Adhd
Adhd:n piirteistä löytyy myös monia positiivisia piirteitä, kuten luovuus.
Itsetuntemus

Tiesitkö, että sinullakin on adhd-piirteitä? Testaa, mikä positiivinen piirre sinussa korostuu

Adhd on nykyajan yleisin neuropsykiatrinen häiriö. Vaikka adhd on lääketieteellisesti diagnosoitava tila, ”terveen” ja ”sairaan” välille ei voida vetää selkeää rajaa. Myös ilman adhd-diagnoosia elävällä ihmisellä on jonkin verran adhd-piirteitä. Tee testi ja selvitä, mikä adhd:n positiivinen piirre juuri sinussa korostuu.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Adhd-piirteitä löytyy jokaisesta ihmisestä. Osalla ihmisistä piirteet ja niistä aiheutuvat ongelmat ovat niin voimakkaita, että adhd-diagnoosin ja asianmukaisen, yksilöllisesti suunnitellun hoidon saaminen on tärkeää.

Pohjimmiltaan aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö adhd:ssa on kyse kolmesta oireesta: tarkkaavuuden ongelmista, yliaktiivisuudesta ja impulsiivisuudesta.

Aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö ei kuitenkaan tarkoita pelkästään ongelmia.

Psykiatrian ylilääkärin Anders Hansenin uutuuskirjassa Adhd voimavarana – Missä kohtaa kirjoa olet? keskitytäänkin ennen kaikkea adhd:n positiivisiin piirteisiin, joista usein vaietaan kokonaan.

Tee testi ja selvitä, mikä adhd:n positiivinen piirre sinussa korostuu.

Tuloksessa kerrotaan myös, mitä kaikkia positiivisia ominaisuuksia adhd:hen liittyy sinussa korostuvan piirteen lisäksi.

Lähde: Anders Hansen: Adhd voimavarana – Missä kohtaa kirjoa olet? (Atena Kustannus, 2018), Käypä hoito

X