Hyvinvointi

Kunnon blogi: Testissä Arena H3O vedenpitävä MP3/radio-soitin

Teksti:
Anna.fi
arena

Maailman johtava uintimerkki Arena on tuonut markkinoille täysin vedenpitävän MP3-soittimen. Uimareiden lisäksi muutkin liikkujat pääsevät nauttimaan musiikista urheillessaan, sillä veden lisäksi soitin toimii normaalina MP3-soittimena kuivemmissa elementeissä. Altaassa korvat pysyvät kuivina, sillä uintiin tarkoitetut nappikuulokkeet toimivat tiiviiden korvatulppien tavoin.

Arena H3O on ideaali MP3-soitinvalinta kenelle tahansa ulkona liikkuvalle, joka saattaa altistua sateelle tai roiskeille: kävelijöille, lenkkeilijälle sekä tietysti kaikille vesiurheilua harrastaville melojille, veneilijöille ja surffareille.

Kun yksilölajin urheilusuoritus on pitkä, uinnin ja vesijuoksun lisäksi esimerkiksi triathlonissa tai pyöräilyssä, aika kuluu mukavasti musiikkia kuunnellessa. Lenkki hurahtaa kevyesti ja lähes huomaamatta, kun samalla kuuntelee lempimusiikkiaan tai vaikkapa rytmittää liikkumisensa musiikin tahtiin. Jos soittimeen tallennetut valinnat alkavat kyllästyttää, voi vaihtaa itseään miellyttävälle radiokanavalle. Laitteen kiinnittäminenkään ei ole ongelma: taskuja ei tarvita vaan soittimessa on klipsi, jonka avulla sen kiinnittää vaivattomasti urheiluasuun, myös uimapukuun.

Vedessä käytettävät nappikuulokkeet on valmistettu pehmeästä muovista ja ne muistuttavat korvatulppia. Ne myös toimivat korvatulppien tapaan: korviin ei mene kiusallisesti vettä, ja kohina veden alla sulkeutuu pois. Tämän vuoksi kuuluvuus on erittäin hyvä, jolloin soittimen laadukas äänentoisto pääsee oikeuksiinsa. Soitinta voi käyttää myös tavanomaisen MP3-soittimen tapaan. Sitä varten soittimen vakiovarusteisiin kuuluvat myös tavalliset nappikuulokkeet.

Arena H3O-soittimessa on selkeä LCD-näyttö, jonka avulla käyttäjä voi kätevästi valita haluamansa musiikkikappaleen tai tallennetun musiikin ja radion kuuntelemisen välillä. Näytöllä näkyy myös, mikä kappale milloinkin soi, sekä paljonko akussa on vielä virtaa. Akku on sisäänrakennettu soittimeen, ja sen voi ladata useista MP3-soittimista poiketen myös verkkovirralla tietokoneen USB-liitännän lisäksi. Verkkovirtalaturi kuuluu vakiovarusteisiin.

Muistiakin riittää mukavasti: 1 gigatavun verran, joten siihen mahtuu kymmeniä levyjä ja useita tunteja musiikkia. Musiikki siirretään soittimeen tietokoneelta USB-johdon avulla. Soittimen flash-muistitekniikka on kiitollinen liikuntaan tarkoitetuissa laitteissa, sillä se on tavallista muistitekniikkaa vähemmän altis tärinälle. Arena H3O -soittimen hintaan sisältyy Teosto-maksu.

Arena H3O -soittimen tuotetiedot

– MP3 ja WMA äänentoisto
– Mitat: 70 x 50 x 28 mm
– Vesitiivis metrin syvyyteen
– FM-radio, 30 esiasetettua kanavaa
– 5 soittolistan esiasetus
– 1 GB:n flash-muisti
– Sisäänrakennettu akku
– Kahdet kuulokkeet vakiovarusteena: veteen tarkoitetut ja tavalliset kuulokkeet
– Verkkovirtalaturi vakiovarusteena
– USB flash -ajuri (USB 2.0)
– USB-liitäntä tietokoneeseen
– 2 vuoden takuu

Mikä fiilis?

Kristiina

 

Laitteen käyttöönotossa oli pieniä ongelmia vaikka luin ohjeet huolellisesti. Kun musiikit oli ladattu laitteeseen, niin homma sujui kuin vettä vain. Erittäin helppokäyttöinen peli siis.

Uimahallissa sain osaksi muutamia hämmästyneitä katseita, kun suuntasin kuulokkeet päässä vesijuoksuallasta kohden. Joku varmasti pohti tykönään, että eikö tuo tyttöparka tiedä, että kohta musiikkimasiina on vettä pullollaan ja sitä myötä entinen. Ihan jokapahiselle tämä laite ei varmaankaan ole entuudestaan tuttu. Laite pysyi loistavasti uimapuvun rinnuksessa ja, kun johdot tunki uikkarin sisään, niin nekään eivät häirinneet suoritusta. Täytyy sanoa, että Apulannan kuuntelu vesijuostessa saa ihmeesti tehoa treeniin ja jaksaa huomattavasti pidempään, kun ilman musiikin energisoivaa vaikutusta. Laite toimi moitteetta.

Vesijuoksun jälkeen siirryin uimaan. Kuulokkeiden johtoja sai aluksi asetella vesijuoksua enemmän etteivät ne hilluneet kasvoille uinnin aikana. Klipsikiinnitys uikkarissa piti edelleen moitteetta. Käännöksissä korvanapit irtosivat muutaman kerran ja korvat tuntuivat vähän helliltä koitoksen jälkeen. Ei tosin häiritsevästi. Minun arat korvani kipeytyvät hieman kaikista muistakin korvaan työnnettävistä kuulokkeista.

Uinti on joskus vähän tylsää ja kaakeleiden katsominen tökkii. Mielimusiikki korvilla vedessä tuntui houkuttelevalta ajatukselta mutta samalla pelkäsin, että mitä, jos huomiokykyni laskee ja uin epähuomiossa jonkun kuntouimarin niskaan, mutta onneksi tulpat suodattavat vähän ympärillä olevaa äänimaailmaa korvaan saakka. Musiikkinautintoa se ei tosin häiritse yhtään. Minä en ole mikään hifisti, joten en osaa arvioida äänen laatua mutta minun korvaani Toni Wirtanen soitti varsin kelvollisesti.

Minä sain tästä laitteesta paljon iloa ja voihan sitä toki käyttää muuallakin kuin vedessä. Klassinen musiikki ja melonta voisi olla aika käypänen yhdistelmä. Täytyypä koittaa ensi kesänä.

Hanki omasi Varuste.netistä!

Vinkki

Uintia voit maustaa myös Arenan harjoitteluhanskoilla tai uimaräpylöillä. Harjoitteluhanskat soveltuvat hyvin myös vesijuoksuun. Hanskat pysyvät hyvin kädessä, kun säätää kiinnitysnarut napakoiksi. Hanskat eivät myöskään hanganneet vaikka sitä vähän pelkäsinkin. Räpylöiden kanssa olisi syytä olla hieman edistyneempi vapaauimari. Harjoittelu jatkuu.

käsiräpylät
käsiräpylät

 

räpylät

Teksti: Kunnon blogin Kristiina

X