Ihmiset ja suhteet

Seksiopas - ensikokemuksesta alkaen

Teksti:
Anna.fi

Seksiopas – ensikokemuksesta alkaen. Opas terveelliseen ja nautinnolliseen seksiin, Ian Banks

 

Alfamer Oy, 2004

Seksiopas/Alfamer
Tämä kirja on kuin autonhuolto-opas – kirjoitettu selvästi pilke silmäkulmassa. Teoksessa puhutaan siekailematta siitä, kuinka pystyt pitämään varusteesi parhaassa mahdollisessa kunnossa, ehkäisemään elintärkeiden osien korroosion, ymmärtämään partenrisi halut ja päättämään, milloin on turvauduttava ammattiapuun. Selonteko seksimyyteistä, orgasmeista, sukupuolielimistä, sukupuolitaudeista, importenssista, hedelmöitymisestä ja ehkäisystä on yksityiskohtaista ja tietopuolista kerrontaa on väritetty runsailla koomisesti piirretyillä kuvilla.
Plussat Kirjassa on käteviä taulukoita, havainnollistavia kuvaesityksiä ja kaavioita eri asioista seksin alueelta. Sopii hyvin lyhytjännitteiseen lueskeluun. Tieto-osuuskin on varsin lyhytsanaista ja napakasti kirjoitettua. Kuvat ovat puolestaan täynnä komiikkaa.
Miinukset Kirjan luvut ovat varsin irrallisia toisistaan ja välillä teoksesta on hankalaa päästä jyvälle. Kirjan sivuilla on myös runsaasti kysymys-vastaus-tyyppistä aiheiden käsittelyä, joka sekoittaa pakkaa entisestään. Missäs minä olinkaan menossa…
Kenelle sopii Kirjas oveltuu hyvin sekä naisille että miehille, tosin ei epäilystäkään, etteikö teosta olisi kirjoitettu miehistä ajattelumaailmaa silmällä pitäen. Sukupuolirajoista on kuitenkaan turha piitata: tämä naurattaa monta kertaa.
Sitaatti ”Masturbaatio on normaalia. On vaikea selittää, miksi täysin normaali kehon toiminto on joskus voinut nostaa sellaisen hälyn. Tilanne on muuttumassa, mutta yhä edelleen en kehon toiminnot, jotka ovat miellyttäviä, ovat tabuja.”
Seksiopas/Alfamer Seksiopas/Alfamer
X