Ihmiset ja suhteet

Plastiikkakirurgiasta

Teksti:
Rakel Liekki
rakel

Törmäsin netissä vaginan esteettisiä korjausleikkauksia esitteleviin sivuihin. Sivuilta löytyi ennen ja jälkeen kuvia. Vaikuttaisi, että osa leikatuista oli teettänyt korjausleikkauksia hyvännäköisiin, täysin normaaleihin sukupuolielimiin. Ennen ja jälkeen kuvissa usein ennen kuva oli omasta mielestäni paremman näköinen. Leikkaamattomat pimpit olivat lähes poikkeuksetta hekumallisia lootuskukkia, kun taas leikatut kiimattomia viivoja ilman muotoa. Tuntuu että osalla leikkaukseen hakeutuneista oli enemmän ongelmia oman genitaalialueen hahmottamisessa ja hyväksymisessä kuin genitaalialueessa itsessään.

Itsekin jossakin teini-iän vaiheessa kuvittelin hetken, että minulla on ruma pimppi. Kaikesta huolimatta ajattelin tutustua siihen tarkemmin. Ajelin karvat pois ja katsoin itseäni peilista. Totesin, että negatiivinen ennakkoarvioni oli väärä. Pimppini on sievä. Positiivinen arvioni sai myöhemmin vahvistuksen pornotyössä. Moni muukin todennäköisesti käy läpi epävarmuuden tuntemuksia täysin virheettömistä ruumiinosistaan. Uskon ,että parempaan lopputulokseen ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta pääsee, jos opettelee rakastamaan itseään, eikä säntää päättömästi korjaamaan jokaista ”virhettä”.

Varsinkin silloin, kun vika on yläpäässä, se ei alapäätä nipsimällä parane. Yhden asian korjattuaan löytää myöhemmin varmasti lisää muutoskohteita. Itsensä hyväksyminen lienee helpompi tie hyvään minäkuvaan kuin itsensä leikkeleminen. Ennen leikkausta olisi hyvä miettiä onko vika todella leikattavassa kohdassa vai itsetunnossa. Kosmeettinen leikkaus kun muuttaa vain kehoa. Jos ihmisellä on ehjä minäkuva, niin ymmärrän leikkaukset. Mutta jos leikkauksen lähtökohtana on rikkinäinen kuva omasta kehosta ,niin tällöin kirurginen operaatio tuskin on tarpeen. Monelle tekisi hyvää katsella omaa pimppiä peilistä ja oppia hyväksymään se.

Ensiavuksi oman kehon hahmottamiseen terveissä mittasuhteissa suosittelisin jokaiselle sukupuoleen katsomatta mitä tahansa yleisen uimahallin saunaa. Lauteilla istuessa näkee elämäänsä tyytyväisiä vanhuksia, jotka ovat ymmärtäneet ettei pelkkä kuori tee ihmistä. Alapään malli ei ole maailman tärkein asia. Eikä edes se miltä naama, perse tai tissit näyttävät. Jokaiselle ihmistyypille löytyy varmasti ihailijansa. Harvalla uimahallin mummollakaan on jäänyt mies saamatta tai elämä elämättä sen takia, että esteettistä pimpparemppaa ei ole tehty.

 


Kuva: Juha Helminen

X