Ihmiset ja suhteet

Parinvaihto, kimppakiva ja orgiat - uusia kokemuksia parisuhteeseen

Teksti:
Anna.fi
Parinvaihto

Oletko ikinä harkinnut parinvaihtoa kumppanisi kanssa, mutta et ole uskaltanut kokeilla? Ellit ottivat selvää, mistä parinvaihdossa on oikeastaan kysymys. Parinvaihtajien mukaan swinging eli parinvaihto vahvistaa heidän liittoaan ja poistaa houkutuksen kumppanin pettämiselle. Lue myös Jussin ja Minnan kokemuksia parinvaihdosta, kimppakivasta ja vahingossa järjestetyistä orgioista.

Olisiko parinvaihdosta tai kimppakivasta siis ratkaisu korkeisiin uskottomuuslukuihin? Kyse ei ole kumppanin päivittämisestä parempaan, vaan yhdessä puolison kanssa jaetusta fantasiasta. Mistä Suomessa löytyvät parhaat orgiat vai onko katse suunnattava ulkomaille?

Eritasoista parinvaihtoa

”Viime ulkomaanmatkalla vietettiin fantastinen ilta nudistibaarissa. Siellä onnistuu kaikki parinvaihdosta yhteissessioihin, tai sitten voi vain nauttia näkemästään. Baarissa oli pimeä huone, jossa pääsee nauttimaan toisten kosketuksista. Oli ihanaa jakaa tämä kokemus yhdessä käsi kädessä kumppanin kanssa”, muistelee 30-vuotias Jussi.

Swingaus voidaan luokitella eri tasoihin

  • Soft Swinging: seksin harrastamista vain oman kumppanin kanssa samassa tilassa muiden pariskuntien kanssa
  • Soft swap: toisen pariskunnan kanssa vaihdetaan oraalisia palveluita, mutta ei yhdyntää
  • Full swap: ollaan yhdynnässä myös jonkun muun kuin oman kumppanin kanssa. Ryhmäseksiksi homma menee kun partnereita on useampia samassa sessiossa.
Parinvaihto

Ryhmäseksikokeiluissa voidaan esimerkiksi muodostaa ihmisjonoja.  Uudet pariskunnat aloittavat parinvaihdon usein varovasti kokeilemalla ensin Soft Swap -temppuja. Hieman yli puolet parinvaihtoa kokeilleista eivät enää kokeile sitä uudestaan. Jussi kertoo eritasoisista parinvaihto kokemuksistaan.

”Olen ollut sinkkuna kerran orgioissa ja siellä oli aika hauskaa. Mutta nyt sitten parisuhteen aikana on ollut kolmansia useamminkin. Alkuun siinä oli sellaista pientä jännitettä, ja ei oikein osattu ottaa toisiamme huomioon, mutta kun sitten sovittiin yhteisistä pelisäännöistä, niin sitten homma alkoi toimia.”

”Olemme kumppanini kanssa, vahingossa tosin, myös järjestäneet yhdet orgiat. Ne olivat festareiden jälkeen järjestämämme saunajatkot. Kokemus ei ollut täysin onnistunut, koska olimme humalassa ja osallistujia oli liian paljon. Nyt on silloin tällöin harrasteltu kimppakivaa jo 5 vuotta eikä loppua tarvitse tullakaan”,

Parinvaihto Suomessa

Ongelmana parinvaihdon toteuttamisessa on usein kumppaneiden erilaiset toiveet ja sopivan toisen pariskunnan löytäminen. Suomessa parinvaihdosta kiinnostuneille on perustettu Finswingers-sivusto netissä. Finswingersin palvelun kautta on mahdollista tutustua toisiin swingereihin suljetulla keskustelupalstalla. Parinvaihtajille järjestetään myös yksityistilaisuuksia helsinkiläisissä ravintoloissa noin kerran kuussa.

Finswinger -palvelun tilaajan kännykkään tulee aina viesti yksityisjuhlien sijaintipaikasta ja ajasta. Swingers-illat ovat tavallisia ravintola-iltoja, mutta illan aikana voi tavata mahdollisesti sopivia pariskuntia ja poistua sitten jatkamaan iltaa keskenään. Minna tapasi useimmiten sopivia pariskuntia yhdistyksen järjestämillä illallisilla.

Ruusu

”Jos tapasimme mieheni kanssa illallisilla kiinnostavan pariskunnan, kutsuimme heidät syömään luoksemme. Ruokailun jälkeen siirryimme makuuhuoneeseen ja rakastelin yleensä ensin naisen kanssa ja sen jälkeen kummankin miehen kanssa yhtä aikaa. Aika nopeasti luo verkoston sopivista ihmisistä, joten kun mieli tekee, kontaktit ovat valmiina. Nykyään ollessani avioliitossa en enää harrasta parinvaihtoa. Toisinaan kuitenkin kaipaan ja muistelen vanhoja kokemuksiani.”

Parinvaihto on marginaaliharrastus

Vuoden 1992 seksitutkimuksessa ilmeni, että parinvaihtoa oli joskus elämänsä aikana harrastanut 2,4 % suomalaisista miehistä ja 1,1 % naisista. Eniten parinvaihtokokemuksia oli keski-ikäisillä. Kynnys kokeilla parinvaihtoa on melko korkea, koska vain noin 14 % miehistä ja naisista, jotka ovat kiinnostuneita parinvaihdosta, päätyvät lopulta toteuttamaan fantasiansa.

Amerikassa tutkimusten mukaan parinvaihtoa harrastavat useimmiten keski-ikäiset avioparit. Suurin osa harrastajista on keskiluokkaisia tai ylempää keskiluokkaa edustavia valkoisia. Pariskunnat kokeilevat parinvaihtoa, kun lapset ja ura on hankittu, ja aika omien mieltymysten harjoittamiseen lisääntyy.

Parinvaihto on miljoonabisnestä

NASCA:n eli amerikkalaisen parinvaihtoyhdistyksen mukaan parinvaihtajille järjestetään toimintaa hyvin laajasti eri maissa. Parinvaihtajille suunnatussa matkailubisneksessä huhutaan liikkuvan miljoonarahat. Matkat suuntautuvat usein luksustason kohteisiin Meksikoon ja Karibialle.

Suuressa maailmassa toiminta on avoimempaa ja helpompaa, koska parinvaihtokulttuurin ympärille on kehittynyt monenlaisia palveluita. Tarjonnasta löytyy parinvaihtoklubeja, alastonuintia, juhlia nudistirannoilla ja konferensseja.

Suomessa parinvaihto on vielä lasten kengissä verrattuna Amerikan miljoonabisnekseen. Parinvaihto on vielä vaiettu asia. Suomessa kohu herää jo pelkästään siitä, kun heterobaariin rakennetaan pussauskoppi, joten avoimia parinvaihtobileitä tuskin tullaan näkemään ihan lähitulevaisuudessa.

Ryhmäseksi mahdollistaa uusia kokemuksia

Jussin kokemukset kimppakivasta ovat olleet hyviä. Erityisesti ryhmäseksissä viehättää sen rentous. ”Jos pitää seksistä muutenkin kun rakastelun merkeissä niin silloin kimppakiva sopii. Ihmiset ovat avoimia kokeilemaan kaikkea uutta, kun on ollut kimppasessioita. On myös paljon asioita joita voi tehdä ryhmässä paremmin ja myös paljon enemmän mahdollisuuksia. Kyllähän sitä haluaa tutustua elämänsä aikana mahdollisimman moneen kyrp….. ups ihmiseen ja persoonaan”, Jussi kuvailee.

Minna kertoo, mikä johti ensimmäiseen parinvaihtokokemukseen. ”Olin 16-vuotias ja seurustelin itseäni vanhemman miehen kanssa. Menin hänen asunnolleen käymään, ja hän odotti minua seuranaan häikäisevän kaunis nainen. Miesystäväni halusi kovasti kimppaseksiä ja minä en osannut kieltäytyä, koska olin niin rakastunut häneen. Harrastimme seksiä kolmistaan. Kokemus oli kuitenkin yksi parhaimmista seksikokemuksistani.”

Parinvaihto

Tänä päivänä kokemuksia on kertynyt Minnalle jo paljon. ”Kaikki kokemukseni ovat olleet mielenkiintoisia ja jännittäviä. Jälkeenpäin oloni on tuntunut aina totaalisen vapaalta ilmaisemaan tunteitani. Kimppaseksin harrastaminen vaatii oikeita ihmisiä oikeaan aikaan ja myös keskinäistä kunnioitusta.”

”Tällä hetkellä en tekisi sitä yhdessä mieheni kanssa, vaikka suhteemme alussa harrastimmekin sitä. Nykyään olisin hänestä liian mustasukkainen enkä haluaisi jakaa häntä muiden naisten kanssa. Voisi kuitenkin olla jännittävää seurata muita ihmisiä harrastamassa kimppaseksiä. Suosittelen parinvaihtoa, mutta mielestäni sitä kannattaa kokeilla spontaanisti eikä suunnitella.”

 

Kimppakivaa – historiasta nykypäivään

Amerikassa parinvaihdon on sanottu lähteneen liikkeelle toisen maailmansodan aikaan armeijan lentäjien ja heidän vaimojensa yksityisjuhlista. Tutkimusten mukaan parinvaihtoa ja kimppaseksiä on kuitenkin harjoitettu jo itse Jessen aikoihin ylhäisön hurvitellessa orjien kanssa.

Arvioiden mukaan parinvaihto on yleistynyt huomattavasti 90-luvun alusta lähtien. Parinvaihtajat itse kokevat harrastuksensa olevan ratkaisu ”seven year’s itch” -ilmiöön avioliitossa, jolloin uskottomuus yleistyy. Yli puolet parinvaihtajista kokee seikkailunsa parantaneen liittoa. Silti parinvaihto on kaapissa elävä marginaaliharrastus. Enemmistä parinvaihtajista sanoo, ettei kokeilusta aiheudu suhdetta kuluttavaa mustasukkaisuutta, koska kokemukset jaetaan aina yhdessä kumppanin kanssa.

Tarja

Lue lisää:
Polyamoria
Vapaat suhteet

Oletko kokeillut parinvaihtoa? Kerro oma kokemuksesi kommenttiosiossa!

X