Ihmiset ja suhteet

Naikaa enemmän, siivotkaa vähemmän

Teksti:
Rakel Liekki
rakel

Seksi on mukavaa ja harva haluaa elää jatkuvasti ilman. Olen aiemmin kirjoittanut blogissani miehen haluttomuudesta. Ongelma koskee kuitenkin molempia sukupuolia. Seksihalujen määrän epätasapaino voi parisuhteessa muodostua vakavaksikin ongelmaksi.

Aina seksin vähyydestä ei kuitenkaan voi syyttää suoranaista haluttomuutta, vaan monen parisuhteessa elävän puutostila johtuu lähinnä siitä että seksi on tärkeysjärjestyksessä vasta arkisten askareiden jälkeen.

Väitän siis, että suuri osa parisuhteen seksiongelmista johtuu nykyihmisten ajankäytöstä. Usein arjen askareet menevät seksin edelle. Tiskit on pakko tiskata heti ja pölykakkara nurkassa kiinnostaa enemmän kuin yhdyntä. Tahraton koti valitaan seksin sijaan. Hyvin usein hieman järkeilemällä voisi saada molemmat. Jos kuitenkin ollaan valintatilanteessa on mielestäni järjetöntä arvottaa siivoaminen seksuaalisen kanssakäymisen edelle.

Ylipäänsä en edes ymmärrä koko hössötystä kotitöistä. Eikö ne ole tarkoitus vaan tehdä mahdollisimman nopeasti, että pääsee tekemään jotakin muuta? Mitä sitten jos sänky on petaamatta tai lakanoita ei ole mankeloitu. Kyllä ne nussiessa rypistyvät kuitenkin. Maailma ei kaadu hetkellisesti täyteen tiskialtaaseen tai murusiin pöydällä. Kenenkään ihmisarvo ei nouse siitä että koti on jatkuvasti kuin sisustuslehdestä. Kiiltävät kulissit kun eivät pelasta parisuhdetta kaatumasta läheisyyden puutteeseen.

Jos seksin kokee tärkeämmäksi kuin tahrattoman kodin tulee se priorisoida tärkeämmäksi. Kyse on valinnoista. Jo aamulla voi valita, että tänään seksi on minulle tärkeämpää askareet. Väsyneenä ihmiset eivät yleensä jaksa haluta seksiä. Jos tuntuu ettei seksiin jää aikaa kannattaa miettiä mikä päivän puuhailusta on olennaista ja mikä ei. Ylenpalttisen siivoamisen lisäksi on yhtälailla järjetöntä katsoa televisiosta aina se illan viimeinenkin ohjelma tai pelata tuntitolkulla videopelejä jopa ihmissuhteen kustannuksella.

Jos seksiä siis haluaa enemmän tulee sille myös järjestää aikaa. On turha mankua, että ei saa seksiä jos ei tee asialle yhtään mitään. Tietenkään en suosittele kenellekään elämää jätekasassajossa lemuaa krooninen tiskivuori. Omia siisteysstandardejaan voi kuitenkin tarkistaa. Esimerkiksi jokapäiväinen imurointi ja tiskien välitön korjaaminen ruokailun jälkeen eivät välttämättä paranna elämänlaatua vaan aiheuttavat lähinnä turhaa lisätyötä. Romanttisen illallisenkin voi pilata alkamalla kolistelemaan tiskejä välittömästi tunnelmoinnin jälkeen. Joskus tiskejä tärkeämpää on järjestää aikaa suhteelle. Jos koko elämä pyörii vain askareiden ympärillä niin voi vanhana muistella kuinka siistinä kotinsa piti. Elämä tosin saattaa jäädä elämättä.

Seksille kannattaa siis toisinaan antaa etusija esimerkiksi siivouksen tai television kustannuksella. Seksipulaa helpottaa myös se, että kotityöt ja mahdollisista lapsista huolehtiminen on jaettu tasapuolisesti. Sillä tavoin molemmat jaksavat enemmän. Tälläkin hetkellä 10 miljoonaa ihmistä harrastaa seksiä. Sinäkin voisit.

Kuva: Juha Helminen

X