Ihmiset ja suhteet

Ruoka-aineista lisäpotkua seksiin

Teksti:
Anna.fi

Ruoka-aineilla voi olla suora vaikutus seksielämään, sillä ne vaikuttavat muun muassa hormoneihin, aivokemiaan ja verenkiertoon genitaalialueilla.

Englantilainen luontaistuotekauppias Nicholas Culpepper kirjoitti 1600-luvulla, että parsakaali lisää intohimoa miehen ja naisen välillä. 1800-luvun Ranskassa sitä tarjoiltiin sulhasille hääpäivällisellä. Parsan nimeen on vannottu myöhemminkin, sillä se sisältää runsaasti kaliumia, kuituja, foolihappoa, B6-, A- ja C-vitamiinia. Se edistää kehossa yhden keskushermoston välittäjäaineen, histamiinin, tuotantoa ja sitä kautta parantaa sekä naisen että miehen kykyä saada orgasmi.

U.S. Food and Drug Administrationin mukaan ruoka-aineilla ei ole tieteellisesti todistettuja sukuviettiä kiihottavia vaikutuksia. Nykyisten tutkimusten mukaan yhteyksiä ruoka-aineiden ja seksin välillä kuitenkin voi olla, sillä ne vaikuttavat muun muassa ruumiinlämpöön, verenkiertoon sekä estrogeenin ja testosteronin tuotantoon.

Nämä ruoka-aineet voivat tuoda seksielämään lisäpotkua

Osterit

Rusaasti sinkkiä sisältävien ostereiden uskotaan kiihottavan sukuviettiä, sillä sinkki kiihdyttää testosteronin tuotantoa ja stimuloi seksuaalisesti sekä miestä että naista. Osterit sisältävät myös aminohappoja, jotka voi vauhdittaa sukuhormonien tuotantoa.

 

 

Granaattiomena

Tämä ruusunkuoressa oleva hedelmä on täynnä verenkiertoa edistäviä antioksidantteja. Kalifornialaisen miesklinikan tutkimusten mukaan granaattiomenan mehu auttaa erektiohäiriöihin.

vesimeloni, ruoka-aineet, seksi

Vesimeloni

Karotenoidien ryhmään kuuluva punainen väriaine, lykopeeni, voi saada kehossa samanlaisen reaktion aikaan kuin viagra, sillä se parantaa verenkiertoa.

 

 

 

Mantelit

Manteleita on pidetty hedelmällisyyden symbolina antiikin ajoista lähtien. Sen aromin uskotaan herättävän intohimoa naisissa – näin tapahtuu ainakin runoissa ja kirjoissa. Myytissä saattaa olla perää, sillä tutkijat ovat vahvistaneet, että mantelissa oleva E-vitamiini voi tehostaa seksihormonien tuotantoa. Myös mantelien sisältämällä magnesiumilla ja kuiduilla on vaikutuksensa.

Banaani

Banaani voidaan luokitella hyvän olon hedelmäksi jo pelkästään fallisen muotonsa vuoksi. Lisäksi se sisältää entsyymi bromelaiimia, joka vauhdittaa testosteronin tuotantoa. Hedelmän sisältämät kalium ja B-vitamiini puolestaan kohottavat energiatasoja.

kirsikat, ruoka-aineet, seksi

Kirsikat

Tämä superfood on täynnä muun muassa A-, C- ja E-vitamiineja, magnesiumia, foolihappoa ja rautaa. Kirsikoissa on myös sydämen sääntelyyn vaikuttavaa melatoniinia. Kirsikoilla on myös myyttinen maine hedelmällisyyden symbolina.

 

 

 

Pinjansiemenet

Pinjansiemenet sisältävät runsaasti sinkkiä, jonka uskotaan vaikuttavan hedelmällisyyteen. Valmista siis romanttiselle illalliselle pastaa pinjansiemenistä, basilikasta ja oliiviöljystä, jonka niin ikään uskotaan lisäävään vipinää seksiin.

Rucola

Gourmetsleuth.comin mukaan rucolalla on muinaisista ajoista lähtien uskottu olevan sukuviettiä kiihottavia vaikutuksia. Tummanvihreissä lehtivihanneksissa olevat mineraalit ja antioksidantit suojaavat kehoa ympäristön epäpuhtauksilta, jotka voivat osaltaan vahingoittaa libidoa.

viikunat, ruoka-aineet, seksi

Viikunat

Viikunat ovat täynnä kaliumia ja ne ovat todellisia antioksidanttien tyyssijoja. Adamin ja Eevan Edin puutarhassa syömät viikunat paradoksaalisesti symboloivat sekä seksuaalisuutta että vaatimattomuutta.

 

 

Avokado

Avokadoa pidettiin jo atsteekkien aikana seksuaalisuuden symbolina aistillisen muotonsa ja rikkaan makunsa vuoksi. Elintarvikkeiden ja ravitsemuksen professori Illinoisin yliopistosta on todennut, että runsaasti E-vitamiinia sisältävät hedelmät voivat auttaa kipinän ylläpitämisessä. Kyseinen vitamiini mielletään nuorekkuuden ja elinvoiman lähteeksi.

Kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet ovat todellisia magnesiumin kuninkaita. Magnesium auttaa nostamaan testosteronitasoja, jolloin verenkiertoon vapautuu testosteronia normaalia enemmän.

hunaja, ruoka-aineet, seksi

Hunaja

Hunajan uskotaan vaikuttavan seksuaalisiin haluihin, sillä se sisältää estrogeenin ja testosteronin sääntelyyn vaikuttavaa booria. Koska hunaja syntyy pölyttämisen kautta, sitä voidaan pitää eräänlaisena lisääntymisen symbolina. Häämatkan englanninkielinen sana ”honeymoon” onkin saanut ideansa hunajasta valmistetusta simasta, jonka tehtävänä on tuoda morsiamelle ja sulhaselle avioliitto-onnea.

 

Kahvi

Pharmacology, Biochemistry and Behavior -lehden mukaan kahvi voi lisätä naisten seksihaluja, koska kofeiini kiihdyttää sydämen sykettä ja verenkiertoa.

Valkosipuli

Valkosipulissa on muutakin voimakasta kuin haju, nimittäin vaikutukset erektioon. Tämä johtuu siitä, että sen ainesosa, allisiini, vilkastuttaa verenkiertoa.

 

 

 

 

Aniksensiemen

Aniksensiemen oli jo antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten mukaan seksuaalisesti todella voimakas tuote. Heillä olikin tapana imeskellä näitä siemeniä kasvattaakseen libidoaan. Nykyään niksiä voi kokeilla esimerkiksi juomalla vähän ouzoa. Ja nimenomaan vähän!

Inkivääri

Verenkiertoa stimuloivan inkiväärin on sanottu lisäävän seksuaalista voimaa ja halua riippumatta siitä, syödäänkö sitä raakana vai kypsennettynä.

Lähteet: Alternet, Eat something sexy, Sofemine, Reader’s Digest
Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:
Hyödynnä viisi aistiasi seksissä
Lue, mitä miehen juomatilaus paljastaa hänen seksitaidoistaan!

 

X