Ihmissuhteet 17.7.2017

Avioeron jälkeen – nämä merkit osoittavat, että olet valmis uuteen suhteeseen

Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock
Avioeron jälkeen ihminen on vapaa tapailemaan ketä ikinä haluaa. Mutta koska avioeron käsittely on siinä pisteessä, että uuteen suhteeseen on aidosti valmis? Listasimme 6 merkkiä.

Avioero on monille yksi rankimmista kokemuksista. Uuteen suhteeseen on valmis, kun ei loukkaa kumppaniehdokasta tai muserru itse, jos uudessa suhteessa kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Jotta onni uuden kumppanin kanssa voi alkaa kukoistaa, avioero ja eksä eivät voi olla koko ajan ajatuksissa.

Nämä merkit osoittavat, että olet avioeron jälkeen valmis uuteen suhteeseen:

1. Uusi kumppani ei ole sinulle keino näpäyttää eksääsi

Oletko ajatellut syöksyä uuteen suhteeseen, jotta voit näyttää ex-puolisollesi, miten haluttu olet? Mikäli vastauksesi on kyllä, et selvästi ole vielä valmis uuteen suhteeseen. Näyttämisenhalu ei ole oikea syy solmia suhdetta kenenkään kanssa.

Tuhlaat uuden kumppanisi aikaa ja luultavasti loukkaat hänen tunteitaan, jos käytät häntä oman ja eksäsi välisen vuorovaikutuksen välikappaleena. Olet valmis uuteen suhteeseen vasta, kun uuden kumppanisi ja sinun suhteen kolmanneksi pyöräksi ei tule eksäsi haamu.

2. Et käännä kaikkia keskusteluja avioeroosi tai eksääsi

Jos lempipuheenaiheesi on eksäsi ja avioerosi, on selvää, että avioeron käsittely on edelleen kesken etkä ole valmis uuteen vakavaan suhteeseen. Uuden suhteen solmiminen olisikin luultavasti aika vaikeaa ellei jopa mahdotonta, sillä harva jaksaa kiinnostua romanttisessa mielessä ihmisestä, joka paasaa taukoamatta avioerostaan tai ex-kumppanistaan.

Olet valmis uuteen suhteeseen, kun alat valikoida asioita, joita kerrot avioerostasi etkä oksenna niitä oitis uuden ihmisen tavatessasi. Uuden suhteen edetessä on jopa ihan järkevää jakaa avioerosta sellaisia asioita, jotka vaikuttavat esimerkiksi siihen, mitä suhteelta toivot ja millainen itse olet tänä päivänä.

3. Et ole tekosyiden varjolla yhteydessä eksääsi

Jos sinulla ja ex-puolisollasi on yhteisiä lapsia, on luonnollista, että olette edelleen yhteyksissä. Muutenkaan yhteydenpito eksän kanssa ei estä uusia suhteita, jos se on harkittua ja sen syyt tiedostettuja. Ole siis rehellinen itsellesi. Jos teet tikusta asiaa ja olet eksääsi kaikilla mahdollisilla verukkeilla yhteyksissä, koska olet hänessä edelleen kiinni, et ole valmis uuteen suhteeseen. Oli teillä eksäsi kanssa lapsia tai ei.

4. Tunteesi eksääsi kohtaan ovat neutraaleja

Voit alkaa harkita uutta suhdetta, kun eksäsi ajatteleminen ei nostata sinussa enää suurta tunnekuohua. Usein puhutaan, että ei saisi olla katkera tai vihainen, jotta uusi suhde voi onnistua. Se on aivan totta, mutta yhtä tärkeää on, että et enää ole silmittömän rakastunut eksääsi ja mieti hänen luokseen palaamista taukoamatta.

5. Haluat kumppanin mutta pärjäät myös itseksesi

Avioliiton loputtua saattaa tuntua siltä, että ei yksinkertaisesti pärjää yksin, kun on tottunut jakamaan elämänsä toisen kanssa. Ajan kanssa kuitenkin huomaat, että pärjäät hyvin itseksesi. Ennen tämän asian tajuamista sinun ei kannata edes harkita uutta suhdetta.

Tasapainoiseen suhteeseen tarvitaan kaksi itsenäistä ihmistä, jotka ovat sitoutuneita toisiinsa mutta eivät riippuvaisia toisistaan. Kun tiedät pärjääväsi hyvin itseksesi, et tyydy mihin tahansa vaan tiedät, mitä haluat uudelta suhteelta ja missä omat rajasi menevät.

6. Olet valmis mahdollisiin pettymyksiin

Luultavasti joudut kokemaan pettymyksiä uutta suhdetta etsiessäsi. Siksi onkin tärkeää miettiä, oletko valmis kohtaamaan mahdollisia uusia vastoinkäymisiä ihmissuhderintamalla. Kun et ole enää rikki avioerostasi, et muserru huonoista treffeistä tai siitä, että joku kertoo, ettei ole kiinnostunut jatkamaan tapailua kanssasi. Silloin olet valmis uuteen suhteeseen.

Lähteet: eHarmony Advice, Guide for Seniors, HuffPost, wikiHow

Lue myös:

5 syytä, jotka osoittavat, että avioero voi tehdä naisesta entistä vahvemman

Kuinka monta avioliittoa on liikaa? Voiko suhde monta kertaa eronneen kanssa onnistua?

Pitkään sinkkuna viihtynyt kansanedustaja Ville Niinistö: ”Olen uskaltautunut jo treffeille”

Kaksi kertaa nykyisestä vaimostaan eronnut Kimmo Vehviläinen: ”Ei tässä täydellistä suhdetta olla hakemassa”

Ero tuli – milloin olen valmis uuteen suhteeseen? Rakkaustohtori vastaa

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi