Ihmiset ja suhteet

Halu & intohimo - Tietoa suomalaisesta seksistä

Teksti:
Anna.fi

Halu & intohimo – Tietoa suomalaisesta seksistä, Osmo Kontula

Otava, 2008

Kirja lupaa vastata kysymyksiin, miltä suomalaisten seksielämä todella näyttää, miten ihmiset valitsevat kumppanin, mikä seksiasioissa on hyväksyttä ja mikä perverssiä, miten miesten ja naisten seksuaaliset motiivit poikkeavat toisistaan ja miksi itsetyydytys lisääntyy. Kirjoittaja, valtiotieteen tohtori ja sosiologian dosentti Osmo Kontula on Väestöliiton tutkimusprofessori. Hän on tutkinut ihmisten seksuaalisuutta yli kahden vuosikymmenen ajan.
Plussat Kirja on napakka tieto-opus suomalaisen seksin historiasta ja nykytilasta. Vastauksia kysymyksiin, joita kaverilta ei kehtaa kysyä: miten usein teillä sekstaillaan, pääsetkö omin käsin onneen, ovatko omat mieltymykseni perverssejä? Tämän enempää ei suomalaisesta seksistä ole sanottavaa.
Miinukset Kirjan tiedontäyteisyys saattaa uuvuttaa hätäisemmän lukijan. Yhdyntäasentojen ja kumppanin hyväilemisen pukeminen tilastotiedoksi ei välttämättä aina ole innostavinta luettavaa. Kirjassa ei juuri ole kuvia, ja teksti on tiukassa leipätekstipaketissa.
Kenelle sopii Sinulle, joka haluat tietää, kuinka moni avioliitossa elävä suomalainen mies hyväksyy uskottomuuden. Ja sinulle, joka haluat tietää, miten usein naapurisi harrastavat itsetyydytystä.
Sitaatti ”Yksi viime vuosien suurimmista mullistuksista suomalaisten seksuaalielämässä on itsetyydytyksen voimakas lisääntyminen arkielämässä paljolti riippumatta siitä, mikä on ihmisten oma parisuhdetilanne.”
X