Nämä 10 asiaa vähentävät ihmisen vetovoimaa
Vetovoimainen persoona osaa iloita ystäviensä onnistumisista.
Itsetuntemus

Himmennätkö huomaamattasi sisäistä kauneuttasi? Nämä 10 tapaa vähentävät ihmisen vetovoimaa

Omia toimintamallejaan kannattaa pysähtyä tarkastelemaan kriittisesti ainakin silloin tällöin. Tietyt huonot tavat nimittäin heikentävät ihmisen luontaista vetovoimaa. Hurmaava ja vetovoimainen ihminen uskaltaa antaa sisäisen kauneutensa loistaa.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Varmasti lähes jokainen meistä haluaisi olla myönteinen, ystävällinen, ymmärtäväinen, itsevarma ja kaiken kaikkiaan vetovoimainen ihminen. Silti moni saattaa sortua toistuvasti huonoihin tapoihin – jopa huomaamatta sitä itse.

Jos haluaa vahvistaa vetovoimaansa, kannattaa pyrkiä karsimaan näitä tapoja ja piirteitä:

1. Itsekeskeisyys

Harva myöntää olevansa itsekeskeinen. Silti itsekeskeisyyden ansaan on helppo langeta. Jos huomaat, että seurassa puhut vain itsestäsi ja omista tekemisistäsi etkä anna muille lainkaan suunvuoroa, on muutoksen aika.

Kysele seurassasi olevalta kysymyksiä ja kuuntele muita jatkuvan monologin pitämisen sijaan. Toisen kuunteleminen ja toiselle huomion antaminen on tärkeää kaikissa ihmissuhteissa.

2. Ulkonäkökeskeisyys ja sokeus sisäiselle kauneudelle

Ihmisten luokitteleminen ulkonäön perusteella vähentää oitis luokittelijan vetovoimaa. Harva pystyy dramaattisesti muuttamaan sitä, miltä näyttää. Luonnetta sen sijaan voi kehittää, oli minkä näköinen tahansa.

Näytä käytökselläsi, että olet sitä mieltä, että todellinen kauneus tulee sisältäpäin. Juttele ennakkoluulottomasti erilaisten ihmisten kanssa ja keskustellessanne katso heitä silmiin. Silmiä ei turhaan sanota sielun peiliksi.

3. Negatiivisuus

Ihmiset hakeutuvat positiivisten ihmisten seuraan, sillä negatiivisuus on hyvin luotaantyöntävää. Yritä siis pyristellä eroon turhasta murehtimisesta ja negatiivisiin asioihin keskittymisestä. Olet silloin parempaa seuraa. Lisäksi myös oma elämänlaatusi paranee, kun alat huomioida positiivisia asioita ympärilläsi.

4. Liika kilpailuhenkisyys

Onko sinun aina oltava paras kaikessa? Se saattaa vähentää vetovoimaasi. Lopeta jatkuva vertailu ja ole iloinen ympärilläsi olevien ihmisten saavutuksista.

Jos esimerkiksi ystäväsi on voittanut itsensä osallistumalla puolimaratonille, älä pilaa tunnelmaa kertomalla, että sinä olet juossut kokonaisen maratonin huippuajassa. Kerro sen sijaan, että olet ylpeä ystäväsi saavutuksesta ja iloinen hänen puolestaan.

5. Juoruileminen

Nautitko kunnon juoruiluhetkestä? Se voi vähentää viehättävyyttäsi, sillä juoruileminen saattaa luoda sinusta epäluotettavan kuvan. Voi myös olla, että keskustelukumppanisi alkavat ihmetellä, miksi puhut jatkuvasti muiden asioista: onko sinulle lainkaan omaa elämää? Lopeta siis juoruilu ja harkitse, mitä muiden ihmisten juttuja sinun on soveliasta jakaa muille.

6. Epävarmuus

Kyseenalaistatko jatkuvasti oman merkityksesi muille ja toivot heidän käytöksellään todistavan sinulle, miten tärkeä olet? Se ei ole puoleensavetävää.

Jos esimerkiksi kaksi ystävääsi menevät jonnekin ilman sinua, älä ensimmäisenä ala analysoimaan, miksi sinua ei kutsuttu mukaan. Yritä rentoutua ja päästä asian yli ilman turhaa draamaa. Enää ei olla alakoulussa: ystävyys tai kumppanuus ei ole sitä, että toinen viettää kaiken aikansa sinun kanssasi.

7. Toisten kontrolloiminen

Herätyskellojen täytyisi soida, jos haluat vapaa-ajallasi jatkuvasti tehdä kaikki päätökset, olla asioista vastuussa ja valvoa, mitä muut tekevät.

Kukaan ei kaipaa pomottavaa kumppania tai ystävää. Kysy, mitä mieltä toiset ovat. Anna muidenkin tehdä päätöksiä ja tuntea, että heidän mielipiteensä ovat tärkeitä.

8. Töykeys ja ilkeys

Tuskin kukaan pitää töykeyttä tai ilkeyttä vetovoimaa lisäävänä. Siksi on tärkeää erottaa kiusoittelu ilkeydestä. Jos puhut usein epäkohteliaasti tai nolaat seurassasi olijoita, ei kanssasi pian haluta viettää aikaa.

Lopeta julkinen nälviminen. Jos jokin asia toisessa häiritsee, puhu hänelle rakentavasti kahden kesken.

9. Ihmisten laiminlyöminen kiireen varjolla

Etkö ehdi auttaa ystävääsi hädässä kiireen takia? Läheisen jättäminen pulaan edes oikeasta syystä ei ole kenestäkään viehättävää.

Jos olet kertonut jollekin, että sinuun voi turvautua heikolla hetkellä, pidä sanasi. Vaikka et pääsisi hätää kärsivän luo hetkessä, soita hänelle ja kerro, milloin voisit päästä hänen luokseen. Kun näet hieman vaivaa aikataulujen setvimiseen, läheisesi tuntee olevansa sinulle arvokas ja tärkeä – ja myös sinä vaikutat hänen silmissään epäitsekkäältä ja tärkeältä.

10. Epärehellisyys

Helpoin tapa vähentää omaa vetovoimaansa on valehteleminen. Jotta voit todella olla mainio ystävä tai kumppani, sinun täytyy olla rehellinen. Vain niin voit ansaita toisen luottamuksen, joka on jokaisen hyvän ihmissuhteen perusta.

Lähteet: I Heart Intelligence, Independent Femme, Lifehack, wikiHow

Lue myös:

Näin lisäät seksuaalista vetovoimaasi – Nämä 10 vinkkiä sopivat sekä naisille että miehille

Oletko liian kiltti? Nämä 7 merkkiä paljastavat

Miten flirttailla oikein? 5 vinkkiä onnistuneeseen flirttailuun

X