisen ja ajankäytön suunnittelun taitoja.

– Saat sellaisen elämän, mihin käytät aikaasi.

Mistä ainainen kiireen tunne johtuu? Miksi koemme kiirettä? Miten arvot liittyvät ajankäyttöön? Miltä hyvän elämän käyrä näyttää? Mistä heikon ajankäyttäjän usein tunnistaa? Entä mistä tunnistaa hyvän ajankäyttäjän? Montako aidosti tärkeää asiaa yhteen päivään mahtuu? Miten aikataulutetaan? Miten aikatauluttamisella voi ruokkia innostusta? Katso Annan vastaukset videolta!

 

Innostuitko? Liity Anna mennä! Muuttujan käsikirja by Anna & Anna -Facebook-ryhmään, josta saat ladattua valmennuksen työkirjan itsellesi. Myös kaikki valmennuksen videot ovat katsottavissa Facebook-ryhmässä. Anna.fi:ssä julkaistut Anna mennä! -videot löydät täältä.

X