Ihmiset ja suhteet

Uutta puhtia seksiin – Lue Ellien vinkit

Teksti:
Anna.fi

Oletko kadottanut nautintosi tai unohtanut orgasmisi? Makaatko vain selälläsi miettien huomisen säätä? Tartu rohkeasti härkää sarvista ja vie itsesi takaisin taivaan porteille!

Uutta puhtia seksiin

Etkö enää nauti seksistä samalla tavalla kuin ennen? Oletko kenties jo unohtanut, miltä tuntuu antautua rakkauden hurrikaaniin? Älä anna rakkauden ja sänkypuuhien mennä pakkasen puolelle, vaan sytytä sammuneen liekin tilalle entistä suurempi roihu. Alkuhuuman kutkuttava tunne on mahdollista saada takaisin!

Tiedosta ja puhu

Jos sinulla esiintyy esimerkiksi haluttomuutta tai kiihottumishäiriöitä, on hyödyllistä miettiä, mistä ne mahdollisesti johtuvat. Oireet voivat olla fyysisiä, jolloin apuna voi olla esimerkiksi liukuvoiteen käyttäminen. Haluttomuus voi johtua myös esimerkiksi mieltä painavista parisuhteen selvittämättömistä asioista tai riittämättömyyden tunteista, jotka heijastuvat myös makuuhuoneen puolelle.

Uutta puhtia seksiin

Puhuminen on yksi kestävän parisuhteen tärkeimpiä asioita. Voit aloittaa kysymällä hienovaraisesti, onko kumppanisi huomannut muutoksia seksielämässänne. Mikäli vastaus on myönteinen, on siinä sinulle oiva aasinsilta jatkaa kertomalla omista tuntemuksistasi. Jos mies ei ole huomannut omia tuntemuksiasi vastaavia asioita, voit esittää tarkentavia jatkokysymyksiä esimerkiksi viimeisimmästä seksikerrastanne.

Kun keskustelu on avattu ja henkinen yhteys saavutettu, on helpompaa päästä ongelman konkreettisen seurauksen – esimerkiksi vähiin jääneen seksin ja haluttomuuden – jäljille. Vasta kun ongelma on määritetty, voitte pohtia syitä siihen. Syyttely kuitenkin kannattaa unohtaa, sillä se ei auta asioita eteenpäin, vaan pahimmassa tapauksessa tappaa viimeisetkin seksihalut. Erilaisia vaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseksi kannattaa pohtia ja punnita tarkasti.

Myös aiempien onnistuneiden seksikokemusten muisteleminen voi antaa kimmokkeita parhaaseen nautintoon: virkistä siis muistiasi ja pohdi, millaisista asioista olet aiemmin sängyssä eniten nauttinut.

Opettele

Kiireisen ja hätäisen bisnesnaisen voi olla vaikeaa opetella rentoutumaan. Se on kuitenkin varsin oleellista myös toimivaa seksielämää ajatellen. Kiihkeimmät hetket eivät ota tulta alleen, ellei kumpikin osapuoli ole vilpittömästi tilanteessa läsnä. Opettele unohtamaan suorituskeskeisyys ja anna tilanteen viedä mukanaan. Nauti.

Myös sooloseksi on asia, jota kannattaa ehdottomasti harjoitella. Kun opit tuntemaan omat herkät paikkasi hyvin, pystyt huomattavasti paremmin neuvomaan kumppaniasikin onnen onkaloihin.

Kokeile

Leiki seikkailijaa, sillä oma kehosi voi toimia aarrekarttanasi. Kokeile uusia asentoja rohkeasti ja ota ohjat omiin käsiisi. Voit olla raju tai hellä – tee jotain sellaista, johon te ette ole tottuneet. Oudoistakin asioista voi löytää yllättäviä nautinnonlähteitä.

Uutta puhtia seksiin

Kokeile uusia paikkoja, niin sisällä kuin ulkonakin. Sängyn jousien natina ei ehkä ole enää parasta musiikkia teidän korvillenne, mikäli olette kuulleet sitä jo 50 vuoden ajan. Kokeile vaikka pöytää, trampoliinia tai autoa – näin seksielämänne voi saada aivan uuden ulottuvuuden.

Piristystä seksielämään voi hakea myös viettelevistä alusvaatteista. Anna pitsien heilua ja pistä parhaat puolesi likoon!

Keskity

Älä unohda kumppaniasi. Keskity hänen vartaloonsa ja vietteleviin silmiin. Anna käsiesi vaeltaa navan alapuolelle. Keskity kosketukseen ja nautintoon.

Luota

Kumppanisi tuntee sinut erinomaisesti, joten unohda menneet ja luota häneen. Olet valinnut itse puolisosi: tuskinpa olisit mitään epärehellistä konnaa huolinutkaan.

Luota siihen, että tällä kertaa saat. Unohda epäonnistuneet yritykset ja lähde luottavaisin mielin kohti uusia seikkailuja – puhtaalta pöydältä. Ja ennen kaikkea: luota itseesi!

Lue myös:

Onko peniksen koolla väliä? Naiset kertovat kokemuksensa
Varo! Nämä huonot tavat saattavat latistaa seksielämääsi
Miksi seksi ei suju? 20 yleisintä syytä

X