Seksielämä

Opas seksikauppaostoksille – näin valitset sinulle sopivan seksivälineen

Klassinen vibraattori, geishakuulat vai hieromasauva? Tutustuimme seksilelutarjontaan ja valitsimme parhaat aikuisten lelut. Lue, miten löydät juuri sinulle sopivan seksilelun.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Klassinen vibraattori, geishakuulat vai hieromasauva? Tutustuimme seksilelutarjontaan ja valitsimme parhaat aikuisten lelut. Lue, miten löydät juuri sinulle sopivan seksilelun.

Ennen kuin ryntäät seksileluostoksille, mieti, millaisesta kosketuksesta juuri sinä kiihotut.

Vain noin 20 prosenttia naisista saa orgasmin yhdynnässä. Suurin osa tarvitsee myös klitoriksen stimulointia. Osa naisista nauttii klitoriksen ja g-pisteen yhtäaikaisesta kiihotuksesta.

Vibraattoriviidakossa suunnistaminen helpottuu, kun tunnet oman kehosi.

Klassisesta vibraattorista on hyvä aloittaa

Klassinen vibraattori on sileä ja suora sauva. Edullinen, neutraalin näköinen ja maltillisen kokoinen perusmalli sopii ensimmäiseksi seksivälineeksi. Sen avulla voi totutella lelun käyttöön ja opetella, millainen kiihotus tuntuu parhaalta.

Ensimmäiseksi vibraattoriksi kannattaa valita sauva, jossa on portaistettu säätö. Voit totutella värinään rauhassa ja lisätä tehoja omassa tahdissasi. Jos haluat kiihottua hitaammin, moottoroimaton sauva on hyvä valinta.

Testaa tämä: Fresh Dildon sileä lasidildo on edullinen, ja tarjolla on useita kauniita värejä.

Jelly-materiaalista tehdyt seksilelut sopivat herkkäihoiselle

Muovisauvat ovat kovia, ja metallia jäljittelevien vibraattorien pinta voi tuntua kylmältä. Jos olet erittäin herkkä, valitse pehmeästä jelly-materiaalista tehty lelu.

Geelimäinen materiaali mukautuu ihon lämpötilaan eikä satuta herkkää emätintä. Pehmeästi pinnoitettu dildo tuntuu myös enemmän oikealta penikseltä kuin kova sauva. Hellästi hierovat, pehmeät dildot voivat auttaa yhdyntäkivuista kärsiviä naisia rentoutumaan.

Testaa tämä: Outopin pehmeän jämäkässä jelly-dildossa on vibraattori ja g-pistettä stimuloiva muotoilu.

Käyrä hieromasauva stimuloi g-pistettä

G-piste sijaitsee emätinaukon etupuolella. Etenkin naiset, jotka saavat orgasmin yhdynnässä, nauttivat tämän alueen kiihottamisesta. Mies voi löytää pisteen työntämällä sormen naisen sisälle ja tekemällä sormella kutsuliikettä itseään kohti.

Käyrät hieromasauvat osuvat g-pisteeseen paremmin kuin suorat dildot. Käyrä sauva on ergonominen, sillä et joudu taivuttamaan kättäsi, kun haluat osua g-pisteeseen. Osa sauvoista tekee edestakaista tai pyörivää liikettä, joka lisää alueen kiihotusta.

Testaa tämä: Healthy Vibesin ohuen ja pehmeän dildon pää on voimakkaan käyrä.

Kiihotin auttaa saamaan klitorisorgasmin

Jos nautit eniten klitoriksen koskettelusta, klitoriskiihottimet ovat hyvä vaihtoehto. Pienet klitorislelut ovat myös edullisempia kuin monet dildot.

Osa klitoriskiihottimista on käsikäyttöisiä, osassa on moottori.

Markkinoilla on myös vöitä, joihin on kiinnitetty klitoriskiihotin. Kiihotusvyötä on helppo käyttää yhdynnän aikana, ja omat kätesi pysyvät vapaina. Vyöstä on apua naisille, jotka eivät saa orgasmia yhdynnässä, mutta jotka haluavat laueta yhtä aikaa kumppaninsa kanssa.

Testaa tämä: Pocket Rocketin pieni klitorisvibraattori on tyylikäs ja edullinen.

Supersauva kiihottaa g-pistettä ja klitorista

Sekä klitorista että g-pistettä hierovat dildot sopivat naisille, jotka haluavat kiihotusta koko emättimeen. Supersauvoissa on käyrä pää, joka osuu g-pisteeseen sekä pienempi klitorista kiihottava nystyrä.

Koko emätintä hyväilevät seksilelut auttavat tutustumaan omaan kehoon. Tunnet, miten klitoriksen ja emättimen tuntoaistit eroavat toisistaan. Parhaimmillaan voit saada tuplaorgasmeja.

Testaa tämä: Blue Heavenin hauskassa pupudildossa on klitoriskiihotin ja pyörivää liikettä tekevä vibraattori.

Huulipunaa muistuttava lelu sopii häveliäälle

Huulipunapuikkoa muistuttavat minivibraattorit ovat hyvä valinta liikkuvaista elämää viettävälle. Et joudu noloihin tilanteisiin lentokentän turvatarkastuksessa, lasten tai kämppisten kanssa.

Minivibraattorit sopivat myös naisille, jotka nauttivat vaginan sisäosan kiihottamisesta. Emätinaukon suu on emättimen herkin osa, joten orgasmiin ei vaadita pitkää dildoa.

Testaa tämä: Ultra DNA:n pienissä huulipunadildoissa on värivaihtoehtoja roosasta kirkkaanpunaiseen.

Geishakuulat auttavat, kun tuntoaisti on kadoksissa

Geishakuulat helpottavat seksielämän aloittamista esimerkiksi synnytyksen jälkeen. Kuulien avulla voi treenata heikkoja lantionpohjan lihaksia.

Kuula asetetaan emätinaukkoon ja sitä pidetään paikoillaan supistamalla lantionpohjan lihaksia. Treenin kestoa lisätään asteittain muutamista sekunneista useisiin minuutteihin. Kuulajumppa auttaa kontrolloimaan emättimen lihaksia, voimistaa tuntoaistia ja vähentää virtsankarkailua.

Testaa tämä: Secretly Yoursin hopeisia geishakuulia voi säilyttää kauniissa pussukassa.

Parien lelut lisäävät molempien nautintoa

Seksileluja voi käyttää myös yhdessä. Markkinoilla on esimerkiksi vibraattorilla varustettuja penisrenkaita, joita voi käyttää sekä esileikissä että yhdynnässä. Rengas luo peniksen ympärille miellyttävän paineen, ja lelun värähtely kiihottaa myös naista.

Pareille suunnitellut seksilelut ovat yleensä pehmeää jelly-materiaalia, joten ne eivät hierrä intiimialueita, vaikka käyttäisitte lelua yhdynnässä.

Testaa tämä: Je Joue Mion vibraattorilla varustetussa penisrenkaassa on ladattava akku ja pehmeä pinta.

Lue myös:

10 syytä, miksi itsetyydytys on parempaa kuin seksi

Seksilelut testissä – voittiko uutuus, halpa kestosuosikki vai kallis luksustuote?

Aikuisten lelut – lue, mitkä ovat suomalaisten suosituimmat seksilelut

Lantionpohjan fysioterapia voi parantaa seksielämääsi

Nämä asiat yhdistävät naisia, jotka saavat lähes aina orgasmin

Lähteet: Amazon, Eden Fantasys, Healthline, She Knows, The Stir

X