Hyvinvointi

Kunnon blogi: Testissä Feelmax Kuuva -kevytjalkineet

Teksti:
Anna.fi
Feelmax Kuuva

Feelmax Kuuva on korkeavartinen, vaelluskäyttöön tarkoitettu kevytjalkine. Vedenpitävä jalkine on tukeva vaihtelevassa maastossa liikuttaessa. Kunnon blogilaiset laittoivat Kuuva-kevytjalkineet tiukkaan testiin!

Ihminen kävelee luonnollisimmin paljain jaloin. Paljain jaloin liikkumista simuloivat kevytjalkineiden luvataan aktivoivan jalkapohjan lihaksia ja verenkiertoa sekä lieventävän ja ehkäisevän jalkaongelmia. Feelmax-kevytjalkineet simuloivat luonnollisinta ja jalkojen terveyttä edistävintä liikkumismuotoa. Kevytjalkineet ehkäisevät myös jalkojen väsymistä.

Kuuva-jalkineessa on uusi, vedenpitävä ja kestävä Continental-pohja. Pohjan luvataan kestävän kulutusta yli kymmenkertaisesti aiempaa pohjaa pidempään. Tämä mahdollistaa liikkumisen myös kovilla alustoilla. Vedenpitävinä jalkineita voi käyttää myös kosteilla alustoilla.

feelmax

Feelmax-kevytjalkineiden luvataan olevan myös ekologinen jalkinevaihtoehto: kevytjalkineiden pehmeä pohja ei rasita maastoa tavanomaisten, kovien kenkien tavoin.

Feelmax-kevytjalkineet

  • 1 mm paksuinen pohja suojaa jalkoja mutta antaa tunteen paljain jaloin kävelemisestä
  • herkistävät jalkapohjan tuntoaistimuksia ja asentotuntoa
  • vahvistavat jalkapohjan ja säärten lihaksia
  • kehittävät liikeaistia ja tasapainon hallintaa
  • ohjaavat kävely- ja juoksutekniikkaa luonnolliseen suuntaan
  • paino alle 100 g
  • Hinta noin 99,90 €.

Tutustu mallistoon ja hanki omasi Mshopista tai Varuste.netistä.

Mikä fiilis?

 

allekirjoitus

”Koska ihastuin ikihyviksi sisäkäyttöön tarkoitetuihin Feelmaxeihin (luepa arvostelu Kunnon blogista, jos et ole jo aikaisemmin törmännyt), odotukset näille ulkokäyttöön tarkoitetuille olivat äärimmäisen kovat. Suorastaan ankarat. Ensisilmäyksellä kevytjalkineet näyttivät etäisesti painijan tossuilta tai tavallisilta matalapohjaisilta korkeavartisilta nauhakengiltä. Ruskea värikin oli ihan jees.

Ensimmäiselle käyttökerralla jalan myötäinen pitkävartisuus tuntui hiukan ahdistavalta. Ratkaisinkin asian niin, että en nauhottanut ihan ylös asti vaan jätin varren väljemmäksi. Kengät ovat ihan mahdottoman kevyet, vähän kuin jalassa olisi nauhalliset hieman jäykemmät sukat. Alustan epätasaisuudet tuntuvat mutta terävämmälläkään sepelillä käytäessä ei tarvitse pelätä, että jalkapohjaan sattuu.

Kengät sopivat hyvin metsäpoluille ja pururadalle. Olo on kuin pehmustetuilla sukilla kävelisi. Pohja on jonkin verran pehmeämpi kuin sisäkäyttöön tarkoitetuissa Feelmaxeissa. Autolla ajo onnistuu myös, jos lenkkipaikalle on karautettava autolla.

Haastoin Kuuvat myös vesisotaan. Laitoin sukat ja kengät jalkaan ja laskettelin vettä suihkusta kenkien päälle. Vesi helmeili kuin hanhen selästä konsanaan. Etukäteen arvelin, että iltin sivusta menisi ainakin jonkin verran vettä kenkään mutta näin ei käynyt. Kun sodankäynnin ensimmäinen vaihe oli ansiokkaasti läpäisty, laskin pesuvatiin viileää vettä ja astuin ämpäriin yhdeksi minuutiksi. En tuntenut jaloissani kosteutta. Kun otin kengät pois jalasta, musta sukka oli kastunut hieman päkiän alta. Tosin vain hieman. Mitä tästä voisi päätellä? Ehkä ainakin sen, että kaste tai sade ei saa kenkiä märäksi ainakaan hetkessä. Uimakengiksi näitä ei ole suositeltukaan.

Kumpparit ja vaelluskengät painavat turkasti. Näiden kenkien painoa repussa ei juuri huomaa. Vaikea sanoa toimivatko pitkillä vaelluksilla mutta painonsa puolesta nämä voi ottaa vaikka toisiksi kengiksi. Annan kengille plussaa myös siitä, että ne näyttävät niin normaaleilta jalkineilta. Joidenkin testikenkien kanssa lenkistä on tullut aika katkonainen, kun moni on pysäyttänyt ja kysynyt, että ”mitkäs ihmeen kengät nuo ovat?” Pakko mainita myös se, että minulle tulee uusista kengistä rakot kantapäihin mutta näiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa.”

Anna-Mari

”Pidin todella paljon tavallisista Feelmaxeista, jotka toivat kuntosaliharjoitteluunkin uutta ulottuvuutta. Oli mielenkiintoista päästä testaamaan ulkokäyttöön tarkoitettuja Kuuva-kevytjalkineita.

Heti alkuun täytyy sanoa, että ulkonäkö miellytti, sillä kengät näyttivät tavallisilta painijamallisilta kengiltä. Olen käyttänyt kenkiä sekä ylös asti solmittuina että myös löysempinä versioina jättäen nauhat ylhäältä solmimatta.

Tuntuma jalkapohjassa on tasan sama kuin sisäkäyttöönkin suunnitelluilla Feelmaxeilla – kuin sukilla kävelisi. Tiettyinä testauspäivinä lämpötila oli uhkaavan lähellä nollaa ja tämän kyllä huomasi myös varpaani. Koska kengän pohja todella on sukkamaisen ohut, varpaani kärsivät pienestä kylmyydestä kun maa hohkasi kylmyyttä ohuen pohjan läpi. En siis voi suositella kenkiä kovinkaan kylmille ilmoille, jos varpaat ovat kylmyysherkät.

Autolla ajo sujui Kuuva-jalkineilla todella hyvin, sillä polkimiin sai hyvän tuntuman. Näillä on kehdannut kävellä ihmisten ilmoilla enemmänkin!

Kaiken kaikkiaan pidän näistä varrellisista Feelmaxeista yhtä paljon kuin sisä-Feelmaxeistakin. Näille tosin iso plussa kivasta ulkonäöstä!”

Hanna

”Sisäpuuhiin tarkoitetut Feelmaxit olivat hauskat, mutta näitä ulko-Feelmaxeja odotin aivan innoissani. Ulkonäöltään vanhanaikaisia nyrkkeilytossuja muistuttavat varrelliset saapikkaat ovat mielestäni aivan täydelliset. Ruskeat tossut sopivat metsäreissulle, mutta ovat ulkonäöltään niin katu-uskottavat, ettei matkallakaan nolota.

Tavallisiin Feelmaxeihin verrattuna popot ovat selvästi jäykempää materiaalia, minkä ansiosta kengät tukevat nilkkaa, vaikkei niitä nyörittäisikään aivan ylös asti kiinni. Liian jäykät menokkaat eivät kuitenkaan ole, vaan tuntuvat miellyttäviltä jalassa. Myös pohja on sisäkenkiä jäykempi, mutta päästää kuitenkin läpi vankan tuntuman kengän alla olevaan maastoon.

Kävely kengillä tuntuu vähän samalta kuin ohutpohjaisilla kesäkengillä. Kovin pitkiä lenkkejä en näillä kengillä lähtisi asfaltilla tai muulla kovalla pinnalla tekemään, sen verran kantapää tärähtää joka askeleella. Pehmeämmässä maastossa, kuten hiekkatielle tai vaikka sienestysretkellä Feelmaxit tulevat kuitenkin ehdottomasti vastaisuudessa kuulumaan varustukseeni. Erityisen suuren plussan kengät saavat keveydestään ja taipuisuudestaan. Ne tekevät Feelmaxeista hyvät kakkoskengät monelle reissulle.”

X