Terveys

Unten mailla: blogitempauksessa opittua

Teksti: Anna.fi

Muistat kai vielä huhtikuisen blogitempauksemme – sen joka käynnistyi täällä, Unten mailla –blogissani, ja jatkui sitten Lauran , Tiian, Katjan ja Jennyn ajatuksia herättävissä blogeissa.perhe nukkuu

Ja mitä tempauksesta opimme?

Ainakin sen, että meillä kaikilla – lukijoilla, kirjoittajilla ja kommentoijilla – riittää paljon ajatuksia unesta. Blogipostausten aiheet vaihtelivat makuuhuoneen varustelusta rentouttavaan ruokavalioon. Samaan aikaan, kun Laura  ja Tiia pohtivat tietokoneen ääressä vietettyjä iltoja, kirjoittivat Jenny ja Katja lapsiperheen univajeesta.

Lopulta postausten keskeiseksi teemaksi näytti syntyvän ajatus siitä, miten vahvasti lepääminen ja nukkuminen liittyvät käsitykseemme omasta ajastamme. Jos aamulla ei tarvitse herätä aikaisin, voi yöhön valvominen tuntua vapaudelta; toisaalta emme pakosti edes malta mennä nukkumaan, jos illan pimeät tunnit ovat päivän ensimmäinen rauhallinen, omalle itselle pyhitetty aika.

Jonkin sortin konsensus löytyi näin myös siitä, että omaa aikaa voisi yrittää etsiä iltojen sijaan varhaisista aamuista. Kesäisessä auringonpaisteessa tätä on päivä päivältä helpompi tavoitella.

Tempauksen päätteeksi kiitän teitä kaikkia osallistumisesta ja kysyn, mikä on tärkein uneen ja nukkumiseen liittyvä havaintosi? Omani olet juuri lukenut.

Rentouttavaa kesän odotusta!

Anne 

X