Hyvinvointi

Kirjailija Lorna Byrne — Suojelusenkeli ei jätä koskaan

Teksti: Anna.fi

Jos mieleesi nousee tunne, että joku lähelläsi tarvitsee apuasi, älä torju ajatusta. Se on viesti enkeliltäsi, joka haluaa sinun toimivan. Näin vakuuttaa enkeleitä lapsesta asti nähnyt Lorna Byrne.

lorna
Lorna Byrne vieraili syyskuussa Suomessa. ”Näin täälläkin Toivon enkelin”, hän kertoi.

Lorna painaa toisen kätensä siunattavan otsalle, toisen takaraivolle ja kääntää kasvonsa aivan kuin siunattavan sydämeen päin. Etäältä näkyy, miten Lornan huulet liikkuvat rukouksesta. Sen päätteeksi hän halaa.

Miksi hänen siunaustaan jonotetaan? Onko hänen rukouksensa vahvempi kuin kenen tahansa tavallisen ihmisen?

– En tiedä. Teen sen, mitä minulta pyydetään. Ainoa mitä voin tehdä, on pyytää näiden ihmisten puolesta. Tiedän, että tuhansiin pyyntöihin on vastattu. Saan ihmisiltä viestejä, että heidän asiansa ovat kääntyneet parempaan. Esimerkiksi luokseni tuli ihminen kyynärsauvoilla ja hän kertoi olleensa siunattavani pari vuotta aiemmin, mutta pyörätuolissa. Se on aivan mieletöntä. Voin vain kiittää Jumalaa siitä, mitä Jumala on antanut sille ihmiselle, Lorna kertoo.

Aina ei kuitenkaan käy, kuten pyytäjä toivoo. Lorna kertoo tilanteesta, jossa vanhemmat pyysivät, ettei Jumala vielä ottaisi heidän sairasta lastaan pois.

– Enkelit näyttivät minulle, että lapsen sielua oli jo tultu hakemaan ja sanoivat, että lapsen puolesta ei tarvitse enää  rukoilla, mutta vanhempien selviämisen puolesta kyllä.

Oma suojelusenkeli

Lorna Byrne on nähnyt koko elämänsä ajan enkeleitä. Hän uskoo vakaasti, että meillä kaikilla on oma suojelusenkelimme.

– Sinun ei tarvitse uskoa siihen, mutta miksi et uskoisi – mitä hävittävää sinulla on, hän haastaa.

Lornan mielestä meillä on paljon voitettavaa, kun luomme yhteyden enkeliimme.

– Suojelusenkelisi ei koskaan luovu sinusta. Hän ei jätä sekunniksikaan.

Ei, vaikka kieltäisi enkelin olemassaolon tai olisi historian hirvein diktaattori. Kyllä, jopa hirviömäisillä ihmisillä on suojelusenkelinsä – väittää Lorna.

Mutta miksi meille tapahtuu pahoja asioita? Ja toisaalta, miksi me ihmiset teemme kauheita asioita? Miksi suojelusenkeli ei pysäytä?

Koska meillä on vapaa tahto, koska me emme aina kuule tai halua kuulla suojelusenkeliämme. Lorna puuskahtaa, miten me kuulemme niin miljoona kertaa helpommin viestit, jotka houkuttelevat olemaan itsekkäitä ja ahneita kuin suojelusenkelin viestit, jotka pistelevät omatuntoa.

– Suojelusenkelisi tekee kaikkensa saadakseen sinun huomiosi. Kun seuraavan kerran mieleesi tulee ajatus, että pitäisi hymyillä tuolle lähestyvälle ihmiselle, tee se. Älä kysele, vaan hymyile. Vaikka tuntisit itsesi hölmöksi. Se ihminen voi olla niin masentunut, että yksi hymy voi merkitä hänelle paljon, sillä se antaa toivoa. Äläkä kysele, mitä sinä siitä saat. Et ehkä mitään.

Vuosia sitten Lorna huomasi pahasti palaneen nuoren miehen, jonka nenä ja huulet olivat kuin sulaneet tulipalossa muodottomiksi. Lorna hymyili nuorukaiselle, ja tämä tuli hänen luokseen itkien kiittämään; kukaan muu ei ollut hymyillyt nuorelle miehelle vuosiin.

Kuuntele sisäistä ääntä

Jos ei mielestään kuule suojelusenkelin viestejä, voiko niitä oppia kuulemaan? Lornan mielestä tietenkin voi. Alkuun pääsee heti, kun uskoo, että oma suojelusenkeli on olemassa.

– Me ihmiset olemme sellaisia, että tarvitsemme vahvistusta. Mene siksi peilin eteen, katso silmiisi ja sano: ”Minun suojelusenkelini rakastaa minua ehdoitta.”

Tämä harjoitus opettaa meitä rakastamaan itseämme ja näkemään sen, että olemme ainutlaatuisia. Vähitellen se muuttaa meitä: alammekin nähdä rumuuden sijasta kauneutta muissa ihmisissä, olivat he ulkoisesti minkä näköisiä hyvänsä. Ja silloin me kuulemme herkemmin ne hetket, jolloin sisäinen ääni sanoo: auta tuota ihmistä, anna vaikka juuri ostamasi kuuma teemuki tuolle penkillä palelevalle ihmiselle. Menet vain ja annat etkä sano mitään.

– Ei elämässä ole kyse vain siitä, että saisimme jotain hyvää itsellemme tai perheellemme, vaan meidän pitää huolehtia myös yhteisöstämme, maastamme ja koko maailmasta. Miten maailmaan saadaan valoa, jos jokainen ei sytytä kynttilää?

Juuri nyt maailmassa on paljon toivottomuutta taantuman takia. Juuri siksi Lorna sai tehtävän kirjoittaa jälleen uuden kirjan.

– Yhtenä päivänä enkeli Mikael tuli luokseni ja sanoi, että minun pitää kirjoittaa toivosta. Olin shokissa: minulla ei ollut ajatustakaan uudesta kirjasta, mutta enkeli Mikael sanoi auttavansa ja niin tapahtui.

Tämä on Lornalle arkipäivää. Hän kun on nähnyt enkeleitä jo lapsesta asti.

– En osaa pitää sitä ihmeellisenä, koska olen kasvanut siihen. En tiedä, miltä tuntuisi, jos en näkisi enkeleitä. Mutta olen aivan tavallinen ihminen.

Tai ei aivan. Hänellä on nimittäin niin paha lukihäiriö, että hän on käytännössä luku- ja kirjoitustaidoton. Niinpä Lornalle kävi kuin Raamatun Saaralle, kun enkeli Mikael ensimmäisen kerran sanoi, että hänen pitäisi kirjoittaa kirja

– Minä nauroin. Ajattelin, että se on mahdotonta.

Niin vain kävi, että Lorna saneli kirjan nauhalle, tuttava kirjoitti nauhat puhtaaksi ja löysi vielä kirjalle kustantajankin. Niin syntyi Lornan ensimmäinen, jo 50 maassa julkaistu kirja Enkeleitä hiuksissani. Uusin, Toivon viesti enkeleiltä -kirja tehtiin niin, että tietokone käänsi Lornan puheen tekstiksi.

Toivon enkeli

Kirjan viesti on se, että meidän täytyy tarttua toivoon.

– Jos emme pidä kiinni toivosta, me menetämme elämän merkityksen. Toivo tekee toivottomasta mahdollisen. Samassa Lorna kertoo nähneensä yhtenä päivänä Toivon enkelin työvoimatoimiston edessä.

– Siinä hän kääntyili ihmiseltä toiselle, rohkaisi ja pyysi, etteivät he luovuttaisi. Kun ihminen on tehnyt koko ikänsä töitä ja joutuu työttömäksi, hän voi masentua ja kokea, että hänen elämänsä on ohi. Me unohdamme, ettei työttömyys ole ihmisen vika vaan tämän ahneuden, joka nyt vallitsee maailmassa, ja joka saa ihmiset murskaamaan toisiaan rahan takia.

Ja koska toivon välittäminen on niin tärkeää, on se meidän kaikkien tehtävä.

– Jos tunnet jonkun masentuneen sukulaisen tai ystävän tai tuttavan, rukoile ensin hänen puolestaan. Rukous on vahva, sillä siinä on aina paljon enkeleitä mukana. Se ei kuitenkaan riitä. Sinun pitää myös yrittää kohdata masentunut ihminen ja auttaa häntä. Älä luovuta. Jos hän ei saa apua, auta häntä saamaan sitä ja tekemään päätöksiä. Älä sano, ettet jaksa enää kuunnella. Ja pyydä vielä hänen suojelusenkeliään pitämään hänelle valoa.

Rukoillen rakkautta

Lorna Byrnen elämään on kuulunut paljon köyhyyttä ja vaikeuksia, kuten puolison vuosia kestänyt sairastelu. Samaan aikaan hän rukoili muiden puolesta. Monet saivat apua ja paranivat. Eikö hän koskaan ajatellut, miksei Jumala auttanut häntä ja hänen perhettään?

– En. Minun pitää elää oma elämäni. Ihmisen elämään kuuluu ylä-ja alamäkiä, ja se on normaalia. Meitä satutetaan elämässä, ja sekin on osa elämää.

Lorna Byrne jäi leskeksi joitakin vuosia sitten, kun hänen miehensä ja lastensa isä Joe kuoli sairastelun päätteeksi. Lorna, rukoiletko sinä koskaan itsellesi uutta rakkautta?

– Rukoilen! Olen pyytänyt, että elämääni sallittaisiin mies, joka olisi rakastava ja huolehtiva ja sopisi elämääni ja joka olisi hyvä ihminen, jota rakastaisin. Se on minulle iso juttu, sillä rakastan miehiä.

Onko rukouksiin vastattu? Lorna hämmentyy hetkeksi.

– Luulen, että joskus miehet ajattelevat, ettei minuun voi koskea, mutta eihän se niin ole. Toivon sitä rakkautta, jota jokainen nainen etsii. Minulla oli rakkaus ja se oli arvokasta. Voi kunpa olisikin joku, joka välittäisi minusta ja jonka luokse voisin mennä matkojen jälkeen ja joka soittaisi minulle joskus.

On hänellä toinenkin toive. Ajatus siitä, että joskus kaikki maailman ihmiset rukoilisivat yhdessä uskonnosta riippumatta.

– Rauha alkaa siitä, että opimme suvaitseman toisiamme. Jos olet kristitty, kuten minä olen katolinen, et silloin halua, että mitään pahaa tapahtuu muslimeille tai juutalaisille tai kenellekään muulle. Silloin olemme päässeet tasolle, jossa olemme siskoja ja veljiä ja tuo vieras mies tai nainen on osa sinua.

Lorna Byrnen nettisivuille voi jättää oman toiveensa, jonka Lorna liittää rukoukseensa.

Teksti: Marja Aalto

X