Terveys

Vältä ikävät vatsavaivat – Vastustuskyky paranee maitohappobakteereilla

Maitohappobakteereja kannattaa syödä muulloinkin kuin lomamatkoilla, sillä ne parantavat vastustuskykyä ja suolen toimintaa. Tarkista kuitenkin, että tuotteen terveysvaikutukset on todettu toimiviksi ihmisillä.

Teksti:
Elisa Hurtig
Kuvat:
Istock

Hyvä vastustuskyky ehkäisee monia ikäviä vatsavaivoja.

Maitohappobakteereja kannattaa syödä muulloinkin kuin lomamatkoilla, sillä ne parantavat vastustuskykyä ja suolen toimintaa. Tarkista kuitenkin, että tuotteen terveysvaikutukset on todettu toimiviksi ihmisillä.

Maitohappobakteerit tasapainottavat vatsamme ja suolistomme toimintaa muun muassa auttamalla ruoansulatusta ja hyvän mikrobiston toimintaa sekä parantamalla vastustuskykyä.

Miten maitohappobakteereilla turvataan vastustuskyky?

1. Syö maitohappobakteereja ympäri vuoden

Maitohappobakteereja kannattaa syödä osana monipuolista ruokavaliota säännöllisesti, sillä elimistö kohtaa sille haitallisia aineita sekä haitallisia bakteereita ja viruksia jatkuvasti.

Reissussa vastustuskyvyn merkitys kasvaa, koska matkoilla haitalliset bakteerit ja virukset ovat erilaisia kuin tutussa ympäristössä. Siksi vastustuskyky ei välttämättä riitä vieraita bakteereja ja viruksia vastaan. Maitohappobakteereita kannattaa ehdottomasti syödä ainakin matkoille lähtiessä.

2. Ei vaaraa yliannostukselle

Maitohappobakteereja ei voi syödä liikaa, sillä ne ovat turvallisia. Yksi annos maitohappobakteereja sisältävää tuotetta riittää, eikä isompi annos paranna vaikutusta.

Maitohappobakteereita voi antaa myös imeväisikäiselle.

3. Varmista, että tuote on tutkittu

Maitohappobakteereja on erilaisia. Tuotetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että maitohappobakteereja on tutkittu ja niiden, tai niitä sisältävän tuotteen, terveysvaikutukset on osoitettu ihmisillä.

4. Muista myös uni ja liikunta

Maitohappobakteerien syöminen ei yksin riitä pitämään vastustuskykyä yllä. Hyvä vastustuskyky nojaa useaan tukipilariin, joten maitohappobakteerien lisäksi tarvitaan monipuolista ravintoa, riittävästi unta ja sopivasti liikuntaa.

Lue lisää

Hyvä vastustuskyky – 10 vinkkiä virustorjuntaan

Älä ole enää koskaan kipeä – näin parannat vastuskykyäsi

Näin vältät turistiripulin, ruokamyrkytyksen ja ummetuksen lomamatkalla

X