Hyvinvointi

Lempeä elämä: Voimat haltuun haavelistalla!

Teksti:
Anna.fi

Koska viimeksi olet laatinut paperille listan haaveistasi? Ellet muista, juuri nyt on erinomainen aika kirjoittaa sellainen! Miksi se on tärkeää? Siksi, että kaiken sen, mistä haaveilet, on tarkoitus toteutua. Tähän minulla on, rakkaat lukijat, todellinen täsmäase. Se on Rhonda Byrnen teos nimeltä Voima.

Oletko jo pitkään halunnut vaihtaa työpaikkaa? Onko mielessäsi kutkuttanut ajatus ruokavaliomuutoksesta? Haluaisitko matkustaa enemmän tai perustaa yrityksen, kirjoittaa kirjan tai opetella maalaamaan graffiteja? Vai kuulutko niihin, jotka haaveilevat puutarhasta tai omasta hevosesta? Olipa haaveesi mikä tahansa, se ei ole liian suuri toteutettavaksi tai kutita mieltäsi turhaan. Jokainen pieni unelma kutittaa mieltäsi siksi, että sen on tarkoitus tapahtua juuri sinulle. Mitä tulee elämänlaatuun, sinun on saatava vain ja ainoastaan parasta – siksi sinun täytyy myös osata vaatia sitä. Tärkein konkreettinen ele, minkä voit tehdä, on kirjoittaa itsellesi lista ja katsoa sitä säännöllisin väliajoin. Näin varmistut siitä, että todella teet asian eteen jotain: unelmat kun eivät kuitenkaan toteudu aivan ilman omaa aktiivisuutta.

Rehellisyyden nimissä täytyy mainita, että haaveiden listaaminen voi olla tukalaa puuhaa. Jos antaudut haihatteluleikeille ihan täysin, voit hyvinkin löytää nenäsi edestä listan, jonka toteuttaminen tuntuu ensi silmäykseltä vaativan radikaalin elämänmuutoksen. Se voi olla lista, joka paljastaa, ettei elämäsi tällä hetkellä ole lähelläkään sitä elämää, josta sisimmissäsi haaveilet. Unelmat ovat kuitenkin lempeitä ystäviä, ellei vaivu tyytymättömyyteen ja jää tumput suorina stondailemaan ja odottamaan taivaasta tupsahtavaa ilmaista ihmettä! Kun annat niille nimen, tunnustat samalla niiden olemassaolon ja alat ottaa pieniä askeleita kohti päämäärääsi.

Vietettyäni pitkän ja hiljaisen kesäloman, tein viime kesänä aarrekartan. Se oli kuvakollaasin muotoon toteutettu haavelista, jonka materiaalin kokosin aikakauslehdistä. Olin juuri karistanut työasiat mielestäni, käynyt Pariisissa rakastumassa elämään ja mennyt siellä kihloihin, lukenut Voiman ja onnistunut kiillottamaan kristallinkirkkaaksi mieleeni ne haaveet, jotka olivat toteutuslistallani päällimmäisinä. Koska olosuhteet olivat suotuisat, päätin laittaa itämään astetta isompia toiveita. Lista koostui muun muassa täysin uudesta työelämästä, musiikkiharrastukseni elvyttämisestä, tasapainoisesta jooga-arjesta, rakkaudesta ja uudesta kodista.

Hämmästyin, kuinka voimakkaasti dokumenttini alkoi toimia. Kun kesälomani päättyi, sanouduin irti vanhasta työstäni ja päästin irti monista raskaista energioista, joita työni oli minuun iskostanut. Rupesin yrittäjäksi, aloin oman aikatauluni vapaaherrattareksi ja tilasin elämääni tuutin täydeltä lisää Pariisia! Kuinka ollakaan, eteeni tupsahti myös uusi laulunopettaja (pakko mainita, että hän oli supernainen nimeltä Niina Kähönen, joka nähtiin viimeksi eilen Idols-finaalissa) ja löysinkin jo muutaman viikon kuluttua itseni esiintymästä rakkaan mieheni valokuvanäyttelyn avajaisissa. Seuraava Pariisin matka toteutui jo marraskuussa ja kierre vain tihenee – seuraavat kaksi on jo varattuina. Vuodenvaihteen tienoilla uusi koti Helsingistä löytyi ilman, että edes kerkesimme sitä kunnolla etsiä vaikka kaikki pelottelivat meitä pääkaupunkiseudun muka-ankealla asuntotilanteella. Kaiken kukkuraksi kodissamme on juuri sellaiset nitisevät lankkulattiat, jotka visualisoin karttaani eräästä ranskalaisesta sisustuslehdestä löytämälläni kuvalla. Vakuutuin.

Koska ensimmäisen karttani toiveet ovat jo toteutuneet, seinälläni komeilee nyt jo kolmas luomukseni. Se on kooltaan luonnollisesti tuplasti isompi ja sisällöltään huikaisevan suurisuuntainen. En malta odottaa, että kaikki listaamani asiat tapahtuvat! Sillä aikaa, kun odottelen, luen muistin virkistämiseksi Voimaa ja kysyn itseltäni joka päivä, mitä voisin unelmieni edistämiseksi tehdä. Se on paitsi niitä kohti kurkottelemista, myös niiden elämistä. Jo tässä vaiheessa.

Jutta

X