Hyvinvointi

Lempeä elämä: Kevätsalaatti viikunoilla

Teksti:
Anna.fi

Minulla on uusi päivärutiini. Ramppaan jatkuvasti hedelmäosastolla hamstraamassa lisää viikunoita, jotka tuntuvat jääkaapissamme olevan tällä hetkellä erittäin nopeasti hupeneva luonnonvara. Jos Stockmannin henkilökunta on ihmetellyt, miksi viikunoiden menekki on räjähdysmäisesti noussut, syy löytyy eräästä punavuorelaisesta keittiöstä. Onneksi ilmiö ei ole lainkaan haitallinen – tuo maailman kaunein hedelmä kannattaakin syödä mahdollisimman tuoreena ja käsittelemättömänä.

Kypsennetyn ruoan osuus on omassa ruokavaliossani kevään tullen suorastaan romahtanut. Kevätaurinko on sulattanut jäsenet eikä keho enää kaipaa lämmittävää ruokaa. Muutama viikko sitten tuntui, että en vain kerta kaikkiaan pärjännyt ilman paistettua ja intialaiseen tyyliin maustettua bataattia tai höyryävää kasvissosekeittoa. Niitä oli pakko saada muutaman päivän välein, ettei pakkanen jäädyttäisi kehoa kesken kaiken.

Tapetilla ovat sen sijaan juuri nyt kaikki vihreät yrtit, sitrushedelmät, sellerismoothiet ja raikkaat salaatit. Salaateilla vilukissakin pärjää jo varsin hyvin, kunhan lorauttaa joukkoon reilusti öljyä ja muistaa, että annoskoossa ei tarvitse säästellä!

Haluan jakaa kanssanne tämän hetken lempisalaattini, koska se vaan on niin simppeli ja ihana. Rakastan viikunoita myös kuivattuina (niiden siemenet ovat muuten erittäin puhdistavia), mutta tuoreessa viikunassa ja sen samettimaisessa pinnassa on jotain arkista ylellisyyttä.

Kevätsalaatti viikunoilla ja vuohenjuustolla

(yhdelle)

Puolikas ruukullinen rucolaa
Puolikas ruukullinen basilikaa
Hyppysellinen tuoretta korianteria
2 isoa luomutomaattia
2 viikunaa
sentin vahvuinen kiekko vuohenjuustoa
oliiviöljyä
ripaus seesaminsiemeniä
hyppysellinen suolaa
aavistus sitruunan mehua

Nypi rucolan, basilikan ja korianterin lehdet lautaselle ja pöyhäise ne sekaisin. Viipaloi tomaatit ja viikunat, samoin halutessasi vuohenjuusto. Ripauta päälle hiukan seesaminsiemeniä, lorauta joukkoon öljyä ja heitä päälle hyppysellinen suolaa. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nauti sekä mausta että estetiikasta!

(Oho. Viikunat ovatkin taas loppu. Täytynee lähteä kauppaan!)

Jutta

X