Hyvinvointi

Kunnon blogi: Testissä Reebokin Easy Tone -kengät

Teksti:
Anna.fi
Easy Tone

Reebokin uudet Easy Tone ‐kävelykengät keinuvat etu‐ ja sivusuunnassa pohjassa olevien tasapainopallojensa ansiosta. Jalkineet kehittävät tasapainoa, sillä niillä kävellessä keskivartalon ja jalkojen lihakset työskentelevät asennon vakauttamiseksi.

Tehostuneen lihastyön luvataan kiinteyttävän vartaloa sekä auttavan kaloreiden polttoa. Easy Tone ‐kengillä kävellessä ikään kuin harjoittelee kuntosalilla, joka askeleella. Reebokin uusissa Easy Tone ‐kävelykengissä on uudenlaista teknologiaa: kenkien pohjassa on kaksi tasapainopalloa. Päkiän ja kannan alla sijaitsevien kuperien tasapainoilukohtien ansiosta Easy Tone ‐jalkine siis keinuu etu‐ ja sivusuunnassa. Jalkine antaa tunteen epävakaalla alustalla kävelemisestä.

Easy Tone -jalkineessa on saumaton Smoothfit-kenkäosa. Kengässä on tuettu kantaosa sekä anatomisesti muotoiltu, vaihdettava sisäpohjallinen. Jalkinetta voi käyttää sekä ulkona että sisällä.

reebok

 

Tasapainoilu kiinteyttää jalkoja ja lisää rasvanpolttoa

Easy Tone ‐pohja aktivoi jalan lihaksia tavanomaisia kenkiä enemmän. Yhdysvaltalaisen Delawaren yliopiston tutkimuksessa Easy Tone ‐kenkää verrattiin tavalliseen kävelykenkään. Tutkimuksen mukaan Easy Tone ‐kengillä kävellessä pakaralihas työskenteli 28 % sekä kinnerjänne ja pohje 11 % tehokkaammin. Jalkalihakset siis kiinteytyvät Easy Tone ‐kenkiä käyttäessä tehokkaammin. Lihasten työskentelyn tehostuminen lisää myös energiankulutusta.

Mikä fiilis?

allekirjoitus

Kengät näyttivät minun silmääni oikein mukavilta. Valitsin mustat, jossa on somisteena beigeä. Lesti on hyvin pitkänomainen joten, jos joku aikoo tilata nettikaupasta itselleen Easy Tonet, kannattaa ehdottomasti varmistaa oikea koko liikkeessä sovittamalla.

Kun laitoin kenkiä jalkaani, minua hieman arvelutti, että kuinkahan paljon ne heiluvat erisuuntaan. Tepasteltuani niillä aikani huomasin, että heilunta ei ole lainkaan häiritsevää, itseasiassa melko mietoa. Asfaltilla kävellessä piti aluksi keskittyä askeltamiseen tavallisia lenkkareita enemmän, mutta aika pian kävely suttaantui ihan normaaliin tapaan.

Urheilukentän juoksuradalla, joka on asfalttia pehmeämpi alusta, kävelystä tuli vähän vinksuilevaa. En suosittele. Hiekan sekaisella pururadalla kengät ja hiekkatiellä kengät toimivat luvatusti. Ison miehen peukalonpään kokoiset kivet saattavat muljahdella pohjan alta arvaattomasti, joten kannattaa pitää katse tiessä.

Päätin kokeilla vielä juurakkoisella metsäpolulla ja sinne en näitä kenkiä suosittele, eikä varmasti valmistajakaan. Kengät ovat turhan liukkaat ja juuren päältä jalka saattaa livetä ihan mihin suuntaan tahansa. Tosin näinhän se on vähän kengän kuin kengän kanssa, jotka eivät ole suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Kengät pistävät askeltajansa tsemppaamaan normikenkiä paremmin ja uskoisin, että se varmasti tehostaa harjoitusta. Äitini, jolla on iän myötä tulleita tasapaino-ongelmia kehui näitä kenkiä siitä, että muutaman kerran jälkeen hän tunsi tasapainonsa parantuneen. Olisiko se pieni tsemppaus tasapainon osalta tehnyt tehtävänsä.

Mikään paikka ei kipeytynyt ja suosittelen näitä kenkiä erityisesti niille, jotka eivät pääse epätasaisille alustoille, kuten metsään vaan kävelylenkit suuntautuvat useasti kaduille ja koville hiekkapoluille. Easy Tonet tuovat mukavaa maustetta muuten vähän yksitoikkoiseen kävelyyn.

Hanna

Minun Easy Tone -kenkäni olivat helmiäiseen siftaavan valkoiset vaaleanvihreillä korostuksilla. Lähinnä tummiin ulkoiluvaatteisiin tottuneet silmäni ottivat oman aikansa tähän vaaleuteen totutellessaan. Lopulta kuitenkin rohkaisin mieleni ja lähdin kokeilemaan popoja tavallisessa lenkkimaastossani, josta löytyy sekä asvalttia että hiekkateitä.

Kengät istuivat napakasti jalkojeni ympärille, mutta varpaiden eteen jäi ihmeellisen paljon tyhjää tilaa. Matkaan lähdettyäni huomasin heti, että nyt ei ole kaikki ihan kohdallaan. Mitä pidemmälle kuljin kengillä, sitä ilmeisemmäksi kävi, että lesti on minulle yksinkertaisesti täysin sopimaton. Se on suunniteltu paljon kapeammalle jalalle, minkä vuoksi minulle leveyssuunnassa sopivat kengät eivät pituussuunnassa asettuneet ollenkaan oikein. Niin jalkakaaren tuki kuin päkiän alle kuuluva tasapainopallo olivat väärissä paikoissa ja tekivät kävelystä suorastaan kivuliasta.

Koska lenkki loppui lyhyeen, jäi minulta tasapainopallojen vaikutuksen havainnointi aika vähälle. Sen verran huomasin, että kenkien aiheuttama kallistelu eri suuntiin on aika hienovaraista. Heikomman tasapainoilutaidon omaavienkaan ei siis tarvitse pelätä, että kävely osoittautuisi liian haastavaksi. Hyväkuntoisille kenkien tarjoama haaste saattaa olla suorastaan turhan vaatimaton. Toisaalta lähes huomaamatta tapahtuva treenaus houkuttelee varmaan kaikkia ja minunkin tulisi näitä kenkiä käytettyä, jos ne vain sopisivat jalkoihini paremmin.

Kirsi

Kenkäni ovat normaalisti kokoa 39. Niinpä pyysin myös Easy Toneni tätä numeroa. Yllätys oli valtava, kun jalkineet olivat kertakaikkisesti liian isot. Siis selvästi liian isot. Vaihdoin ne kolmekaseiksi, jotka nekin tuntuivat vielä väljiltä. Siitä en kuitenkaan arvannut lähteä pienentämään. Vielä, kun sain mustien kenkieni beige-väriset nauhat vaihdettua mustiksi, olin valmis testaukseen,

Jos olette sattuneet huomaamaan, minun testini tuppaavat yleensä olemaan lyhyen läntiä. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen, kun ensimmäisten kertojen aikana en mitenkään päässyt Easy Tonejen makuun. Minun jalkaani kengät tuntuivat jotenkin veltoilta, eivätkä ne kannan kovetetuista vahventeista huolimatta olleet jalassani tukevat. Muutenkaan lesti ei tuntunut istuvalta.

Jalkineiden tasapainopalloja en oikein havainnut. En itse tuntenut liikkuvani epävakaalla alustalla, mutta kanssasisaret kyllä hymähtelivät minun tallustelevan Reebokeillani kuin humalainen. Ja olin sentään selvin päin!

En haluaisi moittia jalkineita, sillä niiden tarina on minusta uskottava. Pikemminkin kuvittelen ongelmien johtuneen kovasta painostani. Kengät eivät ilmeisesti ole tarkoitettu ylipainoisille tai ainakaan niin ylipainoisille kuin minä. Minä tarvitsen selvästi jalkaa paremmin tukevan kengän, ja toisaalta pohjakin sai olla kovempi.

Anna-Mari 

Heti aluksi jouduin vaihtamaan kenkäni pienempään kokoon, kuin mitkä olin tilannut. Näiden kenkien koot kun tuntuivatkin olevan selkeästi suurempia kuin vallitseva standardi. Pienemmän koon saapuessa totesin, että jalkani olisivat todennäköisesti mahtuneet vieläkin pienempään kokoon. No, nämä saivat kelvata ja ehkä jalkani oli vain tälle kenkämallille liian leveä ja lyhyt. Jostain syystä tämä Reebokin Easy Tone tuntui oleva melko pitkä kenkä malliltaan.

Easy Tonen sanotaan tehostavan kalorien kulutusta. Päätin ottaa nyt tästä testauksesta kaiken irti ja asetin kengät haasteeseen. Tein itselleni tutun puolentoistatunnin kävelylenkin ensin Easy Tone -kengillä ja muutaman päivän päästä normaaleilla lenkkareillani. Molemmilla lenkeilllä minulla oli sykemittari mukana, joten pystyin vertailemaan, kummalla lenkillä kului enemmän kaloreita.

Luonnollisesti kalorien kulutukseen vaikuttaa sata muutakin asiaa kuin kengät. Tulokseni kuitenkin oli, että puolentoista tunnin kävelylenkillä kalorinkulutus oli lähes sama riippumatta kummilla lenkkareilla lenkin tein. Eroa näiden lenkkien kalorinkulutukselle tuli noin 10 kcal (tavallisten lenkkarien eduksi), mikä nyt voi johtua niistä samasta sadasta muusta vaikuttimesta. Tällä menetelmällä en myöskään luonnollisesti pysty mittaamaan lihasten työskentelyä, joten voi olla että Easy Tone:illa lihakseni työskentelivät tehokkaammin.

Näiden kenkien eduksi lasken ehdottomasti niiden ulkonäön. Vaikka kengät ovat ns. erikoiskengät, eivät ne näytä sellaisilta liikaa. Esimerkiksi MBT-kengillä minulla on todellisia hankaluuksia esiintyä julkisesti. Myös Easy Tonen musta väri miellytti silmää.

Kengän mallista tulee puolestaan miinusta. Kenkä on jotenkin todella pitkä, vaikka koko muuten olisi hyvä. En siis voi suositella tilaamaan näitä kenkiä netistä sovittamatta.

Kävelylenkeille ja rauhalliseen sisäliikuntaan nämä kengät ovat mielestäni ihan mukiinmenevät.

X